plakaty z JK - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Ogłoszenia (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=22) +--- Wątek: plakaty z JK (/showthread.php?tid=4810) Strony:
1
2
|
plakaty z JK - Robert Siwiec - 07-20-2007 Zadzwonił dziś do mnie znajomy (pracuje w drukarni), który czas jakiś temu robił dla mnie plakaty z wizerunkiem Jacka K. (Niektórzy z forumowiczów te plakaty ode mnie otrzymali więc wiedzą w czym rzecz). Pytał, czy ma zniszczyć szczotki tego plakatu. Poprosiłem, by decyzję odwlec kilka dni. I tu pytanie do Was. W Kołobrzegu mam prowadzić "Nadzieję" więc jeśli ktoś z Was będzie na festiwalu, a plakatu nie ma - mogę trochę dodrukować i wziąć (oczywiście dam je nieodpłatnie). Pytanie tylko: ile? Bo nie wiem, czy koledze-drukarzowi kupić pół litra, czy litr. Zamówienia pod <!-- e --><a href="mailto:robert.siwiec@interia.pl">robert.siwiec@interia.pl</a><!-- e --> Pozdrawiam. Robert vel Dyl [ Dodano: 20 Lipiec 2007, 14:05 ] Pojawiają się pytania o treść tego plakatu, ewentualne skany, itd. Niestety, skanu nie mam. No cóż, na plakacie widnieje uśmiechniety Jacek (chyba najbardziej znane Jego zdjęcie autorstwa Krysi Ś.) oraz fragment rękopisu i Jacka zeskanopany podpis. Tyle. Robert - Panlol - 07-20-2007 a można by było dostać taki plakat pocztą?? :niepewny: - Luter - 07-20-2007 Myślę, Robercie, że jest sporo nowych użytkowników, którzy plakatu jeszcze nie mają, choć warto by się odezwali - choćby po to, żeby oszacować liczbę potrzebnych plakatów. Pozdrawiam Cię serdecznie, KN. - Robert Siwiec - 07-20-2007 Powiem tak: nie za bardzo. Z kilku powodów: po pierwsze nie jestem firmą dystrybuującą odpłatnie plakaty Jacka Kaczmarskiego więc bieganie na pocztę niespecjalnie mi leży. Po drugie (chyba najaważniejsze) - kiedy wydrukowałem pierwszą "transzę" owego plakatu i wysłałem (na własny koszt) do wielu uczestników tego forum, od dwóch osób otrzymałem opierdol, że były źle zapakowane. Bo brzegi były nieco pogniecione, bo mogłem wysłać w lepszej tubie. Dlatego teraz raczej jestem daleki od wysyłania. Oczywiście, jeśli bardzo Ci zależy - wyślę. Podaj adres. Ale nie chcę, aby stało się to powszechne. Kto będzie w Kołobrzegu i wcześniej zamówi - dostanie. Robert To oczywiście jest odpowiedź na post Panlola, a nie Twój (który się pojawił w tzw. międzyczasie) Krzysztofie - Panlol - 07-20-2007 odezwe sie na PW - Robert Siwiec - 07-20-2007 OK - Niktważny - 07-20-2007 Nietety nie mam dobrej jakości skanu a i chwilowo wielkoformatowy skaner źli ludzie zabrali - ale sądzę, ze to, co poniezej jakoś Państwu ułatwi wyobrażenie sobie plakatu. Plakat naprawdę fajny. Warto mieć! plakat ma w cm wymiary mniej więcej 65 x45 czyli najbardziej jest zbliżony do formatu C2 - raven87 - 07-20-2007 Byłoby super gdybym mógł taki plakat otrzymać zabiorę więc ze sobą specjalnie jakąś tubę do Kołobrzegu Pozdrawiam, i odezwę się jeszcze na PW tak gwoli formalności - Asia - 07-21-2007 Ja też chce mieć tak plakat również odezwę się na PW - Tomek_Ciesla - 07-21-2007 Ja chcialbym miec, ale niestety nie bedzie mnie na nadzieji moze ktorys z forumowiczow by dla mnie zabral do Warszawy? Pozdrawiam Tomek - tmach - 07-21-2007 Jeśli napiszesz do Roberta, to mogę odebrać i dla Ciebie. Nie będziesz jedynym, dla którego będę odbierać. - Panlol - 07-27-2007 Robert Siwiec, napisalem Panu PW... - Edyta - 08-01-2007 Robercie, bardzo dziękujemy za plakaty. Dzięki! :piwko: - tmach - 08-04-2007 Dołączam się do podziękowań. Rozprowadzenie ich to drobnostka. Pozdrawiam serdecznie. - Panlol - 08-05-2007 Ja niestety jeszcze nie moge podziekowac (mam nadzieje, ze jeszcze dostane ten plakat ( ) Panie Robercie prosze o odpowiedz... - Robert Siwiec - 08-05-2007 No, jakby tu powiedzieć: wiedziałem, że tak będzie. Na mój post sugerujący, czy też wprost informujący, że niespecjalnie pasuje mi wysyłanie plakatów pocztą otrzymałem w ciągu pierwszej doby 21 (dwadzieścia jeden) próśb o wysłanie plakatów pocztą właśnie. ("Bardzo proszę, wyjątkowa sytuacja", itd...) A w ciągu ostatniego tygodnia następne 17 e-maili. Razem 38. I teraz nie wiem, czy niewyraźnie napisałem o co mi idzie, czy też może jestem debilem i nie potrafię artykułować myśli w ojczystym języku. Jak powiada Poeta: "tak jest zawsze". W każdym razie pewne jest, że nie jestem osobą asertywną. Dlatego, mimo wcześniejszych zapowiedzi, niniejszym informuję: plakaty prześlę wszystkim, którzy o to poprosili pod warunkiem, że wcześniej przyślą mi tubę, w której będę mógł te plakaty wyekspediować. Ze względu na ilość zamówień nie wyobrażam sobie zakupowania opakowań na własną rękę. Wyślę je najwcześniej za 2 - 3 tygodnie, ponieważ w tej chwili mam w domu Hejsel, Wzgórza Golan, Zachodni Brzeg Jordanu, czyli remont, czyli totalną rozpierduchę. Robert ps. Elżbieto, dla Ciebie tubę mam więc nie wysyłaj. Dostałem też wczoraj tubę od p. Magdy Szadkowskiej. Pozostali Państwo, jeśli chcą otrzymać plakat proszę o tubę w której znajdzie się: Wasz namiar pocztowy. Robert Siwiec ul. Nowaka - Jeziorańskiego 93/28 25 - 432 Kielce - Edyta - 08-05-2007 A ja jaj, tmach, bardzo dziękuję za dzielne rozprowadzanie plakatów i przepraszam, że nie podziękowałam w poprzednim poście. Natomiast jeśli chodzi o to, co ludzie wyprawiają z Robertem, to słów mi brak. - tmach - 08-06-2007 Edytko, nie ma za co dziękować. Naprawdę. Podziękowania należą sie tylko i wyłącznie Robertowi. Za plakaty i konferansjerkę. - Panlol - 08-06-2007 ok podesle Tube:] :rotfl: - Robert Siwiec - 08-10-2007 Ale śmiesznie. Nie bardzo wiejm, czy się odzywać w tej kwestii, ale jest to na tyle symtomatyczne, że aż zabawne. Jako się rzekło, po moim akcesie ofiarowania plakatów z wizerunkiem J.K. dostałem 38 e-mailowych próśb o wysłanie plakatu pocztą. Zamówień było na tyle dużo, że poprosiłem te osoby o przysłanie mi tub, w których będę mógł te plakaty im wyekspediować. Zgadnijcie: ile przyszło tych tub? Trzy. Piotrek Czapon, Magdalena Szadkowska i ktoś tam jeszcze. Przestaje mnie zatem dziwić, że na Forum w dziale Szkoła tak wiele osób chce gotowca na maturę. Czekamy na gotowe, a od siebie nic. Smutne nieco. R. - raven87 - 08-10-2007 Panlol napisał(a):ok Robert Siwiec napisał(a):Ale śmiesznie.Dobrze że sam to skomentowałeś, bo pewnie nie jednego użytkownika już korciło żeby coś napisać... mnie na przykład :' a może to przez ten nick... i trzeba wybaczyć :/ Ja się z mojego plakatu na ścianie już cieszę i tym samym ślę podziękowania jeszcze raz *-`- - Niktważny - 08-10-2007 Zważywszy, że plakaty miały być wysłane najwcześniej 2-3 tygodnie licząc po dnia złozenia oferty wysłania, tj. 2-3 tygodnie od 5 sierpnia 2007, ludziom się pewnie nie spieszy. Od obietnicy wysłania plakatu "wszystkim, którzy o to poprosili" minęło ledwo 5 dni. Częśc osób przeczytała ofertę 6 lub 7 sierpnia, wysłała tubę najwcześniej 8 lub 9 sierpnia. Pewnie częśc opakowań jest dopiero w drodze. A biorąc po uwagę, ze niektórzy zainteresowani nie zaglądają na Forum regularnie, przeczytali ofertę wysłania plakatu "wszystkim, którzy..." np. dopiero wczoraj, albo dzisiaj itp, itd, - otóż biorąc to między innymi pod uwagę, należy się spodziewać dalszych tub Nie wyciągałbym w każdym razie po ledwo 5 dniach zbyt pochopnych wniosków. Pozory mylą (nie tylko w tej sprawie ). - Elzbieta - 08-11-2007 Paweł Konopacki napisał(a):ludziom się pewnie nie spieszyA widzisz -to wlasnie jest dla mnie cos dziwnego, bo to przeciez ludziom na tych plakatach zalezy, a nie Robertowi, by je rozprowadzic -On robi niebywala przysluge, majc w ogole ochote ganiac na poczte, pakowac, adresowac, Ja nie doczytawszy jeszcze do konca Jego postu, juz poszukiwalam wolnej tuby, bo mam w domu. Ale to moze ja - mam zwyczaj odpowiadac natychmiast i zawsze,jesli cokolwiek zalatwiam -nawet dla kogos. Masz racje tuby przyjda pewnie, ale odrobine wiecej zainteresowaia wlasna sprawa - dalabym przynajmiej znac, ze wyslalam, ze za pare dni wysle...Ja podobnie jak Robert czesto widze, ze ludzie czekaja na gotowe - nie mysle akurat o tych tubach tylko. Ktos odpowie mi ze nie ma co demonizowac... Jest - gdy chciano plakat mail Roberta kazdy znal , zawiadomic Go w wysylce juz trudniej.Zwyczajnie nieladnie i tyle. - Panlol - 08-11-2007 raven87 napisał(a):Chodzi o to, że jako pierwszy napisałem do Pana Roberta w sprawie plakatu.Panlol napisał(a):ok Zapytałem czy możliwe jest otrzymanie owego plakatu pocztą. Pan Robert odpisał mi w PW, że dostane plakat w przyszłym tygodniu i że nic mnie to nie będzie kosztować (co mnie bardzo zdziwiło i ucieszyło ). Podałem adres i czekałem.... Po jakimś czasie zapytałem czy na pewno dostane plakat, napisałem e-maila i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi... Dopiero na forum Pan Robert napisał, że mamy wysłać tuby.... Ludzie lubią się deklarować Pan Robert 6 sierpnia napisał Robert Siwiec napisał(a):Wyślę je najwcześniej za 2 - 3 tygodnie, ponieważ w tej chwili mam w domu Hejsel, Wzgórza Golan, Zachodni Brzeg Jordanu, czyli remont, czyli totalną rozpierduchę.Dlatego nie chciałem teraz wysyłać tej tuby... - Luter - 08-11-2007 Panlol napisał(a):Pan Robert odpisał mi w PW, że dostane plakat w przyszłym tygodniu i że nic mnie to nie będzie kosztować (co mnie bardzo zdziwiło i ucieszyło .Pan Robert faktycznie popełnił jeden poważny błąd: zadał się z takimi ludźmi jak Panlol. - Kazia:) - 08-11-2007 Panlol napisał(a):Podałem adres i czekałem....Co takiego? :o Czy Ty chcesz powiedzieć, że to Ty masz pretensje do Roberta, że nie wysłał Ci plakatu dość szybko? :o W zasadzie odechciewa się na przyszłość robienia dobrych uczynków.... - czapon - 08-11-2007 Panlol napisał(a):Nie wyciągałbym w każdym razie po ledwo 5 dniach zbyt pochopnych wniosków.Z mojej strony wygląda to tak, krew mnie zalewa jeśli np kupuje coś na allegro od SS i nie ma nawet kto odpisać . Myślę, że jeśli komuś na czymś zależy to powinien w miarę swoich możliwości zadbać o to sam, w końcu jak by nie patrzeć, to mnie zależy. Nie potrafię zrozumieć sytuacji, gdzie aukcja trwa kilka dni. Przecież w dzisiejszych czasach, przy możliwościach internetowych można to przeprowadzić naprawdę szybko. Przykładem takiej aukcji może być np zakup filtra na allegro, wpłata w jeden dzień w południe, a na drugi dzień ok 19 odebrałem filtr na poczcie (z drugiego końca Polski). I to się nazywa SS . Ale, żeby tak było obie strony muszą się postarać. Przepraszam za OT. W tym przypadku Robert Siwiec robi nam niewątpliwie wielką przysługę, za co jeszcze raz wielkie podziękowania z mojej skromnej osoby, i w żaden sposób nie można mieć do niego pretensji. Poprostu trzeba chcieć. - Elzbieta - 08-11-2007 czapon napisał(a):Po prostu trzeba chcieć. Ano trzeba.. Z tymi piecioma dniami to zacytowales nie uz.Panlol , a: Paweł Konopacki napisał(a):Nie wyciągałbym w każdym razie po ledwo 5 dniach zbyt pochopnych wniosków.To tak BTW. Postarjamy sie tez zrozumiec obie strony: Panlol napisał(a):Pan Robert odpisał mi w PW, że dostane plakat w przyszłym tygodniu i że nic mnie to nie będzie kosztować (co mnie bardzo zdziwiło i ucieszyło ) . Panlol byl pewien, ze dostanie plakat, Robert nie zdawal sobie pewnie na poczatku sprawy z ilosci chetnych, ktorym ma to wyslac -sadzil zapewne, ze da sie w Kolobrzegu rozdac.. Panlol wyslij po prostu ta tube i tyle - nie Ty jeden tego nie zrobiles - inaczej Robert nie pisalby na forum.Czepiamy sie Ciebie , bo wiemy, ze nie wyslales, nie znamy wszystkich innych ktorzy tego nie zrobili -obrywasz wiec i za innych. I pamietaj co Robert dla nas zrobil. - czapon - 08-11-2007 Elzbieta napisał(a):Postarjamy sie tez zrozumiec obie stronyŚwięta racja, ale to nie Robertowi zależało. Daleki jestem od tego, żeby pić do uż Panlol miałem na myśli wszystkich tych, którzy chcieliby mieć plakat, ale najlepij jakby Robert się wcześniej dowiedział Ich adres i wysłał im jako "niespodziankę" - Elzbieta - 08-11-2007 czapon napisał(a):ale to nie Robertowi zależałoNo jasne. Pisalam to wczesniej... Ja sobie nie wyobrazam, ze Robert ma dla nas biegac na poczte , adresowac, wysylac - i jak wczesniej pisal jeszcze obrywac, ze zle spakowal. To On robi nam przysluge , nie odwrotnie. Krytykowalam- o ile czytales moj post, to pojscie na latwizne, jakas taka typowa postawe, niestety - niestety i w szerszym wymiarze niz ten plakat. Zrobilo mi sie tylko odrobine zal uz. Panlol, bo oberwal za wszystkich malo powaznych..I tylko tyle. |