Forum o Jacku Kaczmarskim
Rysunek z "Suplementu" - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Ciekawostki (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Rysunek z "Suplementu" (/showthread.php?tid=4100)

Rysunek z "Suplementu" - arcturus - 03-08-2007

Mam takie pytanko, ja wiem , ze tu sie rozmawia na strasznie wazne tematy ,a to o co zapytam pewnie wazne nie jest ,ale jednak zapytam :Smile

Ze wzgledu na to co robie w zyciu, zwracam uwage na roznego rodzaju rysunki chartow i znalazlam taki w ksiazeczce do "suplementu " , czy ktos cos wie na ten tamat . Skąd ten pies ?

[Obrazek: 1d6a0b0afa7065ad.jpg]

- michalf - 03-08-2007

Odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam, ale nie musisz się wcale swojego pytania wstydzić. To forum jest m.in. po to, żeby takich rzeczy się dopwiadywać.

- Luter - 03-08-2007

Nie wiem czy taka odpowiedź Pan zadowoli: jest to rysunek Jacka Kaczmarskiego, wykonany w drugiej połowie lat 70. Czyj pies zainspirował artystę - tego się już raczej nie dowiemy.

- arcturus - 03-08-2007

A to ,to juz wiem , ale wlasnie czyj pies . Bo to na moje w tej dziedzinie dosc wprawne oko chart angieski whippet .

- Edyta - 03-08-2007

arcturus napisał(a):Bo to na moje w tej dziedzinie dosc wprawne oko chart angieski whippet .
Cierpliwości. Jest tu zapewne kilku kynologów amatorów i to bardzo uczynnych.

A jeśli interesują Cię takie aspekty, to może pokaż ten rysunek na forum o psach? Tak się pewnie lepiej znają.

- arcturus - 03-08-2007

Ale ja wiem jaki to pies na 100 % tylko skad on u JK ? Big Grin

- Tomek_Ciesla - 03-08-2007

arcturus napisał(a):Ale ja wiem jaki to pies na 100 % tylko skad on u JK ? Big Grin
Może z ulicy ?

- arcturus - 03-08-2007

Na pewno Wink

- Edyta - 03-08-2007

Tomek_Ciesla napisał(a):Może z ulicy ?
Na fotelu?

arcturusie, a dlaczego tak Cię to interesuje?

- Tomek_Ciesla - 03-08-2007

Edyta napisał(a):Na fotelu?
dobry rysownik bez problemu przełoży

- arcturus - 03-08-2007

Bo mnie to zaskoczylo , po prostu charty to nie sa psy , ktore tak sobie biegaja po ulicach i sa popularne . A ze od dluzszego czasu zbieram materialy o chartach wogole , a na dodatek znajduje jednego tam gdzie go sie najmniej spodziewalam . Dlatego pytam . Gdzies JK musial sie z chartami zetknac , moze ktos znajomy mial , albo co . Nie wiem ...

- Przemek - 03-08-2007

A co, tak ciężko się z chartem zetknąc, że to taka sensacja??

- Jaśko - 03-08-2007

Co Wy jacyś tacy szorstcy jesteście? Zobaczyła charta i zapytała - byc moze ktoś bedzie znać szczegóły. A tu zaraz hiszpańska inkwizycja - "a dlaczego Ciebie to tak interesuje?". No interesuje i już.

- arcturus - 03-08-2007

O matko, to sobie zagladnijcie na moja www to zobaczycie czemu sie intersuje . Kurcze , zaciekawilo mnie i juz .
A mowilam ,ze az boje sie zapytac , bo tu same powazne tematy ,a ja tu z takim niewaznym glupstwem wylatuje .
Ale mnie to interesuje i juz . :wredny:

- Przemek - 03-08-2007

Jaśko napisał(a):Zobaczyła charta i zapytała - byc moze ktoś bedzie znać szczegóły. A tu zaraz hiszpańska inkwizycja - "a dlaczego Ciebie to tak interesuje?". No interesuje i już.
no i ja też zapytałem, bo mnie to interesuje i już. Co w tym szorstkiego?

- arcturus - 03-08-2007

To ja odpowiadam . Uwaga !
Tak ciezko sie zetknac teraz , a tym bardziej wtedy kiedy bylo to rysowane .

- Jaśko - 03-08-2007

Przemek napisał(a):Co w tym szorstkiego?
Masz szorstką skórę na twarzy. Może zrób sobie maseczkę? Smile)

- Przemek - 03-08-2007

<------------------------------- a jak myślisz co mam na zdjęciu :>

- Edyta - 03-08-2007

Jaśko napisał(a):"a dlaczego Ciebie to tak interesuje?". No interesuje i już.
1. Napisz proszę, jak można grzecznie zadać pytanie: dlaczego to Cię interesuje.
2. Normalniejszym zachowaniem wydaje mi się zapytać, niż przejść do porządku dziennego nad niewiadomą ( w tym wypadku niewiadomą jest - dlaczego to uż. interesuje). Czasami oczywiście dostaje się za to po dupsku, ale pytać chyba warto.

- stopawel - 03-08-2007

dobra bo od Charta przechodzimy do szorstkości pytań Smile

- Niktważny - 03-08-2007

arcturus napisał(a):Bo mnie to zaskoczylo , po prostu charty to nie sa psy , ktore tak sobie biegaja po ulicach i sa popularne .
Może to chart a może pies w typie charta, czyli kundel o charcich cechach?
arcturus napisał(a):. Bo to na moje w tej dziedzinie dosc wprawne oko chart angieski whippet .
Coś takiego: <!-- m --><a class="postlink" href="http://nessus.gunslingers.org/2003-09%20-%20North%20Carolina%20Beach%20and%20California%20Hiking/0097%20Tired%20Whippet.jpg">http://nessus.gunslingers.org/2003-09%2 ... hippet.jpg</a><!-- m --> ?
hmmm, no może? Na pewno na takim fotelu mieści się któryś z mniejszych chartów, czyli chortaj albo chart polski to to raczej nie jest Wink
Ale czemu nie np. Piccolo Levriero Italiano?

- Edyta - 03-08-2007

Paweł Konopacki napisał(a):hmmm, no może? Na pewno na takim fotelu mieści się któryś z mniejszych chartów, czyli chortaj albo chart polski to to raczej nie jest Wink
Ale czemu nie np. Piccolo Levriero Italiano?
A nie mówiłam! Cierpliwość popłaca.

- arcturus - 03-09-2007

Nie to na 100 % whippet ,na rysynku sa ujete dosc wprawnie cechy tej rasy np. ksztalt glowy . To bardzo ladnie narysowany i z takim fajnym wyczuciem whippecik .

Nie Panie Pawle ,ani chortaj ,ani chart polski na pewno nie , ale to akurat nie szkodzi .

- Artur - 03-11-2007

Napisałem kilka dni temu w sprawie psiaka do Jarosława Lindenberga. Pamięta on, że w połowie lat 70tych u Jacka mieszkał przez moment żółty niski i podłużny szczeniaczek, ale był to kundelek.

- arcturus - 03-12-2007

Hmmm , to nie ten. No chyba ,ze JK tak go chcial narysowac .