![]() |
Szkocka homofilia - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Szkocka homofilia (/showthread.php?tid=4019) Strony:
1
2
|
- Jaśko - 02-20-2007 "Szkocja skręca w lewo" Cytat:Nowe przepisy, według których personel szpitala nie powi nien używać "homofobicznych" słów "mama" i "tata", nie zaskoczyły ekspertów. - Szkocja ostro skręciła na lewo. Gdyby nie szkoccy wyborcy, nigdy nie rządziłaby nami Partia Pracy - powiedziała "Rz" brytyjska ekspert do spraw rodziny Lynette Burrows. - Za zmianami politycznymi poszły zmiany obyczajowe. Szkocka klasa polityczna całkowicie straciła kontakt z rzeczywistością - dodała.więcej: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070220/swiat/swiat_a_5.html">http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wyd ... t_a_5.html</a><!-- m --> - Przemek - 02-20-2007 Jaśko napisał(a):"Szkocja skręca w lewo"Ja pier....ę, to szkockim decydentom całkiem odbiło. Zamiast "mama" i "tata" w szpitalu mają mówic strażnicy. Paranoja z debilizmem. To ja w takim razie moge byc zostac homofobem, bo wobec tych informacji stwierdzam, że Szkocją rządzi pedalstwoi oszołomy. Gdyby w naszym kraju miało dojśc do takich absurdów, to chyba pierwszy zacznę sypac barykady pod sztandarami Kościoła, mimo że go nie popieram. Jak tu zresztą nie zostac homofobem :/ Faktycznie pedały w Szkocji strzelają sobie w kolano...Cytat:Nowe przepisy, według których personel szpitala nie powi nien używać "homofobicznych" słów "mama" i "tata", nie zaskoczyły ekspertów. - Szkocja ostro skręciła na lewo. Gdyby nie szkoccy wyborcy, nigdy nie rządziłaby nami Partia Pracy - powiedziała "Rz" brytyjska ekspert do spraw rodziny Lynette Burrows. - Za zmianami politycznymi poszły zmiany obyczajowe. Szkocka klasa polityczna całkowicie straciła kontakt z rzeczywistością - dodała.więcej: [ Dodano: 20 Luty 2007, 16:26 ] Mama i tata jako homofobiczne słowa, no kuźwa ja wymiękam... - DX - 02-20-2007 Jaśko napisał(a):"Szkocja skręca w lewo"Toż to nie jest skręt w lewo, to nurkowanie pionowo w dół, przebijanie dna i odwierty w mule.Cytat:Nowe przepisy, według których personel szpitala nie powi nien używać "homofobicznych" słów "mama" i "tata", nie zaskoczyły ekspertów. - Szkocja ostro skręciła na lewo. Gdyby nie szkoccy wyborcy, nigdy nie rządziłaby nami Partia Pracy - powiedziała "Rz" brytyjska ekspert do spraw rodziny Lynette Burrows. - Za zmianami politycznymi poszły zmiany obyczajowe. Szkocka klasa polityczna całkowicie straciła kontakt z rzeczywistością - dodała.więcej: - Przemek - 02-20-2007 Jak słowo mama albo tata jest obelżywe dla pedałów w szkocji, to dla mnie było by obelżywe każde inne określenie rodziców. Strażnik, no kur..a jakby mnie tak określił lekarz, to bym mu chyba szczękę złamał :/ [ Dodano: 20 Luty 2007, 16:38 ] ja ten wątek wydzielę z kawałów, bo zbyt ważny jest by zniknał przygnieciony dowcipami - Kazia:) - 02-20-2007 "Szkoda gadać i brak słów - cztery słowa o tym." W sumie szczęka opada. Przesada nie jest w żadną stronę dobra... - PMC - 02-20-2007 :o Niedługo heteroseksualiści zaczną robić parady równości. I słusznie, bo to wszystko przechodzi już ludzkie pojęcie. A Szkoci z takim podejściem daleko nie zajadą. - Szymon - 02-20-2007 Z drugiej strony, czemu tu się dziwić skoro w Hiszpanii (kraju jeszcze do niedawna ultrakatolickim) są "rodzic a" i "rodzic b" zamiast matki i ojca? Ja mam nadzieję, że w imię tolerancji mam także prawo być homofobem. Bo przecież homofobem ci fanatycy nazwą każdego, kto krytykuje ich absurdalne i obrażające zdrowy rozsądek pomysły. Ciekawy jestem czy ktoś z Forumowiczy nie zgodzi się z tym, że wyżej przedstawione pomysły Szkotów są nonsensowne? Bo tak na zdrowy rozum, trudno mi sobie wyobrazić kogoś, kogo to nie będzie co najmniej śmieszyć. To jest przecież zabawne - jako żart. Ale to się dzieje naprawdę! I to już nie jest śmieszne. [ Dodano: 20 Luty 2007, 16:55 ] PMC napisał(a):Niedługo heteroseksualiści zaczną robić parady równości. I słusznie, bo to wszystko przechodzi już ludzkie pojęcieNależałoby się nad tym poważnie zastanowić. Zgadzam się oczywiście! - PMC - 02-20-2007 Przypomniał mi się jeszcze taki cytat (autentyczny): Bohdan Tomaszewski napisał(a):Szurkowski to cudowne dziecko dwóch pedałów ![]() - Szymon - 02-20-2007 PMC napisał(a):A Szkoci z takim podejściem daleko nie zajadąObawiam się, że tendencja do tego rodzaju posunięć w ogóle jest niebezpieczna dla Europy. - PMC - 02-20-2007 Szymon napisał(a):Obawiam się, że tendencja do tego rodzaju posunięć w ogóle jest niebezpieczna dla Europy.Oczywiście, że tak. Ja nawet jestem o tym przekonany 8o - Olo - 02-20-2007 Edynburg, rok 2050. Cytat:MAKS;( _________________ - Kazia:) - 02-20-2007 Szymon napisał(a):"rodzic a" i "rodzic b" zamiast matki i ojcaHmm, też nie jest to normalne, ale do przejścia, natomiast "Strażnik"?! To jest więzienie czy rodzina w końcu... - zamocik_23 - 02-20-2007 No ale przecież "homo" to nic dziwnego! Ustępujmy im we wszystkim, bo mają do tego prawo! :/ W końcu są normalni! Ale ta "normalność" objawia się przede wszystkim narzucaniem innym swojej woli i przysłowiowym włażeniem na głowę.. i broń Boże zaprotestować, co zostanniesz obwołany "średniowiecznym ksenofobem". - Szymon - 02-20-2007 zamocik_23 napisał(a):Ale ta "normalność" objawia się przede wszystkim narzucaniem innym swojej woli i przysłowiowym włażeniem na głowę.. i broń Boże zaprotestować, co zostanniesz obwołany "średniowiecznym ksenofobem"Miło mi, że wreszcie mogę się z Tobą zgodzić. To znaczy z treścią Twojej wypowiedzi, bo do formy mam pewne zastrzeżenia. Pozdrawiam! - zamocik_23 - 02-20-2007 Szymon napisał(a):bo do formy mam pewne zastrzeżenia.nic nowego ![]() - Przemek - 02-20-2007 Holendrom też odwala zdrowo: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=c0fXMnIfA2Q">http://www.youtube.com/watch?v=c0fXMnIfA2Q</a><!-- m --> (piosenka Terence'a z Holandii o jego dwóch ojcach) Coraz mniej normalnych krajów w jewropie zostaje :/ Dobrze, że województwo irlandzkie się trzyma... - Szymon - 02-20-2007 Przemek napisał(a):Holendrom też odwala zdrowoNawet napisałem kiedyś coś na ten temat, chociaż chyba zostałem źle zrozumiany. O jednym z holenderskich absurdów. Pozdrawiam! [ Dodano: 20 Luty 2007, 18:20 ] A dla Marka, który podał linka i dla Przemka, który temat słusznie wydzielił z kawałów i sensownie skrytkował Szkotów - List do Kingi Dunin ![]() - reuter - 02-20-2007 Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze pedałów nalezy izolować w jakichś gettach i nie dopuszczać do głosu. Niedługo dojdzie chyba do sytuacji, gdzie heterosekaualni będa musieli dopominać sie tolerancji dla związku kobieta - mężczyzna. - Jasny gwint - 02-20-2007 Śmiejmy się więc i płaczmy - Spectator, rok 2003: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.niniwa2.cba.pl/bara_bara_z_kangurem.htm">http://www.niniwa2.cba.pl/bara_bara_z_kangurem.htm</a><!-- m --> Czy oby Szymon na pewno zmyślał? :ups: - Nowhere Woman - 02-20-2007 reuter napisał(a):Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze pedałów nalezy izolować w jakichś gettach i nie dopuszczać do głosu.Napisałabym coś, ale nie chcę, żeby potem znowu było, że każda dyskusja kończy się nawiązywaniem do religii, praw człowieka lub Hitlera... A ja powiem szczerze - o ile "mama" i "tata" jako słowa homofobiczne to wielkie (WIELKIE!) nadużycie, to sformułowania tego typu dowodzą ewidentnego braku tolerancji. Z homoseksualistami jak z katolikami - dużo ich, a widać tylko największych ekstremistów... - Simon - 02-20-2007 reuter napisał(a):Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze pedałów nalezy izolować w jakichś gettach i nie dopuszczać do głosu.A ja zaczynam się utwierdzać w przekonaniu, że należałoby izolować użytkowników wypisujących takie brednie. ![]() - Przemek - 02-20-2007 Nowhere Woman napisał(a):Z homoseksualistami jak z katolikami - dużo ich, a widać tylko największych ekstremistów...Dokładnie tak i Oni najbardziej szkodzą, gdzie by się nie pojawili... - zamocik_23 - 02-20-2007 Przemek napisał(a):Dokładnie tak i Oni najbardziej szkodzą, gdzie by się nie pojawili...A potępienie i kara spada na wszystkich pozostałych, bez względu na to, jak bardzo byliby w porządku wobec siebie i innych.. - k. - 02-20-2007 Przemek napisał(a):Dokładnie tak i Oni najbardziej szkodzą, gdzie by się nie pojawili...także tutaj ![]() - stopawel - 02-20-2007 zamocik zgodziła się z Przemkiem :o po piwku ![]() - zamocik_23 - 02-20-2007 stopawel napisał(a):zamocik zgodziła się z PrzemkiemTo tak mimochodem :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Ale ważne jest to, jak bardzo tacy "mętni wyznawcy" szkodzą całości. Często jest tak, że najmniej wiedzą, a najgłośniej krzyczą, nadając swoim przekonaniom fanatycznego smaczku... A zestawienie katolików z homoseksualistami może było pod tym względem trafne, ale równie dobrze można też wrzucić do tego worka ekologów, polityków, Żydów, wyznawcw Islamu... A katolików przynajmniej w teorii różni od nich jedno... Ale, żeby nie zaczynać bezsensowengo wątku nie będę tego wyciągać... - Przemek - 02-20-2007 zamocik_23 napisał(a):A katolików przynajmniej w teorii różni od nich jedno...no, no ?? zamocik_23 napisał(a):Ale, żeby nie zaczynać bezsensowengo wątku nie będę tego wyciągać...no... dobra ![]() - Szymon - 02-21-2007 Gdyby ktoś był zainteresowany sięgnięciem do źródła to dokument o którym była mowa wyżej można przeczytać pod następującym adresem: http://www.lgbthealthscotland.org.uk/documents/Good_LGBT_Practice_NHS.pdf - Zeratul - 02-23-2007 Jasny gwint napisał(a):Śmiejmy się więc i płaczmy - Spectator, rok 2003:Z drugiej strony - czymże innym jest zoofilia jak nie znęcaniem się nad zwierzętami? (inną sprawą jest oczywiście stan psychiczny zoofili - ale to się raczej kwalifikuje pod leczenie, a nie karę) Pozdrawiam Zeratul - Przemek - 02-23-2007 Zeratul napisał(a):Z drugiej strony - czymże innym jest zoofilia jak nie znęcaniem się nad zwierzętami?W przypadku chomika owiniętego taśmą, to na pewno, ale jeśli chodzi o kozę, czy krowę, to nie byłbym taki pewny. |