Forum o Jacku Kaczmarskim
W sprawie moich piw - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Wątek: W sprawie moich piw (/showthread.php?tid=3977)

Strony: 1 2

- Elzbieta - 02-13-2007

k. napisał(a):co znaczy ze w danii jest "tanie" piwo
To znaczy, gdy tu sie zarabia - niekoniecznie w Norwegii - choc byloby taniej. Ale jest tansze niz w Szwecji. W puszkach nie kupuje nic -wiec cen nie znam, a butelke Pilsnera mozna kupic za 1zl (okolo 2 korony), cos lepszego drozej, no ale taniej niz bilet autobusowy, albo tez bardzo drogo- wybor od ciebie zalezy....

A wypowiadam sie w sprawie, ktora znam doskonale - moze jedno piwo w miesiacu pije , albo jedno na jakiejs imprezie - znawca ze mnie....

- fizol - 02-13-2007

Bartek.K napisał(a):smakuje lepiej niż na ten przykład Tyskie
ale rekomendacja :rotfl:

- Alek - 02-13-2007

fizol napisał(a):ale rekomendacja
Dla mnie duża Smile
Bartek.K napisał(a):kosztuje jedyne 1,60 z kałcją ( to nie żart )
A można dostać bez tego? Biorąc pod uwagę nazwę - nie chcę wiedzieć z czego to dokładnie robicie,a już tym bardziej jak to smakuje Tongue

- Bartek.K - 02-13-2007

o kaucję mi chodziło :rotfl: :rotfl: :rotfl: dobre

- k. - 02-13-2007

Bartek.K napisał(a):Ja jako patriota regionalny preferuję znakomity wrób Browarów Górnośląskich (...) no i kosztuje jedyne 1,60 z kałcją ( to nie żart )
chyba nas wrabiasz :o ten wrób z kałcją naprawdę kosztuje tylko 1,60? :o Wink
pozdrawiam serdecznie
k
ps. cena piwa w danii to temat na dluzsza dyskusje Smile ale jasne ze w kraju w ktorym minimalna placa wynosi >50zl za godzine to i puszka piwa moglaby kosztowac 20zl i byloby ciagle tanio Wink

- tmach - 02-13-2007

Tak a propos piw
Oj stuknie co poniektórych po kieszeni ( np mnie ) jak najwięksi pijacy zaczną upominać się o swoje. Big Grin

- Bartek.K - 02-13-2007

k. napisał(a):
Bartek.K napisał(a):Ja jako patriota regionalny preferuję znakomity wrób Browarów Górnośląskich (...) no i kosztuje jedyne 1,60 z kałcją ( to nie żart )
chyba nas wrabiasz :o ten wrób z kałcją naprawdę kosztuje tylko 1,60? :o Wink
pozdrawiam serdecznie
k
ps. cena piwa w danii to temat na dluzsza dyskusje Smile ale jasne ze w kraju w ktorym minimalna placa wynosi >50zl za godzine to i puszka piwa moglaby kosztowac 20zl i byloby ciagle tanio Wink
bez KAŁCJI 1,35 Tongue

- ann - 02-13-2007

Bartek.K napisał(a):bez KAŁCJI 1,35 Tongue
Podrożało?
Pamiętam jak 1,10-1,20 kosztowało Wink

- Bartek.K - 02-13-2007

Ano ciężkie czasy dla wielbicieli taniego i dobrego piwa nastały Wink

- Elzbieta - 02-13-2007

Bartek.K napisał(a):cena piwa w danii to temat na dluzsza dyskusje
Wlasnie przed chwila popatrzylam na ceny - najtansze bylo za 2,99 koron (Tuborg)- czyli 1,5zl i to nie bylo w Aldi, a raczej w drozszym sklepie. Moge tego Tuborga postawic - na razie internetowo - chyba, ze przyjedziecie do mnie... Znasz Bartku Danie? Inne rzeczy sa drogie (uslugi np. remonty) -alkohol nie.

[ Dodano: 13 Luty 2007, 18:58 ]
Ok. Wszyscy w tym temacie dostali ode mnie Tuborga...

- fizol - 02-13-2007

Elzbieta napisał(a):Ok. Wszyscy w tym temacie dostali ode mnie Tuborga...
To mogłaś powiedzieć wcześniej, to jak jechałem przez Danię to bym odebrał Wink

- Elzbieta - 02-13-2007

Moze jeszcze bedziesz kiedys jechac- dostaniesz Elefanta, albo Korone z cytryna - nie zartuje, zapraszam na piwo.

- zamocik_23 - 02-13-2007

Uderzamy na Danię!!!
Odpłacimy za Hamleta :rotfl:
Elżbietka- szykuj leżaki :rotfl:

- k. - 02-13-2007

poniewaz ten temat to i tak mega off topic Smile to nie zawadzi spytac gdzie w Danii czekaja na nas piwa? Wink ja byłem z krótką wycieczką w listopadzie (trafiłem na nagły atak zimy) w aarhus i przez kilka godzin w odense i w kopenhadze Smile

- Elzbieta - 03-26-2007

k. napisał(a):nie zawadzi spytac gdzie w Danii czekaja na nas piwa?
Sorry, ja to dopiero teraz przeczytalam - moglo byc w Kopenhadze...

- Kamil - 03-27-2007

To ja przebiję Wasze propozycje apropos najtańszych piwek. W lato 2005 roku w lokalnej Biedronce piwko 0,5 l (bodaj Koenigsberg...) kosztowało 0,49 zł
Zresztą wtedy odbył się rockowy festiwal i zeszło wszystko na pniu Smile Jego smak można porównać tylko do sytuacji, w której musimy czytać powieść napisaną przez posła Gadzinowskiego :> (jest tak kwieciście, diabelsko, ale jednak -czegoś żal...) Pozdrawiam!

- Elzbieta - 03-28-2007

k. napisał(a):co znaczy ze w danii jest "tanie" piwo? Wink w danii sama zwrotna puszka kosztuje pewnie 1-2zl? czyz nie? zdaje sie ze zwrotna butelka po coli kosztuje kolo 2zl Smile
Ale jesli kupisz 10 piw w Aldim po 2kr (1 zl) i zaplacisz kaucje 2 kr, to po oddaniu butelek masz na nastepne 10 piw i tak w kolo...