Forum o Jacku Kaczmarskim
"Cicha noc" - mp3 - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Własna twórczość (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=24)
+---- Dział: Piosenki (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=36)
+---- Wątek: "Cicha noc" - mp3 (/showthread.php?tid=3639)

"Cicha noc" - mp3 - Simon - 12-21-2006

Atmosfera świąt mi się udziela, tym razem takowy tego przejaw:
Cicha noc

- Elessar - 12-21-2006

Jakaś taka... normalna wyszła Smile "Gdy śliczna panna" było ciekawsze Smile

- stepniarz - 12-21-2006

mi jakoś sie nie udziela :/ zdecydowanie wolę kolędy Jackowe, bo te tradycyjne za bardzo gryzą po uszach ze wszystkich głośników jakie tylko są eksponowane przy miejscach z zakupam, tłok w sklepach, trzydniowa konsumpcja i brak rozrywek, hordy Hunów [wizyta rodziny]... taaak atmosfera świat :zly: Wink

- Simon - 12-21-2006

Spośród tradycyjnych kolęd właśnie "Cicha noc" jest moja ulubioną.
Elessar napisał(a):Jakaś taka... normalna wyszła "Gdy śliczna panna" było ciekawsze
Bo jest to po prostu - jak dla mnie - piękna kolęda. Nie ma sensu kombinować i rozbudowywać wariacyjnie. Pewnie, że mogę tu wstawić trzy kolejne gitary, rozciągnąć to do 10 min. Tylko... po co? Big Grin

- Elessar - 12-21-2006

Hmmm no w sumie racja... ta kolęda jest ładna kiedy jest prosta... Tak czy owak - ładnie zagrane Smile

- Simon - 12-21-2006

Elessar napisał(a):ta kolęda jest ładna kiedy jest prosta
Dokładnie! Poczatkowo miałem zamiar zrobić to na dwie gitary, ale jak zacząłem szukać melodii na gryfie stwierdziłem, że tak jak jest - jest właśnie dobrze. Smile

- tmach - 12-21-2006

Moja ulubiona kolęda. Smile

- Tomek_Ciesla - 12-21-2006

bardzo fajne Smile

[ Dodano: 21 Grudzień 2006, 23:25 ]
w sumie też moja ulubiona Wink

- fizol - 12-21-2006

Zaocznie stawiam piwko, jednak przesłuchać z pewnych względów będę mógł dopiero w nowym roku Sad

- OLI - 12-21-2006

A mi się podoba, dlatego, że wreszcie słyszę melodię a nie braci Golców, Kayah albo inny podmiot wykonawczy, który stara się zrobić show z kolędy...

- Elessar - 12-22-2006

Taki luźne powiązanie z tą kolędą - dzisiaj na występie dla naszej szkoły (3 razy występowaliśmy - zmęczonym trochę dzisiaj graniem Smile ) wykonywaliśmy również Cichą noc. Jest to utwór jedyny w swoim rodzaju, bo oprócz nas, którzy śpiewali, do tej kolędy dołączyła się prawie cała sala. Te święta zaczęły się fajniej niż zwykle Smile

- Simon - 12-22-2006

Elessar napisał(a):do tej kolędy dołączyła się prawie cała sala.
Boć to i najbardziej znana chyba kolęda.

- Elessar - 12-22-2006

Ale toż nie o to chodzi Smile Tak samo śpiewaliśmy na koniec Bóg się rodzi - też bardzo znana. A już dużo mniej osób śpiewało... Cicha noc jest taka magiczna Smile

- Simon - 12-22-2006

Elessar napisał(a):A już dużo mniej osób śpiewało...
No, bo ta nie jest najbardziej znana. Big Grin
A "Cicha noc" jest - dlatego:
Elessar napisał(a):do tej kolędy dołączyła się prawie cała sala.

- Elessar - 12-22-2006

Dobra Tongue Ty myślisz swoje, ja myślę swoje Tongue

- Nowhere Woman - 12-22-2006

Cicha noc to magiczna kolęda, bo niesamowicie kameralna. Twoja wersja jest właśnie taka, cicha i spokojna, a przez to piękna.
Poczułam się świątecznie Smile

- stopawel - 12-22-2006

Nowhere Woman napisał(a):Cicha noc to magiczna kolęda, bo niesamowicie kameralna. Twoja wersja jest właśnie taka, cicha i spokojna, a przez to piękna.
To trzeba głośniej dać Wink
A tak naprawdę twoje wykonanie jest świetne :piwko:

- Simon - 12-29-2006

Właśnie posłuchałem "Cichej nocy" w improwizowanym wykonaniu... Joe Satrianiego. :niespodzianka:

- Elessar - 12-29-2006

Gdzie to można dostać? Big Grin

- Simon - 12-29-2006

Elessar napisał(a):Gdzie to można dostać?
"Merry Axemas: A Guitar Christmas" (1997 Epic/Sony)

- Elessar - 12-29-2006

Ok...
Tongue

- Simon - 01-05-2007

Na drugiej płycie tego wydawnictwa Zakk Wylde przycina przepięknie "White Christmas". Cudo. :gram: