Forum o Jacku Kaczmarskim
I Festiwal Piosenki Poetyckiej imienia Jacka Kaczmarskiego - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+---- Dział: Konkursy (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=43)
+---- Wątek: I Festiwal Piosenki Poetyckiej imienia Jacka Kaczmarskiego (/showthread.php?tid=36)

I Festiwal Piosenki Poetyckiej imienia Jacka Kaczmarskiego - Artur - 07-10-2004

"Nadzieja" - pod taką nazwą 6 sierpnia odbędzie się w Kołobrzegu
I Festiwal Piosenki Poetyckiej imienia Jacka Kaczmarskiego.
W imprezie wezmą udział m.in. Andrzej Poniedzielski, Mirosław Czyżykiewicz, Jacek Bończyk i Radosław Elis. Z inicjatywą stworzenia festiwalu wyszli Rafał Kolikow, dyrektor Letniej Sceny Kulturalnej, i autorzy kołobrzeskiej Herbertiady - Ogólnopolskiego Przeglądu Twórczości Zbigniewa Herberta,który jest organizowany w Kołobrzegu od 2000 roku. To środowisko pomagało Kaczmarskiemu w jego walce z chorobą. - Festiwal odbędzie się na specjalnej scenie ustawionej na kołobrzeskiej plaży. Artyści, oprócz recitali, przedstawią publiczności własne aranżacje piosenek Jacka. Wystąpią również tria: Paweł Konopacki, Witold Łuczyński i Tomek Susmęd z Łodzi oraz Przemysław Lembicz z bratem Piotrem i Marcin Żmuda z Poznania, którzy znakomicie wykonują repertuar Kaczmarskiego - przyznaje Katarzyna Pechman,dyrektor artystyczny Herbertiady. Wstęp na festiwal będzie bezpłatny.
Przygotowane zostaną stoiska z nagraniami i książkami barda. Promowany będzie między innymi zbiór ostatnich wierszy Jacka pod tytułem "Tunel". Patronat nad "Nadzieją" objął prezydent miasta i Alicja Delgas -towarzyszka życia Jacka Kaczmarskiego.
Zapraszamy do Kołobrzegu na 6 sierpnia wszystkich, którzy kochają i cenią sobie twórczość Jacka. Po występach zaproszonych artystów będzie można samemu wejść na scenę i zaśpiewać swoje aranżacje piosenek Jacka.

Wszystko wskazuje na to, że w przyszłym roku Festiwal potrwa dwa dni. W jego ramach odbędzie się konkurs piosenki poetyckiej imienia Jacka Kaczmarskiego. Takie ustalenia poczynili już organizatorzy z Alicją Delgas i Przemkiem Gintrowskim, który ma przewodniczyć jury. Ale to za rok, a póki co, serdecznie zapraszamy na "Nadzieję" już 6 sierpnia na letniej scenie kulturalnej, ustawionej w pobliżu latarni morskiej w Kołobrzegu.

- Dariusz - 08-07-2004

Witam
Ja mam pytania odnośnie tego co napisałeś:
- Czy będzie można będzie gdzieś dostać jakiś zapis muzyczny (kaseta, płyta, mp3...) tegoż koncertu ?
- Czy można gdześ dostać aranżacje utworów Kaczmarskiego w wykonaniu tych panów o których napisałeś w temacie ?
Pozdrawiam

koncert - Piotr Troja - 08-07-2004

Będzie wkrótce zapis koncert na dvd i cd, kto chętny będzie mógł otrzymać ten materiał.

- Przemek - 08-09-2004

Oczywiście będę chętny Smile Tylko na jakich warunkach ów zapis koncertu będzie do uzyskania ??

odpwiedź - priam - 08-09-2004

na warunkach prywatnych Smile wkrótce więcej szczegółów.

- Krzysiaczek - 08-09-2004

Też zgłaszam chęć, i niecierpliwie czekam na szczegóły.

koncert - Piotr Troja - 08-09-2004

Mam dostać za kilka dni od kolegi zapis koncertu. Chętnie go "przekażę" zainteresowanym. Pozdrawiam

- slawomir - 08-13-2004

Jestem zainteresowany CD.

- Iwa - 08-15-2004

Też jestem zainteresowana Big Grin

- ann - 08-15-2004

To ja i Artur tez jesteśmy zainteresowani Smile

- Priam.Troja - 08-17-2004

jak tylko będę to już miał, dam znać i prześlę. Pozdrawiam

- tom - 08-19-2004

Dołączam do zainteresowanych

- adme - 08-19-2004

JA TEŻ~!!! JA TEŻ!!!

- lodbrok - 08-20-2004

Zapisuję się na listę

- kazahd - 08-28-2004

Tu nie trzeba sie pytac kto zainteresowany a raczej kto zainteresowany nie jest :wink:

- adme - 09-04-2004

A kiedy będzie coś wiadomo z tym nagraniem właściwie?

- Marek - 09-30-2004

ja też jestem bardzo zainteresowany
Pozdrawiam
:jupi:

- swadyz - 10-01-2004

ja tez, ja tez!!

cd z tego koncertu - cerber - 11-29-2004

akurat grałem jako muzyk na tym koncercie - jesteście piratami, jeśli kupicie tą płytę - nie ma legalnego nagrania, ani przede wszystkim dobrego nagrania z tego koncertu!!!!

- Niktważny - 11-30-2004

Całkowicie zgadzam się z cerberem! Nagrania sa fatalnej jakości. Ja otrzymałem od organizatorów, po prawie 4 miesiącach usilnych prób i nacików (o wszystko zresztą trzeba było prosić po wielokroć), nagrania fatalnej jakości, przesterowane, niezgrane, o fatalnych proporcjach, ciche.
Organizatorom, którzy szumnie obiecywali wspaniałą płytę z koncertu, nie chciało się nawet podzielić jednego pliku na poszczególne utory.
Po prostu żenada. I wykonanie takiej żenującej pracy zajęło panu....mniejsza o nazwisko organizatora, prawie 4 miesiące.
Zresztą ludzie organizajuący Festiwal zawiedli na całej linii, nie potrafiąc wywiązać się z większości zobowiązań i obietnic składanych niektórym wykonawcom przed koncertem.