![]() |
I Festiwal Piosenki Poetyckiej imienia Jacka Kaczmarskiego - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +---- Dział: Konkursy (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=43) +---- Wątek: I Festiwal Piosenki Poetyckiej imienia Jacka Kaczmarskiego (/showthread.php?tid=36) |
I Festiwal Piosenki Poetyckiej imienia Jacka Kaczmarskiego - Artur - 07-10-2004 "Nadzieja" - pod taką nazwą 6 sierpnia odbędzie się w Kołobrzegu I Festiwal Piosenki Poetyckiej imienia Jacka Kaczmarskiego. W imprezie wezmą udział m.in. Andrzej Poniedzielski, Mirosław Czyżykiewicz, Jacek Bończyk i Radosław Elis. Z inicjatywą stworzenia festiwalu wyszli Rafał Kolikow, dyrektor Letniej Sceny Kulturalnej, i autorzy kołobrzeskiej Herbertiady - Ogólnopolskiego Przeglądu Twórczości Zbigniewa Herberta,który jest organizowany w Kołobrzegu od 2000 roku. To środowisko pomagało Kaczmarskiemu w jego walce z chorobą. - Festiwal odbędzie się na specjalnej scenie ustawionej na kołobrzeskiej plaży. Artyści, oprócz recitali, przedstawią publiczności własne aranżacje piosenek Jacka. Wystąpią również tria: Paweł Konopacki, Witold Łuczyński i Tomek Susmęd z Łodzi oraz Przemysław Lembicz z bratem Piotrem i Marcin Żmuda z Poznania, którzy znakomicie wykonują repertuar Kaczmarskiego - przyznaje Katarzyna Pechman,dyrektor artystyczny Herbertiady. Wstęp na festiwal będzie bezpłatny. Przygotowane zostaną stoiska z nagraniami i książkami barda. Promowany będzie między innymi zbiór ostatnich wierszy Jacka pod tytułem "Tunel". Patronat nad "Nadzieją" objął prezydent miasta i Alicja Delgas -towarzyszka życia Jacka Kaczmarskiego. Zapraszamy do Kołobrzegu na 6 sierpnia wszystkich, którzy kochają i cenią sobie twórczość Jacka. Po występach zaproszonych artystów będzie można samemu wejść na scenę i zaśpiewać swoje aranżacje piosenek Jacka. Wszystko wskazuje na to, że w przyszłym roku Festiwal potrwa dwa dni. W jego ramach odbędzie się konkurs piosenki poetyckiej imienia Jacka Kaczmarskiego. Takie ustalenia poczynili już organizatorzy z Alicją Delgas i Przemkiem Gintrowskim, który ma przewodniczyć jury. Ale to za rok, a póki co, serdecznie zapraszamy na "Nadzieję" już 6 sierpnia na letniej scenie kulturalnej, ustawionej w pobliżu latarni morskiej w Kołobrzegu. - Dariusz - 08-07-2004 Witam Ja mam pytania odnośnie tego co napisałeś: - Czy będzie można będzie gdzieś dostać jakiś zapis muzyczny (kaseta, płyta, mp3...) tegoż koncertu ? - Czy można gdześ dostać aranżacje utworów Kaczmarskiego w wykonaniu tych panów o których napisałeś w temacie ? Pozdrawiam koncert - Piotr Troja - 08-07-2004 Będzie wkrótce zapis koncert na dvd i cd, kto chętny będzie mógł otrzymać ten materiał. - Przemek - 08-09-2004 Oczywiście będę chętny ![]() odpwiedź - priam - 08-09-2004 na warunkach prywatnych ![]() - Krzysiaczek - 08-09-2004 Też zgłaszam chęć, i niecierpliwie czekam na szczegóły. koncert - Piotr Troja - 08-09-2004 Mam dostać za kilka dni od kolegi zapis koncertu. Chętnie go "przekażę" zainteresowanym. Pozdrawiam - slawomir - 08-13-2004 Jestem zainteresowany CD. - Iwa - 08-15-2004 Też jestem zainteresowana ![]() - ann - 08-15-2004 To ja i Artur tez jesteśmy zainteresowani ![]() - Priam.Troja - 08-17-2004 jak tylko będę to już miał, dam znać i prześlę. Pozdrawiam - tom - 08-19-2004 Dołączam do zainteresowanych - adme - 08-19-2004 JA TEŻ~!!! JA TEŻ!!! - lodbrok - 08-20-2004 Zapisuję się na listę - kazahd - 08-28-2004 Tu nie trzeba sie pytac kto zainteresowany a raczej kto zainteresowany nie jest :wink: - adme - 09-04-2004 A kiedy będzie coś wiadomo z tym nagraniem właściwie? - Marek - 09-30-2004 ja też jestem bardzo zainteresowany Pozdrawiam :jupi: - swadyz - 10-01-2004 ja tez, ja tez!! cd z tego koncertu - cerber - 11-29-2004 akurat grałem jako muzyk na tym koncercie - jesteście piratami, jeśli kupicie tą płytę - nie ma legalnego nagrania, ani przede wszystkim dobrego nagrania z tego koncertu!!!! - Niktważny - 11-30-2004 Całkowicie zgadzam się z cerberem! Nagrania sa fatalnej jakości. Ja otrzymałem od organizatorów, po prawie 4 miesiącach usilnych prób i nacików (o wszystko zresztą trzeba było prosić po wielokroć), nagrania fatalnej jakości, przesterowane, niezgrane, o fatalnych proporcjach, ciche. Organizatorom, którzy szumnie obiecywali wspaniałą płytę z koncertu, nie chciało się nawet podzielić jednego pliku na poszczególne utory. Po prostu żenada. I wykonanie takiej żenującej pracy zajęło panu....mniejsza o nazwisko organizatora, prawie 4 miesiące. Zresztą ludzie organizajuący Festiwal zawiedli na całej linii, nie potrafiąc wywiązać się z większości zobowiązań i obietnic składanych niektórym wykonawcom przed koncertem. |