Trzy krótkie piosenki - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Własna twórczość (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=24) +---- Dział: Piosenki (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Trzy krótkie piosenki (/showthread.php?tid=3522) |
Trzy krótkie piosenki - Adam_Leszek - 11-30-2006 Przepraszam za techniczne niedoskonałości, z braku czasu i sprzętu nie mogłem inaczej tego zrealizować. <!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/AL/">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... public/AL/</a><!-- m --> - Kuba Mędrzycki - 11-30-2006 Moim skromnym zdaniem, sporo pracy jeszcze przed Tobą, ale najlepiej jak zaczniesz od porządnego nastrojenia gitary. :/ - Filip P. - 12-01-2006 Adam_Leszek napisał(a):z braku czasu i sprzętu nie mogłem inaczej tego zrealizować.To może się weźmiesz za to jak będziesz miał czas i szprzęt? - Krasny - 12-01-2006 .............. - radziu_88 - 12-01-2006 Krasny napisał(a):w Twoje 10te urodziny Francja pokonała Brazylię 3:0 w finale mistrzostw świata?)3:1 ) :rotfl: - Adam_Leszek - 12-01-2006 Filip P. napisał(a):To może się weźmiesz za to jak będziesz miał czas i szprzęt?Niestety, to może nie nastąpić za szybko, albo może nie nastąpić w ogóle. Rozumiem, że technicznie te nagrania mogą być rażące i krytyka jest jak najbardziej słuszna. Ale też zależy mi bardziej na ocenie warstwy TFUrczej, a nie wykonawczej, bo co do tej drugiej to sam wiem, że jeszcze wiele pracy mnie czeka. Krasny napisał(a):(zerknąłem w metrykę dla potwierdzenia wieku - wiesz że dokładnie w Twoje 10te urodziny Francja pokonała Brazylię 3:0 w finale mistrzostw świata?)Kraśny, czy ja to wiem?! To był wspaniały dzień i wspaniały mecz, chociaż z racji na swój ówczesny wiek nie pamiętam z niego tak wiele, jakbym sobie życzył! Ale piwko za spostrzegawczość być musi. Krasny napisał(a):Te piosenki zawierają dużo bardzo rażących błędówW sensie wykonawczym, tekstowym, muzycznym, czy wszystko na raz? Pytam, żeby wiedzieć, nad czym najwięcej pracować. Krasny napisał(a):staraj się aby Twoje melodie nie brzmiały jak kompilacje utwrów JKStaram się . Ale czy cała "bardowska" muzyka nie jest na swój sposób podobna. Aha, jeszcze jedna uwaga: w piosence "Humanizm" to muzyka nie jest moja - jest to menuet Tellemana wykorzystany jako - w założeniu przewrotna - ilustracja do tekstu. Krasny napisał(a):- na miłość boską - nie nadawaj piosenkom tak powalająco patetycznych tytułów.No, "Autoportret z człowiekiem" to może rzeczywiście patetyczne. Ale "Humanizm" musi się tak nazywać, bo to ironicznie miało być, co tekst mam nadzieję jakoś przekazuje. A czy "Jeźdźcy" to patetyczny tytuł? "Jeździec - to brzmi dumnie?" Dzięki wszystkim za komentarze. - Kuba Mędrzycki - 12-01-2006 Krasny napisał(a):Nie przejmuj się skrytą krytycznością uwag Kuby i Mateusza.Kraśny, weź Ty nie mąć! Po pierwsze, moje słowa skierowane do Adama_Leszka nie były złośliwe(nawet nie wiem kto zacz), a jedynie miała to być krytyka budująca i szczera. Nie napisałem, że świetne nagrania, bo świetne przynajmniej na razie nie są. Ale to oczywiście nie oznacza także, że kiedyś nie będą. Po drugie, Mateusz jeszcze o ile mnie oczy nie mylą, nic w tym wątku nie napisał. Chyba, że wymieniłeś Mateusza na wyrost. - Krasny - 12-01-2006 ............. - Zeratul - 12-01-2006 Kuba Mędrzycki napisał(a):Po drugie, Mateusz jeszcze o ile mnie oczy nie mylą, nic w tym wątku nie napisał. Chyba, że wymieniłeś Mateusza na wyrost.Kraśny - w takiej sytuacji wypadałoby albo nie zmieniać posta, albo poinformować o tychże zmianach (zwłaszcza, że i tak napisałeś kolejnego posta w tym temacie) W tej chwili można by się np. zastanawiać, gdzie Kuba wypatrzył wzmiankowanego Mateusza w Twoim poscie :/ Pozdrawiam Zeratul - Filip P. - 12-01-2006 Moja uwaga odnosiła się raczej do pewnego założonego niechlujstwa, którym autor się bez żenady pochwalił. To wszystko. - Simon - 12-01-2006 No, fakt - można to było ciut dopracować. - Adam_Leszek - 12-01-2006 Filip P. napisał(a):założonego niechlujstwa, którym autor się bez żenady pochwalił. To wszystko.Niechlujstwo było koniecznością, a nie wyborem; poza tym nie chwaliłem się nim, a przeprosiłem zawczasu, uprzedzając potencjalnych słuchaczy. - Kuba Mędrzycki - 12-01-2006 Zeratul napisał(a):Kraśny - w takiej sytuacji wypadałoby albo nie zmieniać posta, albo poinformować o tychże zmianach (zwłaszcza, że i tak napisałeś kolejnego posta w tym temacie)Pomylić Filipa z Mateuszem, to trzeba być albo mocno nawalonym, albo kompletnie ślepym. O to ostatnie, absolutnie Kraśny, Cię nie podejrzewam !! - Alek - 12-01-2006 radziu_88 napisał(a):3:1Łomatko,profanacja! Kuba Mędrzycki napisał(a):albo mocno nawalonym, albo kompletnie ślepymNiby jedno może przejść w drugie A co do utworów - średnio mi się podobają. - Simon - 12-03-2006 Adam_Leszek napisał(a):Niechlujstwo było koniecznościąA czemuż to? - Adam_Leszek - 12-04-2006 Dzięki wielkiej uprzejmości Simona pod linkiem tym co uprzednio pojawiły się jeszcze dwie piosenki: "Sfinks" oraz "Stróż". Są one co prawda na tym samym kiepskim mikrofonie nagrane, ale postarałem się przy wykonaniu uniknąć wpadek - na ile mi się to udało, możecie sami ocenić. - partycja - 12-05-2006 Leszku, rewelacja! Bardzo mi się podoba. - k. - 12-06-2006 zachęcony opinią Patrycji, w końcu reklama dźwignią handlu; przesłuchałem całość; sfinks dobry, reszta gorsza choć przynajmniej z fantazja, muzyka moim zdaniem az taka nudna nie jest gitarę wypada jednak stroić a i lepszy sprzęt do nagrywania to wydatek rzędu kilku złotych (za tyle mam mikrofon i na pewno jest lepszy. śpiewać warto do mikrofonu-tak żeby było ten głos jednak słychać i moim zdaniem jednak wrzucać własne piosenki z błędami to pomysł średni-ale czasem pewnei tak po prostu musi być.\ pozdrawiam ps. refleksja nie jest zbyt głęboka ale po prostu przesłuchałem wszytsko tylko raz sfinks naprawdę ma potencjał-jakby go zrobić porządnie to mogłaby być dobra piosenka |