Forum o Jacku Kaczmarskim
Kraków 16-11-2006 - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Kraków 16-11-2006 (/showthread.php?tid=3400)

- Daniel Rolak - 11-05-2006

Witam!

Stowarzyszenie KoLiber w Krakowie zaprasza na spotkanie przy piosence Jacka Kaczmarskiego w wykonaniu Daniela Rolaka

Miejsce: Kawiarnia Maska ul. Jagiellońska 1
Termin: 16-11-2006 godz. 20.00

<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.maska-krakow.pl">www.maska-krakow.pl</a><!-- w -->

organizator: Michał Wójcik tel. 502-149-494

- Nowhere Woman - 11-05-2006

To w Masce jest scena?
W każdym razie, ktoś się wybierze Big Grin? Ja powinnam być, bo skoro jest jakiś koncert w Krakowie, to grzechem byłoby nie pójść.

- Zeratul - 11-05-2006

Przeniosłem do Koncertów (ze Spotkań) :]

Pozdrawiam
Zeratul

- misiek_skocz - 11-06-2006

Nowhere Woman napisał(a):ktoś się wybierze ?
a wybierze się Wink

idziemy tym samym tropem skoro jest na miejscu to czemuż by nie ?

- ann - 11-07-2006

Daniel Rolak napisał(a):Witam!

Stowarzyszenie KoLiber w Krakowie zaprasza na spotkanie przy piosence Jacka Kaczmarskiego w wykonaniu Daniela Rolaka

Miejsce: Kawiarnia Maska ul. Jagiellońska 1
Termin: 16-11-2006 godz. 20.00
Dodałam do imprez na stronie

- AnteKopydłowski - 11-08-2006

Czy może wstęp wolny?

...i jaki będzie repertuar?

- Daniel Rolak - 11-08-2006

WItam!

Uściślam, że organizatorem spotkania jest Stowarzyszenie KoLiber w Krakowie
więc i charakter spotkania będzie adekwatny Smile

odsyłam do strony: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.koliber.org.pl">www.koliber.org.pl</a><!-- w -->

Pozdrawiam!

[ Dodano: 8 Listopad 2006, 22:04 ]
I oczywiście wstęp wolny Smile

- Daniel Rolak - 11-12-2006

Co do repertuaru, to pojawi się:

Ballada Wrześniowa
Katyń
Rozbite Oddziały
Somosierra
Mistrz Hieronimus von Aeken
Poczekalnia
Nasza klasa I
Nasza klasa II
Manewry
Z chłopa król
Niech
Prosty człowiek
Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego
Warchoł
Ze sceny

Na pewno nie będzie to w takiej kolejności ale mniej więcej taki będzie repertuar Smile

Zapraszam nie tylko sympatyków KoLibra.

- Nowhere Woman - 11-15-2006

W końcu nie rozumiem jednego: trzeba się zgłaszać na rezerwację jak się chce być z KoLibrem, czy w ogóle jak chce się tam wejść?
Mam nadzieję, że to drugie... Wink

- Daniel Rolak - 11-16-2006

Rezerwować trzeba jeśli chce się usiąść. Z tego co wiem to dość dużo członków i sympatyków KoLibra będzie, dlatego chyba na ich stronkach są informacje o rezerwacji.

Z mojej strony zapraszam wszystkich Wink

Pozdrawiam!

- neonka - 11-17-2006

Był ktoś z forumowiczów na tymże koncercie?

- Elessar - 11-17-2006

Z tego co wiem to Nowhere Woman, Łukasz i (chyba) Jiri.

- Ola - 11-17-2006

I Grabi, i Patrycja, i Leszek, i aa, i misiek-st (z Kimś), i Ola (czyli ja Smile ).

- neonka - 11-17-2006

a jak wrażenia? mnie nie było dane dotrzeć, jest czego żałować?

- Adam_Leszek - 11-17-2006

neonka napisał(a):a jak wrażenia? mnie nie było dane dotrzeć, jest czego żałować?
poziom całkiem, całkiem, jak dla mnie, jednakowoż kilka wpadek było: "zwycięskie PIEŚNI obciążą ordery" itp. Przesiedzieliśmy tam dwie z trzech części i dostaliśmy upomnienie za zbyt głośne śpiewanie Smile

Elessar napisał(a):Z tego co wiem to Nowhere Woman, Łukasz i (chyba) Jiri.
Byli Smile
Ola napisał(a):Grabi, i Patrycja, i Leszek, i aa, i misiek-st (z Kimś), i Ola (czyli ja Smile ).
Też byli Smile A nawet dwóch Leszków - ja, oraz Leszek zwany "AA", który spłodził tylko jednego posta i któremu ukradłem nicka (chociaż ja na imię mam Adam, a nie LeszekSmile ).

No, jeżeli się nie było, to jest czego żałować - występu i towarzystwa przede wszystkim chyba, atmosfery... było to moje pierwsze spotkanie i niezłym szokiem jest nagle taka myśl: "kurde, ci wszyscy ludzi wokół mnie słuchają Kaczmara!" Smile)

[ Dodano: 17 Listopad 2006, 18:09 ]
Ola napisał(a):aa
pardon, nie zauważyłem, że uwieczniłaś już obecność usera aa i zacząłem się produkować :rotfl:

- Łukasz - 11-17-2006

A ja nie będę się wypowiadał na temat koncertu Wink

- misiek-st - 11-17-2006

Ola napisał(a):i misiek-st
Obawiam się, że to pomyłka (chyba, ze to znacznik [ you ]). Niemniej pozdrawiam.

- Elessar - 11-17-2006

Bynajmniej nie znacznik, bo również tam Ciebie widzę Smile

- Nowhere Woman - 11-17-2006

Użytkownik miśkowopodobny to misiek_skocz (jeśli dobrze pamiętam), którego zauważyła Patrycja i zdecydowała, żeby do niego podejść i przedstawić mu się.

Ja jeśli chodzi o tzw. artystę, zapamiętałam jeszcze "grudki zaschniętej ślny Samosierry" Wink

O tym, że Kraków sobie kaczmaro-kwitnie (zapożyczam z posta Łukasza sprzed pół roku Big Grin) niech świadczy fakt, iż z początku wiedziałam o dwóch osobach, które na "koncercie" być mogą, a jak już znalazłam się w środku, okazało się, że przy stoliku siedzi osób z forum nieco więcej i tworzymy największą nieintegrującą się grupkę.

Niestety, widzę, że żaden z szanownych panów nie zamieścił jakiejkolwiek wzmianki o after party po koncercie, a chciałam się dowiedzieć...

Dziękuję Oli za naklejkę "Wzorowy pacjent", męskiej części stolika za chórki (szkoda, że Was nie doceniono) a wszystkim za niespodziewane spotkanie Wink

Pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę Big Grin

- Adam_Leszek - 11-17-2006

After party? Jeśli wolno mi zdradzić szczegóły, to posiedzieliśmy do 4:30 (chyba) z jedną rozstrojoną gitarą u Jiriego, wybierając piosenki z Wielkiego Śpiewnika. Najlepiej wypadały "Trzy portrety", których po pewnym czasie nikt za bardzo nie potrafił zagrać i zaśpiewać (mimo, że to piosenka na pięciu akordach, a tekst mieliśmy przed sobą) :rotfl: .

Moje dalsze losy wyglądały następująco:
Od Jiriego wyszedłem od godzinie 8, a o 8:45 zaczynałem warsztaty pedagogiczne na Stojałowskiego... w domu znalazłem się o godzinie drugiej, a teraz gorączki dostałem i kuruję się na jutrzejsze spotkanie. :zly:

Dzięki za świetne przyjęcie i - mam nadzieję - do jutra! Smile

- neonka - 11-17-2006

Leszek napisał(a):"kurde, ci wszyscy ludzi wokół mnie słuchają Kaczmara!"

Rzadko spotykane uczucie, więc tym bardziej jest żal, ale i mocne postanowienie poprawy czyli jutro przybęde na pewno. :Smile

Pozdrawiam

- Ola - 11-19-2006

misiek-st napisał(a):
Ola napisał(a):i misiek-st
Obawiam się, że to pomyłka (chyba, ze to znacznik [ you ]). Niemniej pozdrawiam.
Bardzo przepraszm za pomyłkę. Oczywiście chodziło o miśka_skocz Smile .

Pozdrawiam obu panów :papa:

- Nowhere Woman - 11-21-2006

Zdjęcia są u Grabi www.grabi.spine.pl/codziennik Smile