Kraków 16-11-2006 - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Kraków 16-11-2006 (/showthread.php?tid=3400) |
- Daniel Rolak - 11-05-2006 Witam! Stowarzyszenie KoLiber w Krakowie zaprasza na spotkanie przy piosence Jacka Kaczmarskiego w wykonaniu Daniela Rolaka Miejsce: Kawiarnia Maska ul. Jagiellońska 1 Termin: 16-11-2006 godz. 20.00 <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.maska-krakow.pl">www.maska-krakow.pl</a><!-- w --> organizator: Michał Wójcik tel. 502-149-494 - Nowhere Woman - 11-05-2006 To w Masce jest scena? W każdym razie, ktoś się wybierze ? Ja powinnam być, bo skoro jest jakiś koncert w Krakowie, to grzechem byłoby nie pójść. - Zeratul - 11-05-2006 Przeniosłem do Koncertów (ze Spotkań) :] Pozdrawiam Zeratul - misiek_skocz - 11-06-2006 Nowhere Woman napisał(a):ktoś się wybierze ?a wybierze się idziemy tym samym tropem skoro jest na miejscu to czemuż by nie ? - ann - 11-07-2006 Daniel Rolak napisał(a):Witam!Dodałam do imprez na stronie - AnteKopydłowski - 11-08-2006 Czy może wstęp wolny? ...i jaki będzie repertuar? - Daniel Rolak - 11-08-2006 WItam! Uściślam, że organizatorem spotkania jest Stowarzyszenie KoLiber w Krakowie więc i charakter spotkania będzie adekwatny odsyłam do strony: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.koliber.org.pl">www.koliber.org.pl</a><!-- w --> Pozdrawiam! [ Dodano: 8 Listopad 2006, 22:04 ] I oczywiście wstęp wolny - Daniel Rolak - 11-12-2006 Co do repertuaru, to pojawi się: Ballada Wrześniowa Katyń Rozbite Oddziały Somosierra Mistrz Hieronimus von Aeken Poczekalnia Nasza klasa I Nasza klasa II Manewry Z chłopa król Niech Prosty człowiek Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego Warchoł Ze sceny Na pewno nie będzie to w takiej kolejności ale mniej więcej taki będzie repertuar Zapraszam nie tylko sympatyków KoLibra. - Nowhere Woman - 11-15-2006 W końcu nie rozumiem jednego: trzeba się zgłaszać na rezerwację jak się chce być z KoLibrem, czy w ogóle jak chce się tam wejść? Mam nadzieję, że to drugie... - Daniel Rolak - 11-16-2006 Rezerwować trzeba jeśli chce się usiąść. Z tego co wiem to dość dużo członków i sympatyków KoLibra będzie, dlatego chyba na ich stronkach są informacje o rezerwacji. Z mojej strony zapraszam wszystkich Pozdrawiam! - neonka - 11-17-2006 Był ktoś z forumowiczów na tymże koncercie? - Elessar - 11-17-2006 Z tego co wiem to Nowhere Woman, Łukasz i (chyba) Jiri. - Ola - 11-17-2006 I Grabi, i Patrycja, i Leszek, i aa, i misiek-st (z Kimś), i Ola (czyli ja ). - neonka - 11-17-2006 a jak wrażenia? mnie nie było dane dotrzeć, jest czego żałować? - Adam_Leszek - 11-17-2006 neonka napisał(a):a jak wrażenia? mnie nie było dane dotrzeć, jest czego żałować?poziom całkiem, całkiem, jak dla mnie, jednakowoż kilka wpadek było: "zwycięskie PIEŚNI obciążą ordery" itp. Przesiedzieliśmy tam dwie z trzech części i dostaliśmy upomnienie za zbyt głośne śpiewanie Elessar napisał(a):Z tego co wiem to Nowhere Woman, Łukasz i (chyba) Jiri.Byli Ola napisał(a):Grabi, i Patrycja, i Leszek, i aa, i misiek-st (z Kimś), i Ola (czyli ja ).Też byli A nawet dwóch Leszków - ja, oraz Leszek zwany "AA", który spłodził tylko jednego posta i któremu ukradłem nicka (chociaż ja na imię mam Adam, a nie Leszek ). No, jeżeli się nie było, to jest czego żałować - występu i towarzystwa przede wszystkim chyba, atmosfery... było to moje pierwsze spotkanie i niezłym szokiem jest nagle taka myśl: "kurde, ci wszyscy ludzi wokół mnie słuchają Kaczmara!" ) [ Dodano: 17 Listopad 2006, 18:09 ] Ola napisał(a):aapardon, nie zauważyłem, że uwieczniłaś już obecność usera aa i zacząłem się produkować :rotfl: - Łukasz - 11-17-2006 A ja nie będę się wypowiadał na temat koncertu - misiek-st - 11-17-2006 Ola napisał(a):i misiek-stObawiam się, że to pomyłka (chyba, ze to znacznik [ you ]). Niemniej pozdrawiam. - Elessar - 11-17-2006 Bynajmniej nie znacznik, bo również tam Ciebie widzę - Nowhere Woman - 11-17-2006 Użytkownik miśkowopodobny to misiek_skocz (jeśli dobrze pamiętam), którego zauważyła Patrycja i zdecydowała, żeby do niego podejść i przedstawić mu się. Ja jeśli chodzi o tzw. artystę, zapamiętałam jeszcze "grudki zaschniętej ślny Samosierry" O tym, że Kraków sobie kaczmaro-kwitnie (zapożyczam z posta Łukasza sprzed pół roku ) niech świadczy fakt, iż z początku wiedziałam o dwóch osobach, które na "koncercie" być mogą, a jak już znalazłam się w środku, okazało się, że przy stoliku siedzi osób z forum nieco więcej i tworzymy największą nieintegrującą się grupkę. Niestety, widzę, że żaden z szanownych panów nie zamieścił jakiejkolwiek wzmianki o after party po koncercie, a chciałam się dowiedzieć... Dziękuję Oli za naklejkę "Wzorowy pacjent", męskiej części stolika za chórki (szkoda, że Was nie doceniono) a wszystkim za niespodziewane spotkanie Pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę - Adam_Leszek - 11-17-2006 After party? Jeśli wolno mi zdradzić szczegóły, to posiedzieliśmy do 4:30 (chyba) z jedną rozstrojoną gitarą u Jiriego, wybierając piosenki z Wielkiego Śpiewnika. Najlepiej wypadały "Trzy portrety", których po pewnym czasie nikt za bardzo nie potrafił zagrać i zaśpiewać (mimo, że to piosenka na pięciu akordach, a tekst mieliśmy przed sobą) :rotfl: . Moje dalsze losy wyglądały następująco: Od Jiriego wyszedłem od godzinie 8, a o 8:45 zaczynałem warsztaty pedagogiczne na Stojałowskiego... w domu znalazłem się o godzinie drugiej, a teraz gorączki dostałem i kuruję się na jutrzejsze spotkanie. :zly: Dzięki za świetne przyjęcie i - mam nadzieję - do jutra! - neonka - 11-17-2006 Leszek napisał(a):"kurde, ci wszyscy ludzi wokół mnie słuchają Kaczmara!" Rzadko spotykane uczucie, więc tym bardziej jest żal, ale i mocne postanowienie poprawy czyli jutro przybęde na pewno. : Pozdrawiam - Ola - 11-19-2006 misiek-st napisał(a):Bardzo przepraszm za pomyłkę. Oczywiście chodziło o miśka_skocz .Ola napisał(a):i misiek-stObawiam się, że to pomyłka (chyba, ze to znacznik [ you ]). Niemniej pozdrawiam. Pozdrawiam obu panów :papa: - Nowhere Woman - 11-21-2006 Zdjęcia są u Grabi www.grabi.spine.pl/codziennik |