Forum o Jacku Kaczmarskim
Kraków - 18.11, 02.12 - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Ogłoszenia (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=22)
+---- Dział: Spotkania (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=42)
+---- Wątek: Kraków - 18.11, 02.12 (/showthread.php?tid=3367)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- pkosela - 11-20-2006

ann, patrzac z innej strony, to zapewne znajda sie tacy, w ktorych oczach w ten sposob zyskujesz Wink

- Elessar - 11-20-2006

To ja mam moi drodzy pytanie jak jest z 02.12? Sprawa zaczęła mnie interesować, bo poprawiłem z historii, a i dzisiaj w ogóle fajny dzień, bo dostałem pozytywne ocenki Smile Tak więc co już ustalone co do kolejnego spotkania?

- Nowhere Woman - 11-20-2006

Hmm jeśli chodzi o drugie spotkanie, wiadomo jak na razie tyle, że jest.

Jeśli chodzi o ewentualne miejsce, no to hm. Ja byłabym za tym, żeby spotkać się u kogoś w mieszkaniu, kto nie ma czepliwych sąsiadów i kto mieszka w centrum (tak, Jirzi, do Ciebie się uśmiecham Big Grin), albo tam gdzie zwykle - w Porcie lub w Naukowej, jeśli nas tam jeszcze przyjmą Smile

W każdym razie proszę o włączenie się do dyskusji jakąś większą ilość osób zainteresowanych, bo ja na ten moment nawet nie wiem, czy się pojawię :]

- Elessar - 11-20-2006

Nie wiem czy sobie nie odpuścić Naukowej :/ Bo jeśli znowu nas stamtąd wyrzucą po 22:00 to nie ma sensu tam chyba nawet iść :/ Stary Port... jeśli nie będą mieli nic przeciwko to chyba lepiej tam. No chyba, że większość będzie od razu za imprezą w czyimś mieszkanku.

- MałaMi - 11-20-2006

Witam wszystkich,
To mój pierwszy post na forum Smile Big Grin Wink (zarejestrowałam się specjalnie żeby wyrazić moje spostrzeżenia i opinie dotyczące koncertu w Spotkaniu z Balladą)

Koncert naprawdę super! Rewelacja!
Co prawda byłam na poprzednim koncercie z PiecArcie, ale ten był znacznie lepszy!!!

Po pierwsze Ela - SUPER! ŚWIETNIE!!! "Wysocki" był doskonały! W ogóle występ Eli był chyba najlepszy!!!

Po drugie bardzo podobał mi się "Romans fistoriozoficzno-erot..."
Dlaczego nikt nie chwali "Encore"? (uważam, że tak samo jak "Romans... " było to zaśpiewane na poziomie, z wyczuciem i bardzo ładnie zinterpretowane).

Końcówka również doskonała i to wszystkie 4 piosenki.

Mi z kolei trochę bardziej podobał się Antek - poza wspomnianymi powyżej "Romansem...." i "Encore" bardzo fajne wykonanie "Nie lubię" i "Manewrów", trochę słabsza "Katarzyna", "Zbroja" co prawda nie porywająca, ale również zaśpiewana naprawdę fajnie.
U Marcina podobał mi się "Cromwell" i "Nie bój się, nie zabraknie, to krajowa czysta..." (przepraszam, ale nie mogę sobie przypomnieć tytułu). Marcin śpiewał ogólnie bardzo fajnie, ale moim zdaniem jego gra na gitarze była mniej "po kaczmarowemu" niż w przypadku Antka.

Ale ogolnie wrażenia mam BAAARDZO POZYTYWNE!!!!

Dzięki chłopaki i dziewczyny,

Żałuję tylko bardzo, że nie miałam okazji poznać obecych na koncercie forumowiczów i iść z nimi na imprezę, ale cóż, może następnym razem się uda!

MałaMi Big Grin Big Grin Wink

[ Komentarz dodany przez: Zeratul: 21 Listopad 2006, 14:30 ]
od Zeratula: skasowałem "podwójną" treść (post wysłany 2 razy :] )

- Marcin Chatys - 11-21-2006

Dzięki Mi. Co do mniej "po kaczmarowemu" powiem że im mniej naśladownictwa tym lepiej.

- gredler - 11-22-2006

Bardzo dziękuję za miły wieczór: Grabi i Szymonowi (za to, że dali się zaciągnąć i że zaciągnęli resztę), NowhereWoman, Oli, Leszkowi, DuchowiX* oraz chłopakom z kuchni. Szkoda, że panie tak szybko się zmyły, bo później były ciekawe rozmowy.
Tajemnicze mieszkanie wynajmują moi bardzo dobrzy znajomi, u których bawiłem w miniony weekend. Oni nie słuchają Kaczmarskiego, ale byli bardzo zadowoleni z Waszej wizyty (i nie mają nic przeciwko następnym)**. Są też bardzo zadowoleni, że o ich mieszkaniu pisze się w internecie.
Leszek napisał(a):A który to był gredler?
Leszek napisał(a):co "kamboja" grał i "mufkę" na początku?
Mniej więcej ten.
Nowhere Woman napisał(a):drugiej [wytłuszczenie moje] gitarze
Na początku to była pierwsza gitara.

PS - z niecierpliwością czekam na zdjęcia.
---------
*gospodarze zastanawiali się całą niedzielę, kim jest tajemniczy gość, którego nie pamiętają z soboty. Kiedy wytłumaczyłem im, że jesteś DuchemX, odpowiedzieli: "No tak, pojawia się i znika".

**pomimo dziury w szybie do kuchni i urwanej klamki do toalety. Usterki zostały naprawione.

- Nowhere Woman - 11-22-2006

gredler napisał(a):Szkoda, że panie tak szybko się zmyły, bo później były ciekawe rozmowy.
O miałkości tekstu "Kantyczki z lotu ptaka" Wink?

- Adam_Leszek - 11-22-2006

gredler napisał(a):
Leszek napisał(a):A który to był gredler?
Leszek napisał(a):co "kamboja" grał i "mufkę" na początku?
Mniej więcej ten.
Przepraszam za te pytania, ale wiesz, ten natłok rozpoznań i kojarzeń ludzi rzeczywistych z wirtualnymi bytami na forum nieco mnie zdezorientował... mam nadzieję, że za złe mi tego nie masz. Smile

- gredler - 11-23-2006

Nowhere Woman napisał(a):
gredler napisał(a):Szkoda, że panie tak szybko się zmyły, bo później były ciekawe rozmowy.
O miałkości tekstu "Kantyczki z lotu ptaka" Wink ?
Nie tylko. Było m.in. o afirmacji fałszywej skromności i mnóstwo innych tematów, których nie pamiętam.
Leszek napisał(a):mam nadzieję, że za złe mi tego nie masz. Smile
Absolutnie nie mam Ci tego za złe, Leszku. Chciałem tylko uściślić, że ten, co grał "Mufkę" i "Kamboja" był mniej więcej gredlerem.

- Elessar - 11-26-2006

Chciałem oznajmić, że 02.12, jak nic się nie zmieni, odbędzie się w klubie La Habana koncert piosenek Jacka Kaczmarskiego. Narazie jeszcze nie wiem o której, ale jak tylko się dowiem to napiszę Smile
Zagrają:
Łukasz Jęcek + Irek Fouta + Michał Mańka.

- tmach - 11-26-2006

Dla niezorientowanych Michał Mańka=Elessar Smile

- Elessar - 11-26-2006

Nie musiałaś dodawać Tongue

- Nowhere Woman - 11-26-2006

A ja dodam, że klub La Habana mieści się na Kazimierzu, przy ulicy Miodowej 22, ma ładną roślinność (palmy Smile ) i ciężko otwierające się drzwi Big Grin

[ Dodano: 26 Listopad 2006, 16:18 ]
Myślę, że można już zacząć zarzucać konkretnymi propozycjami, czyli spotkać się przed koncertem.

- Jiři - 11-26-2006

A o której koncert się rozpocznie?
Spotkać się można tradycyjnie o 17 np. w Kawiarni Naukowej
-------
albo u mnie jeżeli wolicie Smile

- Elessar - 11-26-2006

Prawdopodobnie o 20, ale to nie jest jeszcze pewna informacja Smile

Jiři napisał(a):albo u mnie jeżeli wolicie Smile
Moim zdaniem (nie wiem, czy inni się ze mną zgodzą) wolimy u Ciebie, jako że:
a) u Ciebie nie leci dziwna muzyka
b) taniej kupić soczki w całodobowym monopolowym niż w knajpie
c) podobno Twoi sąsiedzi lubią muzykę JK Big Grin

Więc, Jiři, zgadzasz się na takie rozwiązanie?

- Elessar - 11-26-2006

Popieram Nowhere Smile Tylko proponuję się z wszystkimi gdzie indziej umówić, bo nie wszyscy wiedzą gdzie Jiri mieszka Smile

I tradycyjnie o 17?

- czapon - 11-26-2006

Jiři napisał(a):albo u mnie jeżeli wolicie Smile
Ja też jestem za tym rozwiązaniem

Czaponie, masz ładny avatarek Smile)

A weźmiesz córeczkę?

[ Dodano: 26 Listopad 2006, 16:51 ]
I jeśli chodzi o tych, co nie wiedzą, gdzie Jiři mieszka: ja też nie wiem, ale znam ulicę, to prawie jakbym wiedziała, więc mogę zaprowadzić Smile
Jak ktoś chce to proszę pisać, dalsze szczegóły tutaj lub pod numerem telefonu 695619010

Pozdrawiam
Ola

- czapon - 11-26-2006

raczej nie będę w stanie się jej pozbyć Wink , przynajmniej w przyzwoitych godzinach Smile

- Łukasz - 11-26-2006

też postaram się być Smile

- Nowhere Woman - 11-27-2006

Ja bym tak tylko ładnie prosiła. Jakby Jiři albo ktoś inny podał mi namiary na mieszkanie (na PW choćby), to byłabym dźwięczna Smile

- Adam_Leszek - 11-27-2006

Czyli że o której godzinie? U Jirziego w końcu? Trochę się zagubiony poczułem, albo czytać ze zrozumieniem nie potrafię, ale ten wątek jest trochę "wychechłany", jakby to na Śląsku powiedzieli Wink

- Elessar - 11-27-2006

U Jiriego o 17:00 chyba, że się gdzieś wcześniej spotykacie w więcej osób, bo niektórzy mogą nie wiedzieć gdzie to Smile

- gredler - 11-27-2006

Uwaga! Są zdjęcia z nieoficjalnego spotkania towarzyskiego w pewnym krakowskim mieszkaniu z 18. listopada 2006.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.grabi.spine.pl/impr31/index.php?wariant=gredler">http://www.grabi.spine.pl/impr31/index. ... nt=gredler</a><!-- m -->

- Krasny - 11-27-2006

Tak niewiele??

- gredler - 11-27-2006

Ale za to jakie fajne!

- Nowhere Woman - 11-28-2006

Zebrawszy zatem wszystko do kupy:

Spotykamy się u Jirzego około 17, potem na koncert Smile)
Amen.