Forum o Jacku Kaczmarskim
"Złota 10" - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: "Złota 10" (/showthread.php?tid=2937)

Strony: 1 2 3 4

"Złota 10" - Niktważny - 07-14-2006

Witam

Chciałbym Was wszystkich poinformować, iż w programie ramowym tegorocznej “Nadziei” została naniesiona przynajmniej jedna korekta – dla mnie o tyle istotna, że dotyczy koncertu “Złota10”, czyli tej części “Nadziei”, w której wraz z zespołem wezmę udział, jako wykonawca.
Korekta. polega na zmianie godziny rozpoczęcia “Złotej10”. Ustaliliśmy z dyrektorem artystycznym Festiwalu, iż występ TŁCh rozpocznie się o godzinie 20:00 – a nie, jak wcześniej planowano, o godzinie 22:00.
Ponieważ na stronie Fundacji JK na razie tej korekty nie podano, a rozstrzygnięcie plebiscytu zbliża się wielkimi krokami (to już za dwa tygodnie), postanowiłem – że się tak wyrażę – na własną rękę o wspomnianej drobnej zmianie programowej poinformować.
Mam nadzieję, ze informacja niniejsza pozwoli wszystkim zainteresowanym “Złotą” przybyć na koncert o właściwej godzinie Smile

pozdrawiam (w imieniu swoim i zespołu)
do zobaczenia 29 lipca br, w Kołobrzegu – godz. 20:00

PS: To, ze “Złota 10” zaczyna się o 20:00, nie oznacza, ze cała zaplanowana na 29 lipca impreza zaczyna się o 20:00. O ile pamiętam początek imprezy przewidziano na 19:00 – ale o tym pewnie kompetentniejsi ode mnie jeszcze poinformują.

- Artur - 07-16-2006

Pełny program: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/ogloszenia/nadzieja3.php">http://www.kaczmarski.art.pl/ogloszenia/nadzieja3.php</a><!-- m -->

- ann - 07-16-2006

Artur napisał(a):Pełny program: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art...a/nadzieja3.php">http://www.kaczmarski.art...a/nadzieja3.php</a><!-- m -->
Tylko popraw tą Złotą 10 Wink

- Kuba Mędrzycki - 07-23-2006

Paweł Konopacki napisał(a):Chciałbym Was wszystkich poinformować, iż w programie ramowym tegorocznej “Nadziei” została naniesiona przynajmniej jedna korekta – dla mnie o tyle istotna, że dotyczy koncertu “Złota10”, czyli tej części “Nadziei”
Rozumiem, że skoro tak istotny jest dla Ciebie ten występ, to z szacunku dla autora piosenek, zaśpiewasz je z pamięci?
Swoją drogą, głosowaliśmy z Mateuszem na "Łazienki zimą", no i mam nadzieję, że więcej osób jest też miłośnikami tej kompozycji.
Nie mogę się doczekać piątku!!!

- Niktważny - 07-23-2006

Kuba Mędrzycki napisał(a):Nie mogę się doczekać piątku!!!
Złota10 jest w sobotę Big Grin

- Przemek - 07-23-2006

Kuba Mędrzycki napisał(a):Rozumiem, że skoro tak istotny jest dla Ciebie ten występ, to z szacunku dla autora piosenek, zaśpiewasz je z pamięci?
Wyglada na to, że sam autor się raczej nie szanował Smile)

Stawianie na równi z Mistrzem pierwszego lepszego epigona, to już szczyt bufonady.

- Przemek - 07-23-2006

Ojej Kuba, bo Ci żyłka pęknie Smile A szczytem bufonady byłoby stawianie pierwszego gorszego, a nie lepszego, zresztą nikt nikogo nie stawia Tongue

Paweł Konopacki napisał(a):Złota10 jest w sobotę
Znam program imprezy Smile)

- Artur - 07-31-2006

Gratulacje dla Tria za świetny koncert Smile.
Zasłużone brawa i to o wiele głośniejsze niż dla okrzyczanego Tunelu Wink

- Tomasz Susmęd - 07-31-2006

Witajcie!

Po powrocie z Festiwalu myślę, że i od nas (TŁCh) należy się kilka słów podziękowań.

Po pierwsze zatem dziękuję organizatorom z Jackiem Pechmanem na czele - za zaproszenie i sprawne przeprowadzenie imprezy. Nie odnotowaliśmy żadnych organizacyjnych wpadek, a to się chwali - bo coraz rzadziej się to się zdarza.

Po drugie dziękuję wszystkim, którzy oddali głosy w plebiscycie i niezastąpionemu Lodbrokowi za ich opracowanie.

Po trzecie dziękuję Teresie Drozdzie za poprowadzenie koncertu w zastępstwie pana Poniedzielskiego i KN za przygotowanie zapowiedzi.

No a na koniec najważniejsze - dziękujemy Wam, drodzy forumowicze, za liczny udział i żywiołowe reakcje na nasz występ, gorace przyjęcie. Taka atmosfera, jak w sobote naprawdę zdarza się rzadko i dodaje wykonawcom skrzydeł. No i dzięki niektórym nasz zespół przeszedł swoj maly Rubikon - w koncu pierwszy raz gralismy niektorym do tanca :rotfl:

Dziękuję i za nocną imprezę, za możliwośc wspolnej zabawy, spiewania, rozmowy. To byl wspanialy wieczor!
Pozdrawiam wszystkich
Tomek

- Kuba Mędrzycki - 07-31-2006

Tomasz Susmęd napisał(a):Po trzecie dziękuję Teresie Drozdzie za poprowadzenie koncertu w zastępstwie pana Poniedzielskiego i KN za przygotowanie zapowiedzi.
...których, tak swoją drogą, prowadząca, jako przecież doświadczona dziennikarka, mogła przynajmniej nauczyć się na pamięć, a nie czytać z kartki. Niestety, brzmiało to trochę jak prezentowanie haseł z encyklopedii.

- Tomek - 07-31-2006

Tomasz Susmęd napisał(a):żywiołowe reakcje na nasz występ
To ja się cieszę, że lubicie. Nie omieszkam się wykorzystać w październiku/listopadzie w "Zapiecku" Smile

- Ola K. - 07-31-2006

Tak po krótce powiem tak: nie byłam taką zupełną entuzjastką plebiscytu na Złotą 10, ale biję się w piersi. Ewidentnie głosowała publiczność zorientowana Wink i wybrano świetny repertuar, a wykonano go fenomenalnie! Zdecydowanie koncert Tria był najjaśniejszym punktem festiwalu i jednym z bardziej udanych koncertów rzeczonego podmiotu, na których byłam. No i specjalne podziękowania za poddanie się presji podscenicznej masy i zagranie "Kantyczki" Big Grin

Gwoli sprawiedliwości dodam tylko, że drugim udanym punktem było "Spotkanie w porcie" Smile Bardzo fajnie do swojego zadania podszedł przede wszystkim Kuba Sienkiewicz, mniej podobał się Piotr Bukartyk. Jacek Bończyk w porządku. Jeśli chodzi o Pro Formę można tylko żałować, że akurat oni nie ulegli naciskom społecznym, bo "Serwus..." nie zaburzyłby moim zdaniem konwencji, mimo, że oczywiście z Bankietu nie pochodzi. Ale występ był udany, nie ma co gadać Smile

- Artur - 07-31-2006

Zgadza się, Sienkiewicz z artystów wypadł najbardziej przekonywująco. Bukartyk czarne suchary lepiej śpiewał w Olsztynie. Tam były naprawdę świetne.

- Agatka - 07-31-2006

Artur napisał(a):Bukartyk czarne suchary lepiej śpiewał w Olsztynie
Ale co one robiły w ogóle tam robiły, zę tak to ujmę? Moim zdaniem nie pasowały kompletnie.

Pozdrawiam
Agatka Smile

[ Dodano: 31 Lipiec 2006, 22:16 ]
Ach i gratulacje dla Tria za wspaniały koncert Smile

- Niktważny - 07-31-2006

Tomek przekazał Wam dokładnie to, co sam chciałem napisać.
Dołączam więc tylko do jego posta swoje podziękowania.

Dziękuję za niezwykle miłe przyjęcie naszego koncertu
i dwie nocne imprezy na plaży.

pozdrawiam Wszystkich!
Do zobaczenia!

Paweł Konopacki

Paweł Konopacki napisał(a):Dziękuję za niezwykle miłe przyjęcie naszego koncertu
Ty lepiej Kaczmarskiemu podziękuj! Smile

- Przemek - 07-31-2006

A mi się Sienkiewicz nie podobał, zaspiewał słabiutko, Bukartyk jeszcze gorzej. Bończyk za to świetnie(z wyjątkiem Baranka, ktory nie bardzo porywał).

- Piotr Lembicz - 07-31-2006

Przemek napisał(a):A mi się Sienkiewicz nie podobał, zaspiewał słabiutko, Bukartyk jeszcze gorzej. Bończyk za to świetnie(z wyjątkiem Baranka, ktory nie bardzo porywał).
Kuba Sienkiewicz był najlepiej przygotowanym wykonawcą tego koncertu, zaśpiewał i zagrał bardzo dobrze, fajnie zabrzmiały te utwory w jego wykonaniu. Nie mówiąc o tym, że wszystko grał z pamięci, miał co prawda ściągę(tylko z tekstem) ale ani razu na nią nie spojrzał.

pozdrawiam

To dość istotne, bo świadczy o szacunku dla autora.

- Przemek - 07-31-2006

Piotr Lembicz napisał(a):Kuba Sienkiewicz był najlepiej przygotowanym wykonawcą tego koncertu, zaśpiewał i zagrał bardzo dobrze, fajnie zabrzmiały te utwory w jego wykonaniu.
Najlepiej przygotowani byliscie Wy. A faktem jest że Bukartyk sie zaciął Smile

Tak, Bukartyk - wielki miłośnik Jacka Kaczmarskiego! :rotfl:

- Przemek - 07-31-2006

Piotr Lembicz napisał(a):Kuba Sienkiewicz był najlepiej przygotowanym wykonawcą tego koncertu, zaśpiewał i zagrał bardzo dobrze, fajnie zabrzmiały te utwory w jego wykonaniu. Nie mówiąc o tym, że wszystko grał z pamięci, miał co prawda ściągę(tylko z tekstem) ale ani razu na nią nie spojrzał.
Zapomniałeś dpodac ze to twoje zdanie. Bo dla mnie z tych trzech najlepiej wypadł Bończyk, a zważywszy ze go często krytykowałem, to nieźle Smile)

- berseis13 - 08-01-2006

Kuba Mędrzycki napisał(a):
Paweł Konopacki napisał(a):Dziękuję za niezwykle miłe przyjęcie naszego koncertu
Ty lepiej Kaczmarskiemu podziękuj! Smile
Odniosłam wrażenie że JK sam by podziękował TŁCH za tak wzruszającą i wysoce kompetentną interpretację piosenek. Nie uważam również że TŁCH powinni dziękować JK za coś co było skutkiem ich pracy i zdolności muzycznych. Za twórczość owszem, można dziękować, ale tylko pod warunkiem że się ją wykonało w sposób który szczerze przekazuje jej intensje. Uważam że trio wyjątkowo potrafi to uczynić. Proszę nie pozwalać sobie na takie komentarze ponieważ za pozytywny odbiór TŁCH może dziękować i gratulować tylko sobie.

- Simon - 08-01-2006

berseis13 napisał(a):Uważam że trio wyjątkowo potrafi to uczynić. Proszę nie pozwalać sobie na takie komentarze ponieważ za pozytywny odbiór TŁCH może dziękować i gratulować tylko sobie.
Zgadzam się w pełni. Ja należę do tych najbardziej ortodoksyjnych spośród kaczmarofili. Ale TŁCH faktycznie potrafi i we mnie wzbudzić pewne emocje, co innym się raczej nie udaje. (No, chyba, że negatywne Wink ) W Kołobrzegu akurat nie byłem, ale mogę się wypowiedzieć o innych wykonaniach tych piosenek, znanych mi skądinąd. I wypowiem się: to są dobre wykonania.

- Elessar - 08-03-2006

Jako, że dopiero dzisiaj wróciłem z Kołobrzegu piszę teraz (krótko):
Serdecznie gratuluję udanego występu! Zaśpiewane i zagrane pięknie i z uczuciem Smile
Bardzo podobała mi się aranżacja Rublowa.
Zbroja i Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego były chyba najciekawszymi wykonaniami ze Złotej 10 Smile
Gratuluję raz jeszcze!

- Kuba Mędrzycki - 08-11-2006

Piotr Lembicz napisał(a):Kuba Sienkiewicz był najlepiej przygotowanym wykonawcą tego koncertu, zaśpiewał i zagrał bardzo dobrze, fajnie zabrzmiały te utwory w jego wykonaniu. Nie mówiąc o tym, że wszystko grał z pamięci, miał co prawda ściągę(tylko z tekstem) ale ani razu na nią nie spojrzał.
Czego niestety, nie można powiedzieć o głównym wokaliście ze "Złotej..." :/

- Przemek - 08-11-2006

Kuba Mędrzycki napisał(a):Czego niestety, nie można powiedzieć o głównym wokaliście ze "Złotej..."
A co z nim nie tak było ??

- tmach - 08-11-2006

Zaczyna się :/