![]() |
Jak to sobie forumowicze Panowali / Paniowali - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Jak to sobie forumowicze Panowali / Paniowali (/showthread.php?tid=2553) Strony:
1
2
|
- mejdejo - 04-11-2006 Przemek napisał(a):Nie rób z Patrycji emerytkiByło, nie było - nie miałem dane z nią przejść na Ty (podobnie jak z większością forum, ale na forum można ![]() ![]() - Przemek - 04-11-2006 Nie chodzi o to, by specjalnie przechodzic na TY. Na pan, to sie mówi do starych pierników po prostu. - Łukasz G. - 04-11-2006 Przemek napisał(a):Na pan, to sie mówi do starych pierników po prostu.Hmm, raczej do tych, do których ma sie szacunek. Na "Pan" mówi do Ciebie np. ekspedientka w sklepie czy ktokolwiek inny, kogo nie znasz osobiście. A przynajmniej powinien. - mejdejo - 04-11-2006 faktycznie niepotrzebnie napisałem Pani Patrycja - to było głupie :torba: ![]() - Przemek - 04-11-2006 Łukasz G. napisał(a):Hmm, raczej do tych, do których ma sie szacunek. Na "Pan" mówi do Ciebie np. ekspedientka w sklepie czy ktokolwiek inny, kogo nie znasz osobiście. A przynajmniej powinien.To są wyjątki. Także urzędnicy, wojsko, Policja, Straż Miejska itp. Generalnie uważam, że nie ma sensu przesadzac z tym panowaniem miedzy sobą. A już szczególnie jeżeli są to osoby w zbliżonym wieku. Dla mnie to po prostu śmieszne, gdy dwoje młodych równolatków mówi do siebie prosze pani/proszę pana, a nawet nie śmieszne, a chore. mejdejo napisał(a):faktycznie niepotrzebnie napisałem Pani Patrycja - to było głupieGłupie nie, ale trochę dziwne jak dla mnie... ps. i zdejmij ten krawat, bo wyglądasz zbyt oficjalnie ![]() ps.2 choc może to ten krawat i garnitur sprawił, że tak oficjalnych zwrotów uzyłeś ![]() - mejdejo - 04-11-2006 Przemek napisał(a):i zdejmij ten krawat, bo wyglądasz zbyt oficjalniemoże po sezonie matur coś z tym zrobię. Narazie wypada wyglądać oficjalnie ![]() - Łukasz G. - 04-11-2006 Przemek napisał(a):A już szczególnie jeżeli są to osoby w zbliżonym wieku. Dla mnie to po prostu śmieszne, gdy dwoje młodych równolatków mówi do siebie prosze pani/proszę pana, a nawet nie śmieszne, a chore.Tu się zgadzam. :piwko: - Agatka - 04-11-2006 Przemek napisał(a):Na pan, to sie mówi do starych pierników po prostu.Załamałeś mnie... ![]() - mejdejo - 04-11-2006 Agatka napisał(a):Załamałeś mnie...czyżby mówili Ci przez "pani" ?? ![]() - Agatka - 04-11-2006 Najgorsze jest to, ze tak ![]() ![]() pozdarwiam - mejdejo - 04-11-2006 Agatka napisał(a):ile razy jestem w stajni u koni to stajenni do mnie per 'pani'.płacisz to im powiedz, że nie jesteś żadna pani, bo na forum napisali, że pani się mówi do starych pierników ![]() PS. jak ktoś z administracji będzie miał czas to proponuję przenieść off-topa do HP - Agatka - 04-11-2006 mejdejo napisał(a):płacisz to im powiedz, że nie jesteś żadna pani, bo na forum napisali, że pani się mówi do starych piernikówTo by było dobre ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam - Agatka - 04-11-2006 Tomek_Ciesla napisał(a):P.sChyba niedługio na emeryturę przejdę skoro Pan mówi się do piernikówMnie to się już niebawem pogrzeb szykuje ![]() pozdrawiam [ Dodano: 11 Kwiecień 2006, 19:47 ] oooo ![]() ![]() - Nowhere Woman - 04-11-2006 Co tam "pani"... Mnie raz chciał facet miejsca w tramwaju ustąpić, bo omyłkowo stanęłam nad nim w autobusie ![]() ![]() - Agatka - 04-11-2006 ło ciups ![]() ![]() - mejdejo - 04-11-2006 jak dobrze jeździć niezaludnionymi autobusami w małych mieścinach ![]() - Nowhere Woman - 04-11-2006 Ano ![]() ![]() - misiek-st - 04-11-2006 Nowhere Woman napisał(a):autobus krakowski ma też swój urok (zwłaszcza jak rpzecieka mu i dach, i podłogaLubelski autobus też ma swój urok - zwłaszcza jak wycieka mu płyn hamulcowy ![]() - fizol - 04-11-2006 A do mnie mówią zawsze "prosze Pana" (no poza szkołą ![]() ![]() ![]() a We Wrocławskich 127 (autobusach) jest zawsze woda miedzy okami co wyglada strasznie wesoło ![]() - partycja - 04-11-2006 Ale w Lublinie macie trolejbusy, nie? Jakby w Krakowie były to bym niczym innym nie chciała jeździć. Trolejbusy są kul ![]() - misiek-st - 04-11-2006 partycja napisał(a):Jakby w Krakowie były to bym niczym innym nie chciała jeździć. Trolejbusy są kulEee, powszednieją... Lepsze są przecinaki; będąc za ostatnim razem w Wawie omal nie straciłem życia pod jednym :] A trolljebusy strasznie się wloką. Oczywiście nie ośmielę się wiązać tego z faktem, że zwykle powożą nimi kobiety... :rotfl: - mejdejo - 04-11-2006 pewnie mają ograniczenia prędkości i to dlatego się wloką ![]() - lodbrok - 04-11-2006 Nowhere Woman napisał(a):Mnie raz chciał facet miejsca w tramwaju ustąpić, bo omyłkowo stanęłam nad nim w autobusieBo zapewne pomyślał, że jesteś w ciąży :rotfl: . mejdejo napisał(a):pewnie mają ograniczenia prędkości i to dlatego się wlokąNie większe niż autobusy. Po prostu szelki im spadają przy większych prędkościach ![]() - misiek-st - 04-11-2006 lodbrok napisał(a):Po prostu szelki im spadają przy większych prędkościachAle niestety przy większych niż 30 km/h ![]() - lodbrok - 04-11-2006 Tak to radzieckie zicze jeździły. Teraz nie jest tak źle. Ty Michał masz dwie minuty do roboty na piechotę to już nie bardzo na czasie jesteś ![]() - Agatka - 04-11-2006 Ja tam na gliwickie busy nie narzekam zbytnio, poza tym, że kierowcy bywają wredni (że nie wspomne o sprzedających bilety wewnątrz pojazdu), ale dachy nam nie przeciekają i nie wycieka płyn hamulcowy ![]() pozdrawiam - mejdejo - 04-12-2006 u mnie w niektórych też woda w szybach jest, czasem nawet zdarzyło się, że była większa awaria i cały autobus w środku zadymiony, a z silnika snuł sie powoli dymek :rotfl: [ Dodano: 12 Kwiecień 2006, 08:15 ] pamiętam swoją reakcję kiedy wsiadając do autobusu po raz pierwszy zobaczyłem za kierownicą kobietę ![]() - Alek - 04-12-2006 misiek-st napisał(a):Lubelski autobus też ma swój urokHeh - nie tylko autobusy... Nie miałem nigdy przyjemności bycia w Lublinie,ale miałem ostatnio przyjemność poznać pare studentek z Lublina - normalnie szczena opada,a reszta przeciwnie ![]() ![]() A co do mówienia pan/pani - zawsze mnie to wkurzało jak mnie tak określali (pan,żeby nie było wątpliwości ![]() - misiek-st - 04-12-2006 Alek napisał(a):miałem ostatnio przyjemność poznać pare studentek z Lublina - normalnie szczena opada,a reszta przeciwnieO tak... : ![]() - lodbrok - 04-12-2006 Alek napisał(a):A co do mówienia pan/pani - zawsze mnie to wkurzało jak mnie tak określaliOdpowiadaj zawsze, że na pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze a Ty nie masz ani jednego ani drugiego ![]() |