Filmy - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Filmy (/showthread.php?tid=2043) |
Re: Filmy - żbik - 05-01-2012 Do czwartego chyba bardziej pasuje "Buntownik z wyboru". Re: Filmy - MacB - 05-01-2012 Wszelkie Batmany, oba Kill Bille i Piękny umysł - nie wchodzą. Re: Filmy - MacB - 05-01-2012 żbik napisał(a):Do czwartego chyba bardziej pasuje "Buntownik z wyboru".Tak jest! Dzięki! Re: Filmy - Przemek - 05-01-2012 Trzecie to chyba jakieś Love story? Re: Filmy - Przemek - 05-01-2012 MacB napisał(a):Wszelkie Batmany, oba Kill Bille i Piękny umysł - nie wchodzą. A zamiast Batmana może Mroczny rycerz? Re: Filmy - MacB - 05-01-2012 Przemek napisał(a):Zgadza się! Dzięki!MacB napisał(a):Wszelkie Batmany, oba Kill Bille i Piękny umysł - nie wchodzą. Re: Filmy - MacB - 05-01-2012 Szósty też już trafiony - Podejrzani A Love Story - nie pasuje. Re: Filmy - Alek - 05-01-2012 Drugie wygląda mi na Aż poleje się krew. Re: Filmy - Przemek - 05-01-2012 A Czułe słówka jako trzeci? Re: Filmy - Przemek - 05-01-2012 A piąty Złodzieje rowerów? Re: Filmy - MacB - 05-01-2012 Czułe słówka - nie. Złodzieje rowerów - nie. Aż poleje się krew - tak! Dzięki, Alku; nie przypominam sobie, abym ten film kiedykolwiek widział. Zostały już tylko cztery tytuły... Bardzo wszystkim dziękuję za współpracę. Re: Filmy - MacB - 05-01-2012 Sam dostaję już oczopląsu, więc pozwalam sobie raz jeszcze wkleić tylko nieodgadnięte: Tu próbowałem znane mi filmy drogi, ale bez rezultatu. W tym przypadku - podobnie jak Wy - "trafiałem" w filmy o miłości, ale chyba nie znam ich zbyt wiele... A w ogóle, to co to jest - jakiś dziennik? Czy list? Tu pierwsze skojarzenie miałem też ze Złodziejami rowerów, a później z Butch Cassidy i Sundance Kid... Szukałem tropem boliwijskim (ta budowla kojarzy mi się z Boliwią) i znalazłem Che, ale też pudło... Z czwórką mam ten kłopot, że chyba przez tę katanę zabrnąłem w ślepą uliczkę idąc tropem japońskim; próbowałem wszelkie możliwe filmy Kurosawy, filmy o Japonii i... nic. Re: Filmy - Kuba Mędrzycki - 05-01-2012 A ten Batman to co w końcu? Re: Filmy - MacB - 05-01-2012 Przemek odgadł: Mroczny rycerz (The Dark Knight) Re: Filmy - Kuba Mędrzycki - 05-01-2012 Jezus maria... w życiu bym na to nie wpadł! Prędzej bym dopasował to do zestawu z mieczem. Re: Filmy - MacB - 05-01-2012 Też bym na to nie wpadł, tym bardziej że go nie oglądałem :))) Re: Filmy - Alek - 05-01-2012 A ten ostatni to nie będzie Nieśmiertelny? Re: Filmy - Alek - 05-01-2012 A Benjamina Buttona próbowałeś dopasować do tego pamiętnika? Re: Filmy - Alek - 05-01-2012 Choć w sumie pasowałoby to też do tego pierwszego skojarzenia ;) Re: Filmy - MacB - 05-01-2012 Alek napisał(a):A ten ostatni to nie będzie Nieśmiertelny?No, oczywiście, że Highlander! Dobrze myślałem, że trop japoński to ślepy zaułek... Raz jeszcze dziękuję :) Re: Filmy - MacB - 05-01-2012 Alek napisał(a):Choć w sumie pasowałoby to też do tego pierwszego skojarzenia ;)I słusznie, bo to jest The Curious Case of Benjamin Button Dobry jesteś! ;) Re: Filmy - Alek - 05-01-2012 Dziękuję, ale raczej mam farta. Skojarzenie piorun -> Rayden z Mortal Kombat -> Christopher Lambert -> Nieśmiertelny nie jest prawdopodobnie najkrótszą drogą ;) Ale ciągle mi chodzi ten rower (i ta muszka!) po głowie. Nie mogę się pozbyć wrażenia, że gdzieś było coś takiego... Re: Filmy - tmach - 05-02-2012 Maćku , spróbuj przy tych obrazkach " Pee Wee's Big Adventure " Re: Filmy - tmach - 05-02-2012 nie napisałam ,że przy tych z muszką i rowerem. Re: Filmy - MacB - 05-02-2012 Zgadza się! Tmach, wielkie dzięki! Nigdy nawet nie słyszałem o tym filmie. Re: Filmy - mot - 05-02-2012 Ten z dziennikiem kojarzy mi się trochę z animowanym "Odlotem", można spróbować. Re: Filmy - tmach - 05-02-2012 To moje dziecko jest kinomanem. To z książką to wg niego po prostu "Pamiętnik" Re: Filmy - MacB - 05-03-2012 Tak - Pamiętnik. Dzięki wszystkim za pomoc. Case closed ;) Re: Filmy - Alek - 07-22-2012 Polecam Nietykalnych (nie tych od De Palmy, choć i to jest całkiem niezłe kino) - najlepszy film, jaki widziałem w tym roku chyba, a nie oglądam ich znowu tak mało ;) Re: Filmy - MacB - 07-22-2012 Alek napisał(a):Polecam Nietykalnych (nie tych od De Palmy, choć i to jest całkiem niezłe kino) - najlepszy film, jaki widziałem w tym roku chyba, a nie oglądam ich znowu tak mało ;)Zgoda. Jakiś czas temu nawet pozwoliłem sobie go schować w pewnym zacisznym miejscu w sieci (bo niełatwo, mnie na przykład, było go obejrzeć w kinie). Dla chętnych (TYLKO z tego forum!) podam na PW namiary. |