![]() |
Erotyk relacji Bydgoszcz - Toruń - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Własna twórczość (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=24) +---- Dział: Wiersze (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=37) +---- Wątek: Erotyk relacji Bydgoszcz - Toruń (/showthread.php?tid=2016) |
Erotyk relacji Bydgoszcz - Toruń - michalf - 12-29-2005 Za oknem śnieg śnieży Biały puch nas tuli Pociąg w puchu bieży Po zbielałej kuli Niech swój rytm wybija Kół żelaznych dobosz Niech nie mija chwila W której jestem z Tobą Nie zna maszynista Rozterki w mym sercu Przybliża się przystań Stopniałych kobierców A my w tym wagonie Mamy siebie tylko Ja w Twych oczach tonę Ty się poisz chwilką Długa ta znajomość Tyle w nas odmienia Wątły jest nasz pomost Nieporozumienia Nierówni partnerzy Zbyt gorzka zażyłość Któż jeszcze uwierzy W naszą trudną miłość Kiedy pociąg stanie Przyjdzie z niego wysiąść I przerwiemy taniec Grany martwą ciszą Choć wszystko nas dzieli Łączy nas sznur torów Związek bez nadziei Bydgoszcz oraz Toruń - Szymon - 12-29-2005 Jak dla mnie - rewelacyjne. Lubię Twoje wierszowane poczucie humoru. No i to, że rytmika i nie tylko pachnie Mistrzowskim Piórem - to jest - czuje się wpływ JK. Pozdrawiam serdecznie - MacB - 12-29-2005 Szymon napisał(a):rytmika i nie tylko pachnie Mistrzowskim Piórem - to jest czuje się wpływ JK:lol: Żeby tylko jeden nasz forumowolistowy kolega nie napisał, że to "wątpliwy komplement" :lol: Dla porządku dodam, że - choć i ja czuję ducha Jacka - bardzo mi sie podoba. - Szymon - 12-29-2005 MacB napisał(a):Żeby tylko jeden nasz forumowolistowy kolega nie napisał, że to "wątpliwy komplement"A co to za bluźnierca ? :wink: - Eliszeba - 12-29-2005 Nie cierpię wierszy o miłości!!! (Ale ten akurat jest na prawdę ujmujący ![]() - Alek - 12-29-2005 Eliszeba napisał(a):Nie cierpię wierszy o miłości!!!Łorany! A to czemu? (nie to żebym ja lubił - tak tylko prowokuję ![]() A wiersz bardzo fajny ![]() - Markowa :) - 12-29-2005 A ja to mam wątpiwości, bo znam Autora i jego Ukochaną, cóż ty za rzeczy wypisujesz o trudnej miłości? Zaczynam sie martwić... Z drugiej strony jestem Torunianką...ciekawa ta relacja Toruń-Bydgoszcz.... - Szymon - 12-29-2005 Czasami myślę, że... no, ale nic to - powstrzymam się od złośliwego komentarza. Po pierwsze to nie Artur napisał tylko Michalf. Po drugie to jest o trudnej miłości... między Bydgoszczą, a Toruniem ![]() Pozdrawiam - Alek - 12-29-2005 Też tak myślałem Szymonie,tym bardziej,że michalf jest z Koszalina ![]() ![]() - MacB - 12-29-2005 Szymon napisał(a):Po pierwsze to nie Artur napisał tylko Michalf.Ale rzeczony Michalf to Autor, prawda? - Szymon - 12-29-2005 Napisałem przecież, że Autor. O co chodzi, Maćku? Po prostu zdziwiło mnie to co napisała Markowa... no bo w końcu cały dowcip w tym wierszu polega na tym, że tyczy się "miłości" pomiędzy dwoma miastami. No i nie bardzo rozumiem jak można pomylić Michalfa z Arturem? :wink: Pozdrawiam - MacB - 12-29-2005 I nikt (no...oprócz Ciebie) ich, jak do tej pory, nie pomylił - Szymon - 12-29-2005 :rotfl: :rotfl: :rotfl: Racja, Maćku. Byłem przekonany, że Markowa ![]() Pozdrawiam - kangur - 12-29-2005 Brawo! :brawo: Wiersz bardzo mi się podobał ![]() A że swego czasu często podróżowałem koleją na wspomnianej trasie, to i temat jest mi bliski (nadmienię, żem się ożenił z torunianką, choć nie jestem z Bydgoszczy ::renske:: ) pzdr - kangur - Markowa :) - 12-29-2005 Kangur - moje gratulacje w przełamywaniu uprzedzeń między tymi miastami i pozdrów ode mnie swoją żonę ![]() Co do zarzutów Szymona: dziekuje MacB, ze stoisz na strazy pokrzywdzonych ![]() Co do drugiego zarzutu o niezrozumienie wiersza, hmmm no coz... To był taki żart z miłości trudnej Michalfa i jego Wybranki, bo jak napisałam szybciej dobrze ich znam i nie przyszłoby mi do głowy, że takie rzeczy mogą ich dzielić... Mi tez się zdaje, ze sprawa dotyczy miast, co z reszta zawarłam w drugim zdaniu tego samego posta. Mam nadzieje, ze sie wybronilam z tych zarzutów... - MacB - 12-29-2005 Szymon napisał(a):Co więcej - ja widziałem w tym miejscu - "Artur"To Ci się na koniec przyznam, że i ja w pierwszej chwili "zobaczyłem" tam "Artur" ![]() Ale, że nie pasowało mi to imię do kontekstu, to przeczytałem raz jeszcze... - michalf - 12-29-2005 Ojej, ile komentarzy ![]() Na początek wyjaśnienie. Jestem z Koszalina, ale z Markową znamy się dobrze, bo studiuję w Toruniu. Markowa, moja miłość na szczęście kwitnie. Wpływ JK w moich wierszach... hmm, przyjmę to jako dobry i zaskakujący komplement. - Szymon - 12-29-2005 Zaskakujący? Powstrzymaj się od przasadnej skromności, Michale :wink: ... tenże wpływ wszak widać jak na dłoni ![]() Pozdrawiam serdecznie - michalf - 12-29-2005 Nie zaprzeczam, że JK ma ogromny wpływ na moją twórczość. Zaskakuje mnie raczej, że ktoś mi to zalicza na plus. - Szymon - 12-29-2005 Prawdę powiedziawszy, nie rozumiem. Na tym Forum chyba JK jest raczej doceniany :wink: - michalf - 12-29-2005 Z całą pewnością jest tu doceniany. Natomiast nie sądziłem, że mnie ktoś doceni za Jego wpływy w moich tekstach. Prędzej byłbym skłonny sądzić, że ktoś uzna mnie zaledwie mizernym naśladowcą jego stylu, stąd zaskoczenie. - Markowa :) - 12-29-2005 Naśladowcą? Mizernym? teraz to dopiero bzdury wypisujesz... No, ale Ty sam wiesz, co o Twojej poezji myslę, więc nie będę Ci dmuchać w trąbeczkę... - Krasny - 12-29-2005 ............. - Luthien Alcarin - 01-02-2006 jedyne co mi się gryzie z delikatnośią wiersza to "mym" w drugiej strogie reszta świetna i piękna ![]() ![]() Pozdrawiam Agata - ann - 01-03-2006 świetne ![]() |