![]() |
"Ja pierdolę blues" - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Muzyka (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: "Ja pierdolę blues" (/showthread.php?tid=1211) |
"Ja pierdolę blues" - misiek-st - 06-14-2005 Ośmielony niedawnym pytaniem o chwyty do prawie równie ambitnego utworu ("Nocny Kamboj") chciałbym się dowiedzieć, jakie chwyty są grane w "Ja pierdolę blues" - wiem, ze są chyba ze dwa na krzyż, ale nie jestem w stanie rozeznać jakie :oops: - Phete - 06-14-2005 E7 A7 H7 ![]() ![]() Pozdr. PP - Krzysiek Stanejko - 06-14-2005 No w końcu coś sie znalazło to tego 'piknego teksta'. Dać Mu 'Pomógł'! Ino mig. ![]() - misiek-st - 06-15-2005 Elrond napisał(a):Dać Mu 'Pomógł'! Ino mig.Sie robi, kierowniku. 8) - Phete - 06-15-2005 Hehe ta kombinacja E7 A7 H7 jest chyba podstawową w bluesie ( w każdym razie najpopularniejszą ![]() pasuje również do "Monachium blues" jak również "Praga blues" i "Kalwaria blues" ![]() POzdr. PP - Krzysiek Stanejko - 06-15-2005 Phete napisał(a):pasuje również do "Monachium blues" jak również "Praga blues" i "Kalwaria blues"A masz czasem te dwa kawałki? - Phete - 06-15-2005 Pisz na priv ![]() Pozdr. PP - yuber - 08-25-2005 Phete napisał(a):Hehe ta kombinacja E7 A7 H7 jest chyba podstawową w bluesie ( w każdym razie najpopularniejsząmoże i podstawą jest, ale za żadną cholerę mi do 'ja pierdolę blues' nie pasuję... jak na moje ucho bardziej są to chwyty A6 i E6... - Phete - 08-26-2005 A6 i E6?? Hm przecież to zupełnie inna harmonia :/ ale cóż...kwestia gustu ( i głosu bo z szóstkami ni w ząb nie udaje mi się tego "normalnie" zaśpiewać ) Pozdr. PP - radziu_88 - 08-30-2005 Ja się zgodze z Phetem. Kombinajcja E7 A7 H7 w zupełności pasuje,tylko trzeba kapodaster założyć komu jak zależy ja mam na 6 lub 7 pozdro - Petrvs - 08-30-2005 radziu_88 napisał(a):Kombinajcja E7 A7 H7 w zupełności pasuje,tylko trzeba kapodaster założyć komu jak zależy ja mam na 6 lub 7O radziu, ty już grasz takie kawałki?? :-o - radziu_88 - 08-30-2005 To wyjątek,bo usłyszałem go i spróbowałem i wyszło więc dziele się doświadczeniami ![]() pozdro - Filip P. - 08-31-2005 Radziu gra nie takie kawałki :lol: :lol: :lol: - Petrvs - 08-31-2005 Filip P. napisał(a):Radziu gra nie takie kawałkiHheheh słyszałem, ale sam się przyznał :lol: nie Radziu? W sumie to nie mam nic przeciwko temu (oprócz tego że to lipna piosenka ![]() - radziu_88 - 08-31-2005 Tak zgadza się,przyznałem.Ale to fajna muza czego od niej chcesz. Matematyka? ![]() ![]() pozdro - Zbigniew - 01-16-2007 Piękna piosenka ![]() - tolo - 01-29-2007 Ludzie i ludziska, a ma ktoś do tego tekst? Ja sie o tej piosence dowiedziałem niedawno a usłyszałem, hm... Jakies 5 minut temu! ![]() Tak samo jakbys ktos miał "Czarne Suchary" to bylbym bardzo wdzieczny za podzielenie sie nagraniem, nigdy nie slyszalem ^^ Z góry dziękuje (thank you from the mountain) - Elzbieta - 01-29-2007 Jak masz nagranie, to i tekst spiszesz-czy tez brak Ci nagrania? - tolo - 01-29-2007 "Ja fyrtole blues" mam mp3, ale chcialem pojsc na wygode w szukaniu tekstu! Wszelako prawda, przepisac moge, gluchym nie jest jeszcze ![]() -- Wlasnie przed chwila dostalem "Czarne suchary", kocham ludzi odwiedzjacych to forum za ich uczynnosc ![]() |