Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: "Dlaczego człowiek ciągle walczy?" - prośba o pomo
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,

wiem, ze spory OT, ale czy ktoś z Szanownych Forumowiczek i Forumowiczów, mogłby mi doradzić w sprawie tematu maturalnego, brzmiącego "Dlaczego człowiek ciągle walczy?".

Chciałbym rozszerzyć swoją bibligrafię, mam tylko kilka pozycji (m.in. Lewiatan Hobbes'a) a czas mnie goni. Jeśli ktoś z Was mógłby polecić jakieś książki, byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam serdecznie!
Bartek
Proponowałbym np. "Dżumę" Camusa, "Małą Apokalipsę" Konwickiego (nie wiem czy to "przerabialiście"). Więcej na razie nie kojarzę (dawno się tym nie interesowałem :wink: ), może póxniej jeszcze coś sobie przypomnę.
Poza tym można tam "wpakować" dużo JK (jak zresztą do prawie każdego tematu Big Grin )
"Bo każdy oddech w walce ma swój koniec..."

Pozdrawiam
Zeratul
Zeratul napisał(a):Proponowałbym np. "Dżumę" Camusa, "Małą Apokalipsę" Konwickiego (nie wiem czy to "przerabialiście"). Więcej na razie nie kojarzę (dawno się tym nie interesowałem :wink: ), może póxniej jeszcze coś sobie przypomnę.
Poza tym można tam "wpakować" dużo JK (jak zresztą do prawie każdego tematu Big Grin )
"Bo każdy oddech w walce ma swój koniec..."

Dzięki, aczkolwiek czekam na więcej Smile

Temat w pełnym brzmieniu:

"Wojna nie kończy się-ona odpoczywa (Urszula Kozioł). Dlaczego człowiek ciągle walczy? Posłuż się przykładami z literatury, historii i zycia codziennego"

A JK napewno wmieszam w moją pracę Wink

[ Dodano: 2005-03-20, 12:34 ]
Witam,

i jak ktos jest mi w stanie pomoc?