12-17-2010, 02:54 PM
Coraz mniej niusy ze świata polityki pasują do słowa "polityka", coraz bardziej do tytułu tego wątku. A może nie mam racji i jestem odosobniony w takiej ocenie?
stepniarz napisał(a):...ale ten sposób uciekania od konsekwencji jest poniżej wszystkiegoNo, mój Boże! Czegóż to ci forowicze nie wymyślą!
MacB napisał(a):Mieści się Waszym zdaniem w temacie wątku?Ale co?
Simon napisał(a):Ale co?Nie, no $imon - daj spokój
Co uznajesz za chamstwo?
Luter napisał(a):W osiem miesięcy po pochówku prezio nagle oświadcza, że nie rozpoznał ciała brata. Przez osiem miesięcy nie podnosił tej kwestii.No, dokładnie!
Simon napisał(a):Dla mnie chamstwem jest...
stepniarz napisał(a):jateżJateż
Simon napisał(a):To jest chory psychicznie człowiek.Podsłuchałem raz nawet rozmowę lekarzy psychiatrów, są zgodni w tym temacie.
MacB napisał(a):Dla równowagi: tę wypowiedź (o zmartwychwstaniu) również uważam za pasującą do tego wątku.
MacB napisał(a):dziś dziwi mnie jedno - że są jeszcze ludzie, którzy panaprezesowego obłędu nie dostrzegają. Albo nie chcą dostrzec, ale wtedy to inna para kaloszy. W takim przypadku należy stwierdzić, że nie mają litości
Luter napisał(a):Stwarza też określone zagrożenie (może dziś niewielkie, ale wciąż znaczące), że otrzyma do rąk władzę. I co wtedy? Wtedy też postulujesz litość, bo to, proszę państwa, wariat? Nie, Maćku, dopóki on jest prezesem największej partii opozycyjnej, z wyznawcami ze śmiertelną powagą reagującymi na każde jego kiwnięcie palcem, dopóty nie sposób jego zachowania kwitować politowaniem.Ależ ja jestem świadom tego zagrożenia. Dostrzegam jedynie dodatkowy aspekt zjawiska pod tytułem Jarosław Kaczyński. O ile do śmierci brata był tylko niebezpieczny, to teraz, choć niebezpieczny pozostał, dodatkowo jest godzien litości.
pan Kaczyński napisał(a):Nie ma najmniejszych dowodów na to, że śp. Lech Kaczyński wymuszał zejście do wysokości decyzyjnej. W tej sprawie załoga otrzymała dwa sygnały: od Rosjan: posadka dopołnitielno, przy czym wiemy też, że była to w istocie decyzja Moskwy, choć nie wiemy dokładnie kogo, i od Polaków z Jaka-40. (podkr. moje)Mamy więc kolejnych winnych. Roma locuta...
Antoni M. napisał(a):Polska pod rządami Donalda Tuska staje się państwem służb specjalnych
Michał Wilgocki napisał(a):http://www.tvn24.pl/0,1692300,0,1,trzeba...omosc.htmlDziś mówili trochę o tym w tvn24 cytując przy tym wypowiedzi internautów. Wychodzi z tych wypowiedzi (i badań statystycznych), że zdecydowana większość mężczyzn uważa dokładnie tak, jak pan poseł i że przedstawiciel elektoratu został ukarany za reprezentowanie poglądu zgodnego z większością swych wyborców.
To się chyba kwalifikuje do tematu
tvn24 napisał(a):...gdy doszło do ułaskawienia Adama S., skazanego za wyłudzenie 210 tys. zł. późniejszego wspólnika Marcina Dubienieckiego. W wydanym oświadczeniu Duda stwierdził, że nie pamięta szczegółów sprawy ułaskawienia przedsiębiorcy przez prezydenta.
Adam S. w 2008 roku został skazany na rok i 10 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na trzy lata za wyłudzenie 120 tys. zł z Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych.