12-01-2010, 03:48 AM
Zapraszam na 13 grudnia- w ramach obchodow 29rocznicy wprowadzenia Stanu Wojennego-Duch Dwooch -koncert na Zamku w Lesnicy godz 19 :o :zly: :
:mur: :poklon: :tak:

Centrum Kultury Zamek napisał(a):Duch Dwooch:Pozwolę sobie także powstrzymać się od komentarzy
Duch Dwooch-to niezalezna grupa artystow tworzących w obszarach muzyki,teatru, plastyki i poezji.
7lat temu Mariusz Miroszniczenko ,Szaweł Nawracaj ,a od 2005 Mariusz Cichocki, zaczęli grać pierwsze koncerty we wrocławskich klubach, następnie zaczęli okrążać Polskę i Europę (koncertowali m.in. we Francji, w Portugalii i w Niemczech) , a ostatnio nawet Azję i USA.
Od 2008r w skladzie Duch Dwooch przewinęło sie ok. 30 artystów: skrzypaczek,flecistek,pianistow,wokalistek,gitarzystow,basista,akordeonistek.
Zwiedzili niemal calą Europę ,a także Azję pld-wsch i USA -cześć artystów występuje rownież w innych formacjach, bądź solo - grają muzykę bardzo zrożnicowaną: od rozrywki po poezję ,od jazzu po klasykę.
Artyści współpracujący z Duch Dwooch:
Wokalistki-Sylwia Lempicka,Dominika Solska,Agnieszka Buczak(Nawracaj),Asia Ulatowska,Justyna Laskowska,Julia Chomiak.Wokalisci:Hans De Nivelle,Wojtek Kroczak,Tomek Myslnik Nowinski,Staszek Stembalski,Mariusz Cichocki,Mariusz Miroszniczenko,skrzypaczki-Ela Halas,Kasia Tybulczuk,Asia Ulatowska,flecistki :Asia Zawada,basisci-Szawel Nawracaj,pianisci-Wojtek Kroczak,Jan Studencki i in. Duch Dwooch wspolpracuje tez z Hindenau i Balkan acoustic band.
Duch77 napisał(a):ps.Stepniarz skomentuj-twoje komentarze sa bardzo blyskotliwe,podobnie jak drugiego pana S.Patrzę i milczę - to wystarczy za komentarz
:o :ups: :poklon: :mur: :tak: :lol:
Duch77 napisał(a):Zadaje zatem pytanie dlaczego i z jakiego powodu graja z nami zawodowi muzycy-instrumentalisci i wokalisci??????No, to akurat jest proste i jasne od dawna: dlatego, że gdybyś miał grać sam, ludzie by pouciekali. Musisz otoczyć się innymi, musisz pożerować na innych, żeby samemu ogrzać się w ich blasku.
Zbrozło napisał(a):<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=suMELDcGkzw">http://www.youtube.com/watch?v=suMELDcGkzw</a><!-- m -->Ja tu nie widzę, żeby ten Soldat był jakoś źle wykonany. Przecież artści mają prawo do interpretacji jak im się podoba!
MacB napisał(a):Ja tu nie widzę, żeby ten Soldat był jakoś źle wykonany. Przecież artści mają prawo do interpretacji jak im się podoba!Ja tam się nie znam, ale jak puściłem filmik do pokoju weszła siostra z ostrym zapytaniem "kto śmie tak bezcześcić piosenkę, przecież toto jakaś masakra jest".
Duch77 napisał(a):Pozniej kiedy okazalo sie ,ze ta sprawa tak sie naglosnila,ze pobila wszelkie rekordy tego forum w ilosci ,wejsc wyswietlen etc,panowie S i S ,a takze grono przesmiewcow zdecydowali,ze tak byc nie moze i,ze ogolnie lipa ,bo okazalo sie ,ze ci z Duch Dwooch to jednak wzbudzaja zywe zainteresowanie na forumW gruncie rzeczy masz rację, wszak każda gwiazda wielkiego formatu wyznaje zasadę - nie ważne jak mówią, byle nie przekręcali nazwiska.
stepniarz napisał(a):byłem na półtora miesięcznym turne po Mazurach oraz na dwóch tygodniowych trasach koncertowych po wybrzeżu chorwackimA w planach turne po Alpach włoskich! :lol:
Michał Wilgocki napisał(a):A nie sądzisz, Michale, że inaczej na żywca się słucha, a inaczej przez maszynkę, nie?Zbrozło napisał(a):Michał,
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=suMELDcGkzw">http://www.youtube.com/watch?v=suMELDcGkzw</a><!-- m -->
Michał Wilgocki napisał(a):Z milą chęcią Duchu poszedłbym na Twój koncert, gdybym tylko dostał dowód, że warto.
Nadal czekam.
Simon napisał(a):A w planach turne po Alpach włoskich! :lol:A to takie tam drobiazg, nie chciałem się chwalić... :rotfl:
Simon napisał(a):Widzę, że cymbał nawet nie zauważył, iż chyba od pół roku nie napisałem słowa na jego temat :-)Podobna dyskusja już była ostatnio na forum, Simon nie papuguj/odgapiaj (czy jak kto tam mówi).
Dla gościa czas stanął w miejscu. Poczucie czasu ma równie wyrobione jak wyczucie tonacji. :lol:
Zbrozło napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=suMELDcGkzwPodobają mi się skrzypce w tym wykonaniu.
Michał Wilgocki napisał(a):Nie mogę się po prostu nadziwić, że artysta, który z zawodowymi muzykami koncertuje po całym świecie, ma w sieci jedno nagranie, czyli de facto nie istnieje w necie. I głośno się zastanawiam, jako człowiek, który PR-em się zajmuje zawodowo - czy błąd tkwi w sposobie promocji, czy w jakości promowanego wyrobu.A jak myślisz?
Michał Wilgocki napisał(a):Nie mogę się po prostu nadziwić, że artysta, który z zawodowymi muzykami koncertuje po całym świecie, ma w sieci jedno nagranie, czyli de facto nie istnieje w necie.Jak mawia skipper z Pingwinów - nie jest tak źle szeregowy!
stepniarz napisał(a):Na wrzucie mamy kilka rarytasów i niespodzianekO ja pierrrr....
stepniarz napisał(a):Na wrzucie mamy kilka rarytasów i niespodzianekArtsta jaki jest każdy widzi.
stepniarz napisał(a):Enjoy!Nie zapominaj, że artsta zna angielski!
Duch77 napisał(a):pozwolcie ,ze wrzuce jakies nagrania-ktore moze choc w czesci oddaja rzeczywistosc wieczorow Duch Dwooch.