Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Konkurs
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ogłaszam konkurs na największą liczbę postów związanych z tematami maturalnymi dtyczącymi JK. bleeee...ja też jestem w maturalnej klasie a jakoś sobie potrafię poradzic. Tak sobie myślę, po co ludzie biorą tematy związane z twórczością Jacka, jeśli w tej kwestii nie mają nic do powiedzenia? Nie łatwiej sobie pogadać o motywach tyrtejskich w twórczości polskich romantyków, albo o jakichkolwiek motywach, do których opracowania piętrzą się na półkach i kurzą? Pupa i tyle.
Jeśli do mnie pijesz, to zauważ z laski swojej, że nie poprosiłem o żadną pomoc w realizacji tematu, po prostu spytałem o opinię o wybranym przeze mnie temacie. Przykro mi że w ten sposób Cię uraziłem. Natychmiast zaprzestaję haniebnego procederu zasięgania opinii wśród innych osób i niniejszym oddaję się w ręce sprawiedliwości, by ponieść zasłużoną karę - może jakiś banik?

Jeśli napisałeś ten temat tylko po to, aby komuś dogryźć to brawo, udało Ci się.
Nie rozumiem czemu wszystkich wrzucacie do jednego worka. Są tematy bezsensu typu mam temat taki a siaki, co byście napisali, ale są i tematy z konkretnymi pytaniami, i te tematy są jak najbardziej pożądane.
wiecie, ja może nie tyle wrzucam do jednego worka, czy staram się kogokolwiek szkalować (nie czuję się winny więc i nie mam za co przepraszac, jeśli DuchX poczuł się dotknięty to nie miałem w każdym razie tego na celu) ale moim skromnym zdaniem, nowa matura jest naprawdę banalna. Może nie dla wszystkich,ale zauważmy, że pytania z sensem, o których mowił Artur, nikomu nie przeszkadzają. Pisząc więc tamtego posta myślałem przede wszystkim o ludziach, którzy oczekują gotowców i są po prostu mało inteligentni moim zdaniem, choć oczywiście mogę się mylić. Nie zarzucaj mi więc DuchuX że chcę Ci dogryzać w jakikolwiek sposób, bo to się mija cokolwiek z prawdą. A że bywam nieco sarkastyczny to już inna sprawa... :wink: