Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: pytanie w "Tunelu"(to nie wiersz ino pytanie dosło
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam. Chciałem wystąpić z nieśmiałym pytaniem, a mianwicie:
Czy ktoś próbował może układać muzykę do wierszy z "Tunelu"?
wiesz, to zalezy
bo ja ci moge w piec minut ulozyc tutaj podklad metalowy do tych wierszy, ale najpierw powiedz w jakim celu sie pytasz :wink:
Na pewno jest muzyka do utworu "Ostatnia Mruczanka albo spleen Kubusia Puchatka" i słyszałem, że do utworu"Oddział chorych na raka...." autorstwa Stefana Brzozowskiego z Czerwonego Tulipana. Gdzieś mi się obiło o uszy, że też jest do "Dance Macabre" ale tutaj sobie głowy uciąć nie dam.
Tak jak napisał Lodbrok, w naszym repertuarze znajduje się "Ostatnia mruczanka" z muzyką Pawła, ale muszę się Wam pochwalić, że w sobotę, w "Przechowalni" pani Eli Adamiak miało miejsce premierowe wykonanie "Łazienek zimą". Moim zdaniem wyszła całkiem przyjemna piosenka, no ale nie mnie to oceniać w końcu. Zwłaszcza że kilkoro forumowiczów/listowiczów było na tym koncercie!
Pozdrawiam
Tomek
A ja próbowałem. Zupełnie amatorsko, ale jednak. Na przyład mam muzykę do Księgi Skarg i Zażaleń, 2 części Ody do Nieodgadnionej, Mułoskoczka, Łazienek zimą... Ot, trochę tego jest, a jeszcze więcej jest piosenek, do których NIE mogę napisać żadnej melodi, np. Petroniusz bredzi lub Kobieta trzymająca wagę. Macie pomysły??
Ja napisałem do "Odzdziału chorych ba raka..." ale później uświadomiłem sobie, że jednak lepiej jest, aly te wiersze pozotały bez muzyki - tak jak je pozostawił Jacek. To była moja pierwsza i ostatnia próba pisania muzyki do "Tunelu" choć w założeniu chciałem napisać muzykę do wszystkich wierszy z tego tomu.

Kamcio

Na olsztyńskich spotkaniach zamkowych Stefan Brzozowski śpiewał Oddział i wyszło znakomicie. Czyżykiewicz Mirosław recytował do muzyki także Tunel i Dance macabre. Ponadto jescze torment napisał muzykę do Nokturnu mitologicznego, która mnie się bardzo podoba i chyba jeszcze coś skrobnął do Ody do nieodgadnionej, ale tego nie słyszałęm jeszcze :-) Pozdrawiam
no to dobrze ze cos sie dzieje z tym tomikiem, bo moim zdaniem jacek, gdyby mógł, sam ułożyłby muzykę do tekstów.pozdr dla wszystkich