02-16-2005, 09:15 PM
02-16-2005, 10:34 PM
wiesz, to zalezy
bo ja ci moge w piec minut ulozyc tutaj podklad metalowy do tych wierszy, ale najpierw powiedz w jakim celu sie pytasz :wink:
bo ja ci moge w piec minut ulozyc tutaj podklad metalowy do tych wierszy, ale najpierw powiedz w jakim celu sie pytasz :wink:
02-16-2005, 10:46 PM
Na pewno jest muzyka do utworu "Ostatnia Mruczanka albo spleen Kubusia Puchatka" i słyszałem, że do utworu"Oddział chorych na raka...." autorstwa Stefana Brzozowskiego z Czerwonego Tulipana. Gdzieś mi się obiło o uszy, że też jest do "Dance Macabre" ale tutaj sobie głowy uciąć nie dam.
02-17-2005, 07:42 AM
Tak jak napisał Lodbrok, w naszym repertuarze znajduje się "Ostatnia mruczanka" z muzyką Pawła, ale muszę się Wam pochwalić, że w sobotę, w "Przechowalni" pani Eli Adamiak miało miejsce premierowe wykonanie "Łazienek zimą". Moim zdaniem wyszła całkiem przyjemna piosenka, no ale nie mnie to oceniać w końcu. Zwłaszcza że kilkoro forumowiczów/listowiczów było na tym koncercie!
Pozdrawiam
Tomek
Pozdrawiam
Tomek
02-18-2005, 01:00 PM
A ja próbowałem. Zupełnie amatorsko, ale jednak. Na przyład mam muzykę do Księgi Skarg i Zażaleń, 2 części Ody do Nieodgadnionej, Mułoskoczka, Łazienek zimą... Ot, trochę tego jest, a jeszcze więcej jest piosenek, do których NIE mogę napisać żadnej melodi, np. Petroniusz bredzi lub Kobieta trzymająca wagę. Macie pomysły??
02-18-2005, 02:11 PM
Ja napisałem do "Odzdziału chorych ba raka..." ale później uświadomiłem sobie, że jednak lepiej jest, aly te wiersze pozotały bez muzyki - tak jak je pozostawił Jacek. To była moja pierwsza i ostatnia próba pisania muzyki do "Tunelu" choć w założeniu chciałem napisać muzykę do wszystkich wierszy z tego tomu.
Kamcio
02-18-2005, 04:45 PM
Na olsztyńskich spotkaniach zamkowych Stefan Brzozowski śpiewał Oddział i wyszło znakomicie. Czyżykiewicz Mirosław recytował do muzyki także Tunel i Dance macabre. Ponadto jescze torment napisał muzykę do Nokturnu mitologicznego, która mnie się bardzo podoba i chyba jeszcze coś skrobnął do Ody do nieodgadnionej, ale tego nie słyszałęm jeszcze :-) Pozdrawiam
02-19-2005, 07:37 PM
no to dobrze ze cos sie dzieje z tym tomikiem, bo moim zdaniem jacek, gdyby mógł, sam ułożyłby muzykę do tekstów.pozdr dla wszystkich