Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: "Galera" - wiersz Jacka Kaczmarskiego
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Z okazji urodzin Nadziei, mazurskiego żeglarza, nagrałem taką "żeglarską" piosenkę do wiersza Jacka z 1983 roku.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://poetica.wrzuta.pl/audio/4X6zugSjUuL/galera_-_j.kaczmarski_sz.podwin">http://poetica.wrzuta.pl/audio/4X6zugSj ... _sz.podwin</a><!-- m -->
Simon napisał(a):piosenkę do wiersza Jacka z 1983 roku.
Ten tekst nie jest chyba powszechnie znany, mógłbyś dać tekst?
Przecież masz tekst, pod piosenką.
Simon napisał(a):Przecież masz tekst, pod piosenką.
No patrz pan, jaki ja leniwy. Nawet strony mi się na dół nie chciało przesunąć.
Zbrozło napisał(a):No patrz pan, jaki ja leniwy. Nawet strony mi się na dół nie chciało przesunąć.
Musieć — rzekł nam mądry wódz —
Znaczy chcieć, a chcieć to móc!
Świetne! Bardzo mi się podoba! Jestem pewien, że Ola będzie zachwycona, że może kolejny motyw akwatyczny wyśpiewać. Wink
Elessar napisał(a):Jestem pewien, że Ola będzie zachwycona, że może kolejny motyw akwatyczny wyśpiewać.
Ja lubię gdy Simon śpiewa.Piękne :poklon:
Elessar napisał(a):Jestem pewien, że Ola będzie zachwycona, że może kolejny motyw akwatyczny wyśpiewać.
Zobaczymy, ja w tym raczej słyszę Łukasza.
Mnie zazwyczaj wokal Simona niezbyt się podoba, a tu jestem miło zaskoczony. Muzyka prosta, żołnierska, rzekłbym, ale to wcale nie zarzut.
Simon napisał(a):Z okazji urodzin Nadziei, mazurskiego żeglarza, nagrałem taką "żeglarską" piosenkę do wiersza Jacka z 1983 roku.
Dziękuję, piękny prezent, w sam raz na tegoroczne otwarcie sezonu żeglarskiego. :*
Simon napisał(a):Zobaczymy, ja w tym raczej słyszę Łukasza.
Ja w tym przede wszystkim słyszę Ciebie, wyszło inaczej niż zwykle, ale również bardzo ciekawie, rzekłabym - brawurowo, swobodniej i z przytupem. Smile I jak zwykle, ja tam gdzieś w tle, "uszami wyobraźni", słyszę skrzypce.
Simon napisał(a):Zobaczymy, ja w tym raczej słyszę Łukasza.
Też mi się tak wydaje, co nie zmienia faktu, że:
Elzbieta napisał(a):Ja lubię gdy Simon śpiewa.
Świetna piosenka, jestem pod ogromnym wrażeniem. Smile
Piosenka idealna dla Czyżykiewicza.