Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: I Wojewódzki Przegląd Twórczości JK w Kielcach
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jak w temacie. Szczegóły na:
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.wdk.wstkt.pl/konkursy.php">www.wdk.wstkt.pl/konkursy.php</a><!-- w -->
Cytat:każdy z proponowanych utworów musi być zaprezentowany razem ze specjalnie przygotowaną wizualizacją multimedialną -ilustrującą treści utworu, wizualizacje winny być przygotowane w formacie DVD,
Może mi to ktoś wytłumaczyć o co chodzi?
Cytat:podczas Przeglądu zakwalifikowani uczestnicy mogą korzystać z podkładów zarejestrowanych na CD
Czarne wizje niektórych uż. stały się faktem...
Torrentius napisał(a):Może mi to ktoś wytłumaczyć o co chodzi?
a czego nie rozumiesz?
Torrentius napisał(a):Czarne wizje niektórych uż. stały się faktem...
Czarne wizje? Toż to już PG występował z tymi piosenkami używając podkładów zarejestrowanych na nośnikach elektronicznych.
Torrentius napisał(a):Może mi to ktoś wytłumaczyć o co chodzi?
Może to wytłumaczyć organizator, czyli odpowiedzialny za przegląd przedstawiciel Wojewódzkiego Domu Kultury. Link podałem, wystarczy sięgnąć - napisać e-mail lub zatelefonować. Na stronie są wszystkie potrzebne namiary.
Paweł Konopacki napisał(a):a czego nie rozumiesz?
Nie jestem pewien, czy to ma być element występu, tzn. czy obok artystu równolegle ma się pojawiać jakiś pokaz, czy chodzi o coś innego.
Paweł Konopacki napisał(a):używając podkładów zarejestrowanych
Ale był to tylko element aranżacji, chyba nie wystąpił nigdy z sam, bez żadnego instrumentu.
Torrentius napisał(a):Nie jestem pewien, czy to ma być element występu, tzn. czy obok artystu równolegle ma się pojawiać jakiś pokaz, czy chodzi o coś innego.
No, ja tak to właśnie rozumiem: prezentacja utowru ma się odbyć razem z prezentacją multimedialną.
Torrentius napisał(a):Ale był to tylko element aranżacji, chyba nie wystąpił nigdy z sam, bez żadnego instrumentu.
Czy "nigdy" - tego nie wiem. Pamiętam natomiast, że w wielu piosenkach gitara była właściwie rekwizytem w rękach PG. Ta cała przestrzeń muzyczna do piosenek z np. "Odpowiedzi" była odgrywana przez akompaniatorów, ale była też odtwarzana z nośników.
Paweł Konopacki napisał(a):Ta cała przestrzeń muzyczna do piosenek z np. "Odpowiedzi" była odgrywana przez akompaniatorów, ale była też odtwarzana z nośników.
Na koncercie sprzed kilku miesięcy, Gintrowski niewiele, ale jednak brzdąkał coś tam na gitarze.
Paweł Konopacki napisał(a):Pamiętam natomiast, że w wielu piosenkach gitara była właściwie rekwizytem w rękach PG.
Jasne, ale miał także akompaniatora.
Wczoraj, 12 grudnia 2008 r. odbył się w Wojewódzkim Domu Kultury w Kielcach I Wojewódzki Przegląd Twórczości Jacka Kaczmarskiego. Soliści prezentowali się w dwóch kategoriach wiekowych: do 16 lat i powyżej 16 lat.

Jury, po wysłuchaniu prezentacji wszystkich zakwalifikowanych do finału solistów i obejrzeniu multimedialnych wizualizacji opracowanych do piosenek Jacka Kaczmarskiego, przyznało nagrody w poszczególnych kategoriach.

W kategorii wiekowej do 16 lat I miejsce zdobyła Małgorzata Nakonieczna z Kielc. Zaśpiewała piosenkę „Między nami”. II miejsce przypadło Sebastianowi Kalwatowi z Bielin za piosenkę „Bob Dylan”. III miejsce, piosenką „Jałta”, wyśpiewała sobie Paulina Rafalska z Kielc.

W kategorii wiekowej do solistów powyżej 16 lat I miejsce jury przyznało Klaudii Kobus z Kazimierzy Wielkiej za wykonanie piosenki „Kara Barabasza”. II miejsce natomiast zajął Zbigniew Biber ze Skarżyska-Kamiennej, który zaprezentował „Źródło”.

W kategorii wizualizacji multimedialnych opracowanych do piosenek Jacka Kaczmarskiego nagrodę przyznano Klaudii Kobus.

W składzie Rady Artystycznej przeglądu znaleźli się dziennikarz Robert Siwiec oraz Waldemar Gębski i Jarosław Skulski z WDK. Jury przewodniczył Jerzy Gumuła, muzyk i kompozytor z Wojewódzkiego Domu Kultury w Kielcach.

źródło: <!-- m --><a class="postlink" href="http://pik.kielce.pl">http://pik.kielce.pl</a><!-- m -->
Zico napisał(a):. II miejsce natomiast zajął Zbigniew Biber ze Skarżyska-Kamiennej
Gratuluję Smile
Gratulacje Zico Smile
Nasi górą Wink

Pozdrawiam
Z.
Zico napisał(a):i obejrzeniu multimedialnych wizualizacji opracowanych do piosenek Jacka Kaczmarskiego
Hmm, a są te wizualizacje dostępne gdzieś do obejrzenia, bo w sumie poza tym filmikiem, nie widziałem zbyt wielu ciekawych prac tego typu.
Gratulacje Zico . *-`-
Gratulaccje!
Gratulacje! *-`-
Cieszę się, że wracasz do formy! :piwko:
To co - możemy jakiś koncert robić. Big Grin
Dziękuje wszystkim Smile

Simon pewnie ,że możemy ,tylko że ja jaszcze w fazie rehabilitacji jestem, jak bede w "pełni" sprawny na dalekie podróże, dam znać Smile

pozdrawiam
I ja serdecznie gratuluję! *-`-