10-06-2008, 07:59 AM
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.onet.pl/2682,1838213,powstanie_pierwszy_meczet_w_stolicy,wydarzenie_lokalne.html">http://wiadomosci.onet.pl/2682,1838213, ... kalne.html</a><!-- m -->
onet napisał(a):Już wkrótce zostanie wybudowany pierwszy w stolicy meczet, najprawdopodobniej na Ochocie - informuje "Gazeta Wyborcza Stołeczna".i bardzo dobrze! niech budują! dlaczego Twoim, Sławku, zdaniem katolicy mają mieć kościół co 200 metrów + jeszcze nieszczęsną Świątynię Opatrzności Bożej (z którą sobie nie potrafią poradzić), a muzułmanie mają gnieździć się w jednym małym domu modlitwy?
jodynka napisał(a):a muzułmanie mają gnieździć się w jednym małym domu modlitwy?a Ty wierzysz, że na jednym się skończy? jedno co dobre, to że nie jesteśmy jeszcze na tyle atrakcyjni ekonomicznie i pozostajemy jednym z niewielu państw europejskich, w którym jeszcze nie rozpoczęli masowej kolonizacji...
Zbrozło napisał(a):Mnie też to niepokoi.Szkoda, że Was nie niepokoją licheńskie kombinaty, o Wy - miłujący bliźniego i tolerancyjni chrześcijanie.
Simon napisał(a):Szkoda, że Was nie niepokoją licheńskie kombinaty, o Wy - miłujący bliźniego i tolerancyjni chrześcijanie.Sto procent racji.
Pycha strojna w ornat.
Simon napisał(a):Szkoda, że Was nie niepokoją licheńskie kombinatya dlaczego mają nas niepokoić miejsca, w których głosi się umiłowanie pokoju i nie wmawia się ludziom, że będą zbawieni jeśli wysadzą się w autobusie pełnym niewiernych?
Łukasz G. napisał(a):Ludzie, co Wam to przeszkadza?!kobiety strojne w płachtę z centymetrowym wizjerkiem na oczy prowadzone ulicą przez swych panów-mężów, noże wbijane córkom w plecy za to, że umówiły się z chrześcijaninem, brak równości płci i wiele, wiele innych czynników...
Jaśko napisał(a):Lepiej nie mieć silnej i zorganizowanej mniejszości muzułmańskiej, niż ją mieć.sedno
Sławek napisał(a):a dlaczego mają nas niepokoić miejsca, w których głosi się umiłowanie pokoju i nie wmawia się ludziom, że będą zbawieni jeśli wysadzą się w autobusie pełnym niewiernych?Jasne.
Sławek napisał(a):sednoJasne.
Łukasz G. napisał(a):I ja się zgodzę z tymi słowami. A zaniepokojonym polecam np. wycieczkę do Kruszynianów. Albo spacer po wrocławskiej dzielnicy czterech wyznań. Jakoś się dało pomieścić w promieniu kilkuset metrów świątynię katolicką, prawosławną, protestancką i żydowską. Meczetu wprawdzie nie ma - ale we Wrocławiu w ogóle jest, sąsiaduje z siedzibą franciszkanów.Simon napisał(a):Szkoda, że Was nie niepokoją licheńskie kombinaty, o Wy - miłujący bliźniego i tolerancyjni chrześcijanie.Sto procent racji.
Pycha strojna w ornat.
Ludzie, co Wam to przeszkadza?!
Simon napisał(a):Dzięki temu meczetowi zmartwychwstanie Kara Mustafa i skrzyknie miliony muzułmanów, którzy ściągną do tego raju na ziemikompletnie nie rozumiesz bardzo poważnego problemu
Julioanna napisał(a):I ja się zgodzę z tymi słowami. A zaniepokojonym polecam np. wycieczkę do Kruszynianów. Albo spacer po wrocławskiej dzielnicy czterech wyznań. Jakoś się dało pomieścić w promieniu kilkuset metrów świątynię katolicką, prawosławną, protestancką i żydowską. Meczetu wprawdzie nie ma - ale we Wrocławiu w ogóle jest, sąsiaduje z siedzibą franciszkanów.ale ja nigdzie nie napisałem, żeby niszczyć te, które już stoją
I przesadą jest aż tak wielki strach.
Sławek napisał(a):kompletnie nie rozumiesz bardzo poważnego problemuJasne.
Sławek napisał(a):mam jednak nadzieję,że nigdy nie przyjdzie Tobie i ludziom o Twoich pogladach przekonać się o tym osobiście na polskiej ziemiWzruszenie odbiera mi mowę...
Sławek napisał(a):zapewniam jednak, że łatwiej jest żyć ateiście w państwie katolickim, nawet ultrakatolickim (chociaż takie nie istnieją), niż w państwie islamskim, w którym ateista za długo by nie pożył... mam jednak nadzieję,że nigdy nie przyjdzie Tobie i ludziom o Twoich pogladach przekonać się o tym osobiście na polskiej ziemiNie no, wojna się szykuje
Sławek napisał(a):ale ja nigdzie nie napisałem, żeby niszczyć te, które już stojąOk, nie napisałeś. Ja napisałam o dzielnicy czterech wyznań, żeby pokazać, że da się jakoś współistnieć i współpracować.
Simon napisał(a):Ten meczet to początek końca.oby to nie był początek niczego
Simon napisał(a):z dwojga złego - wolisz na polskiej ziemi ateistę niźli wyznawcę Mahometapewnie, że tak, ateiści mnie przynajmniej czasem rozśmieszają
Zbigniew napisał(a):Nie no, wojna się szykujea jakie działo wytoczysz na podaną przeze mnie oczywistość?
Julioanna napisał(a):świątynię katolicką, prawosławną, protestancką i żydowskączyli 4 świątynie stosunkowo bezinwazyjnych religii
Julioanna napisał(a):Polska nie jest na tyle atrakcyjna, żeby ją zalała jakakolwiek masowa imigracja.ale z czasem będzie i szkoda, że póki co chroni nas jedynie ekonomia
Sławek napisał(a):a jakie działo wytoczysz na podaną przeze mnie oczywistość?Nie muszę wytaczać dział, wystarczy mi, że wiem, że to propaganda wojenna :rotfl:
Zbigniew napisał(a):Nie muszę wytaczać dział, wystarczy mi, że wiem, że to propaganda wojenna :rotfl:jasne, wiadomości telewizyjne donoszące o morderstwach dokonanych przez talibów, to też propaganda
Elessar napisał(a):tacy "ginący w imię Allacha" to są skrajne przypadki fanatyków, nie jest to u nich uznawane za normalne
Łukasz G. napisał(a):Nie każdy Muzułumanin jest potencjalnym terrorystą.Oczywiście! Tyle, że owe skrajności dziwnym trafem występują w zamkniętych (na własne życzenie), nie asymilujących się społecznościach, które nie rozumieją liberalnych ich zdaniem obyczajów i kultury obcego kraju, w którym postanowili sobie żyć. To tam dojrzewa radykalizm.
Sławek napisał(a):Tyle, że owe skrajności dziwnym trafem występują w zamkniętych (na własne życzenie), nie asymilujących się społecznościach........... To tam dojrzewa radykalizm.Skojarzył mi się Ojciec Rydzyk i Radio Maryja.
Elessar napisał(a):A mnie śmieszy ta cała walka przeciwko muzułmanom.Nie wiem, kto tu mówił o walce przeciwko nim.
Nowhere Woman napisał(a):Dobra, że jesteśmy obecnie państwem, gdzie wpływ Kościoła na politykę jest jednym z największych?A rzeczywiście tak jest?
Nowhere Woman napisał(a):Dobra, że jesteśmy obecnie państwem, gdzie wpływ Kościoła na politykę jest jednym z największych?Zważywszy, że we Francji główną (poza samymi muzułmanami, rzecz jasna) siłą sprzeciwiającą się zakazowi noszenia chust w miejscach publicznych jest Kościół Katolicki, a Oriana Fallacci była ateistką, to chyba dla muzułmanów dobrze.
dzikakaczka napisał(a):To inne wyznania w państwie demokratycznym nie mają prawa swobód religijnych, czy może inne jednostki niż KK nie mają prawa dochodzenia swoich dóbr?No, właśnie! KK może swoje dobra odbierać, nawet z miejsca odsprzedawać z zyskiem, a Muzułmanie nie mają takich praw? To ci wolność! :/