Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Nowy kształt forum :/
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Mnie osobiscie brakuje piwek nie dlatego, że są najważniejsze, tylko dlatego, że wyróżniały to forum od innych i po prostu były fajne. Z resztą "braków" się zgadzam, ale poczekam do końca, skoro ma być lepiej Wink
Kazia:) napisał(a):(piwa) wyróżniały to forum od innych
Bzdura. Akurat "beermode", to zdaje się adoptowany moduł. Nawet nie polski w oryginale...
pkosela napisał(a):
Kazia:) napisał(a):(piwa) wyróżniały to forum od innych
Bzdura. Akurat "beermode", to zdaje się adoptowany moduł. Nawet nie polski w oryginale...
Zgadza się. Piwa nie wyróżniały forum, a ich obecność pogarszała - moim zdaniem - jego wizerunek. Bardzo dobrze, że ich nie ma.
Luter napisał(a):Zgadza się. Piwa nie wyróżniały forum, a ich obecność pogarszała - moim zdaniem - jego wizerunek. Bardzo dobrze, że ich nie ma.
Uwazam podobnie, czemu zreszta juz dalam wyraz.
Jedna nowosc uwzam za ciekawa - przy profilu widac w jakich tematach bylo sie najbardziej aktywnym.
Np. ja: 'Najaktywniejszy w temacie: DJ $imon proponuje'

uz.Luter:'Najaktywniejszy w temacie: Arka Noego - boks'

Podoba mi sie ta funkcja/informacja.

e
Luter napisał(a):Zgadza się. Piwa nie wyróżniały forum, a ich obecność pogarszała - moim zdaniem - jego wizerunek. Bardzo dobrze, że ich nie ma.
A ja uważam, że właśnie była to bardzo wygodna funkcja. Zamiast dopisywać w nieskończoność teskty w stylu jateż'ów czy innych - zgadzam się, popieram, jestem podobnego zdania zawalając tym samym dany wątek jałowymi wpisami, piwo było idealnym narzędziem do wyrażenia ewentualnej aprobaty. Nie mówię, że niezbędnym, ale dość przydatnym.
Zgadzam się z Kubą! Ale trudno, bez "piw" też damy radę! Wink
Może z czasem znajdzie się jakiś "materiał zastępczy"! Big Grin
gosiafar napisał(a):Może z czasem znajdzie się jakiś "materiał zastępczy"! Big Grin
Piwo! Big Grin
Kuba Mędrzycki napisał(a):
gosiafar napisał(a):Może z czasem znajdzie się jakiś "materiał zastępczy"! Big Grin
Piwo! Big Grin
:drunk:

A czemu nie! Wink
Zepsuła mi się funkcja wysyłania PW. Ostatni list od wczoraj siedzi w skrzynce do wysłania. Wcześniej było w porządku.
A to nie jest tak, że PW siedzi w skrzynce "do wysłania" dopóki adresat nie odbierze?
Zbrozło napisał(a):A to nie jest tak, że PW siedzi w skrzynce "do wysłania" dopóki adresat nie odbierze?
Do tej pory tak było.
Już tak nie jest?
Simon napisał(a):Do tej pory tak było.
To sprawdz. Masz wiadomosc ode mnie -u mnie czeka na odbiorce.Jesli otworzysz,a u mnie zniknie -jest po staremu.

Podoba mi sie funkcja pokazujaca w lewym gornym rogu ile mam nieprzeczytanych wiadomosci na pw. (uzywam VistaXfull - w obecnej chwili najbardziej dla mnie 'przyjazna')
e.
Elzbieta napisał(a):To sprawdz. Masz wiadomosc ode mnie -u mnie czeka na odbiorce.Jesli otworzysz,a u mnie zniknie -jest po staremu.
Już dawno odczytana.
Zatem tu też coś sie sypie...
Nic sie nie sypie -u mnie tez juz jej nie ma. Ja po prostu pare razy edytowalam post i troche potrwalo (ha -na szczescie nie widac ile razy edytuje!)
e
Simon napisał(a):
Zbrozło napisał(a):A to nie jest tak, że PW siedzi w skrzynce "do wysłania" dopóki adresat nie odbierze?
Do tej pory tak było.
Naprawdę??
Zawsze miałam tak, że PW szła "do wysłania", ale po następnym wejściu na pocztę miałam już ją w wysłanych.
Karol napisał(a):
Simon napisał(a):
Do tej pory tak było.
Naprawdę??
Zawsze miałam tak, że PW szła "do wysłania", ale po następnym wejściu na pocztę miałam już ją w wysłanych.
Widocznie wszyscy grzecznie i terminowo czytali Twoje PW! Smile
gosiafar napisał(a):Widocznie wszyscy grzecznie i terminowo czytali Twoje PW!
Otóz to.
Gdybym np. nie chciał odczytac Twej PW - do dziś byś ją miała w "do wysłania". Big Grin
Simon napisał(a):Gdybym np. nie chciał odczytac Twej PW - do dziś byś ją miała w "do wysłania". Big Grin
No widzisz -teraz mozesz zaznaczyc uz.gosiafar jako przyjaciela i Jej pw bedzie zaznaczone na zielono -przeczytasz to sobie w pierwszej kolejnosci, mnie jako wroga -i bede 'swieciec' na czerwono :rotfl: i nie bedziesz musial czytac, a ja bede miec w skrzynce 'do wyslania'!
e.
Elzbieta napisał(a):No widzisz -teraz mozesz zaznaczyc uz.gosiafar jako przyjaciela i Jej pw bedzie zaznaczone na zielono -przeczytasz to sobie w pierwszej kolejnosci, mnie jako wroga -i bede 'swieciec' na czerwono i nie bedziesz musial czytac, a ja bede miec w skrzynce 'do wyslania'!
Jak dla mnie - to zupełnie zbyteczna funkcja. Bez kolorków widzę, kto mi przesyła PW, więc moge teoretycznie decydować.
Ale jeszcze mi się nie zdarzyło nie odebrać PW.
gosiafar napisał(a):Widocznie wszyscy grzecznie i terminowo czytali Twoje PW! Smile
Proszę, jakich ja mam zdyscyplinowanych korespondentów Big Grin

Ale to jest trochę bez sensu. Dział "Do wysłania" informuje, że list jeszcze nie został wysłany, czyli - nie wyszedł z mojego konta.
Nie znam wszystkich niuansów, ale albo adresat do tego czasu nie otworzył komputera by dać listowi szansę dojścia, albo jesteś wpisany na listę wrogów i komputer adresata broni się przed Twoją korespondencją.
Simon napisał(a):Ale jeszcze mi się nie zdarzyło nie odebrać PW.
Bo nie byłeś wrogiem. Albo na "nowym-nowym" o tym nie wiesz Wink
Andrzej J. napisał(a):
Simon napisał(a):Ale jeszcze mi się nie zdarzyło nie odebrać PW.
Bo nie byłeś wrogiem. Albo na "nowym-nowym" o tym nie wiesz Wink
To chyba od mnie zależy, czy chce odebrac PW od Iksińskiego. Tu chyba nic sie nie zmienia.
A forumowe opcje przyjaciel-wróg uwazam za debilne i nie zamierzam z nich korzystac.
No, chyba że mnie ktos przekona o niezwykłych zaletach tej opcji.
Simon napisał(a):No, chyba że mnie ktos przekona o niezwykłych zaletach tej opcji.
Podam Ci jedna zalete -pisze pare wiadomosci na priv, dostaje w 99% odpowiedzi.Ale moze sie zdazyc, ze czekam na cos waznego, a nie mam mailu, ani innego kontaktu z dana osoba.Jesli w tym momencie zanacze ja (osobe) jako przyjaciela to odpowiedz bedzie zaznaczona na zielono -latwo ta wazna odnajde wsrosd innych. Potem moge osobe 'usunac'.Wrogow nie zaznacze nigdy -bo odpowiadam na wszystko. Tyle, ze z tą opcją, moze odpowiem najpierw na najwazniejsze. Juz pisalam -tak mam w pracy w Outlook -wiadomosci od szefa na czerwono, z filii niebieskie, prywatne zielone. Reszta czarna. Daje to priorytet w odpowiadaniu na maile -i tyle.Przeciez to nie chodzi o to, ze ktos z forum jest raptem moim przyjacielem czy wrogiem, bo opcja zaistniala.Wtedy byloby to debilne.Tak jak ja uzywam jest ulatwieniem w segregowaniu wiadomosci.
A poza tym uzywac nie trzeba, jak ktos nie lubi.Gdyby byla to opcja -wazne/ niewazne - a nie przyjaciel/wrog -reakcje moze bylyby bardziej pozytywne.
e.
Elzbieta napisał(a):Przeciez to nie chodzi o to, ze ktos z forum jest raptem moim przyjacielem czy wrogiem, bo opcja zaistniala.
Nazwy są po prostu debilne...
De facto opcje to:
"pokoloruj PW" (przyjaciel) albo "ignoruj posty użytkownika" (wróg)
Pamiętam dyskusje forumowe i prośby o opcję "ignoruj użytkownika" - więc jest (przypadkiem Wink ).
A korzystanie przecież obowiązkowe nie jest.

Pozdrawiam
Z.
A ja tak naprawdę nie wiem w czym jest problem z tymi skrzynkami. Nie macie maili czy innych gg? Szczerze powiedziawszy, ja to w ogóle sporadycznie korzystam z tej formy korespondencji i dla mnie, to mogłoby jej w ogóle nie być. Smile Zasadniczą kwestią jest przecież forum, a nie to ko jak może odbierać prywatne wiadomości i te opcje z przyjaciółmi i wrogami jak to słusznie podsumował Simon.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Nie macie maili czy innych gg? Szczerze powiedziawszy, ja to w ogóle sporadycznie korzystam z tej formy korespondencji i dla mnie, to mogłoby jej w ogóle nie być.
Mam Skype -jak chcesz ze mna pogadac-napisz na priv :rotfl:

Kubo - jedni lubia skrzynki, inni nie. Niech kazdy robi jak mu pasuje...

e.
Elzbieta napisał(a):Kubo - jedni lubia skrzynki, inni nie. Niech kazdy robi jak mu pasuje...
e.
Tak tak, oczywiście. Chodzi mi tylko o to, że robienie z tego w ostatnich dniach głównego problemu na forum, uważam za zbyteczne, żeby nie powiedzieć kuriozalne.
No bo sie nic nie dzieje, sezon ogórkowy, a ludzie chcą pisać :rotfl:
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16