06-28-2008, 11:47 AM
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.onet.pl/1778691,11,item.html">http://wiadomosci.onet.pl/1778691,11,item.html</a><!-- m --> - co o tym sądzicie?
Zbrozło napisał(a):co o tym sądzicie?Sądzę, że dobrze się dzieje.
Simon napisał(a):Brytyjczycy również odkryli karty...+
Zbrozło napisał(a):Chyba nie sądzisz, że Brytyjczycy wyciągną "specjalnie dla Polski" wszystkie swoje brudy na wierzch?Przyjacielu, Ty czytasz co piszę?
$imon napisał(a):to tylko marzenia...W świetle powyższego odpowiedź na Twoje pytanie padła, zanim je zdążyłeś zadać.
Szymon napisał(a):To może bardzo negatywnie wpłynąć na wizerunek Polski w świecie, a zwłaszcza w Wielkiej Brytanii.ZWŁASZCZA Wielkiej Brytanii.
Simon napisał(a):ZWŁASZCZA Wielkiej Brytanii.eee tam. mamy tam silne lobby robotnicze
Simon napisał(a):Dlatego jestem pewien, że nie poznamy prawdy o śmierci Sikorskiego.Też się tego obawiam! A temat jest bardzo ciekawy...
gosiafar napisał(a):że tak za 30 lat...ale czemu trzydzieści?
zamocik_23 napisał(a):ale czemu trzydzieści?Bo niektórzy tak się tu wypowiadali...Wg obietnic rządu brytyjskiego sprawa może wypłynąć znacznie wcześniej.. Otóż ciekawą sprawą był fakt, że Brytyjczycy utajnili wszelkie akta o Sikorskim na 75 lat. W tym roku mija więc termin. Nie jestem pewna, ale rok temu bodajże będąc na spotkaniu z B.Wołoszańskim wspominał on, że akta mają być jednak tajne aż do 2050roku. Jeśliby Brytyjczycy mieli czyste ręce w tej sprawie- po co ten cały cyrk z aktami?
gosiafar napisał(a):A Wołoszańskiego... raczej spisz na straty!
Zeratul napisał(a):TVN chyba szykuje film na rocznicę śmierci...Tak, jego autorem jest Dariusz Baliszewski, a premiera telewizyjna w przyszłym roku.
Może być całkiem ciekawy
Kuba Mędrzycki napisał(a):Tak, jego autorem jest Dariusz Baliszewski, a premiera telewizyjna w przyszłym roku.To nie będzie pierwszy materiał Baliszewskiego na ten temat, podejmowali go też inni np. Wołoszański.
Simon napisał(a):Dopóki nie ekshumuje się SikorskiegoSłyszałam dziś informacje, że Sąd Najwyższy nie zgodził się na ekshumacje :/
tmach napisał(a):Bo czy w TVP nie znalazłby się nikt młody o zainteresowaniach historycznych ?Pewnie by się i znalazł, tylko napotkał(by) na mnóstwo kłód w postaci kasy, zaplecza technicznego no i przede wszystkim... tematu filmu! W TVP 'wierchuszka' trzęsłaby tyłkami na myśl o filmie o Zacharskim czy Wałęsie. W tym drugim wypadku, owszem wyprodukowała dokument, w którym wypowiada się jeden(!) esbek potwierdzający, że LW przyjmował korzyści materialne za rzekome donosy. To właśnie wyprodukowała TVP.
Zbrozło napisał(a):jak sprawdzą, czy w grobie leży ciało naczelnego wodza, a nie kogoś bardzo podobnego?Jak to ciało? Tam coś jeszcze w ogóle leży? Przecież to są szczątki! Z nich zostaną pobrane próbki do badań, których wyniki mają być znane za około miesiąc.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Przecież to są szczątki!Kuba, uwierz, że ja jestem istotą (czasami, bo czasami, ale jednak) myślącą. Wiem, że ciało po 60 latach się rozłoży i zostaną z niego tylko szczątki.
Zbrozło napisał(a):Kuba, uwierz, że ja jestem istotą (czasami, bo czasami, ale jednak) myślącąWiem to, Janku!
Zbrozło napisał(a):Kilka zdjęc onetowskich:Swoją drogą, dzisiaj gdzieś też czytałem, że ciało generała pomimo upływu lat, zachowane jest w dość dobrym stanie dzięki warunkom w jakich spoczywa. To chociażby widać po stanie trumny.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Swoją drogą, dzisiaj gdzieś też czytałem, że ciało generała pomimo upływu lat, zachowane jest w dość dobrym stanie dzięki warunkom w jakich spoczywa.No, krypty kościelne mają świetny mikroklimat.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Cieszę się jednak, że już wszystko sobie wyjaśniliśmy.Mnie również jest miło
Zbrozło napisał(a):Jak byłem młodyW tym momencie obrażasz niektórych użytkowników.
Kuba Mędrzycki napisał(a):W tym momencie obrażasz niektórych użytkowników.Przecież nie liczy się ile kto ma lat, ale jak się kto czuje
Zbrozło napisał(a):Przecież nie liczy się ile kto ma lat, ale jak się kto czujeA, no to w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak wyrazić współczucie.
Kuba Mędrzycki napisał(a):To chociażby widać po stanie trumny.Przecież trumna ma dopiero 15 lat... Czy mi się coś pomyliło?