Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: "Ofiara","Kantyczka" i "Piosenka ch
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Zamieszczam poniżej trzy utwory w wykonaniu zespołu Między Nami z Łodzi. Są to nagrania piosenek wykonane na finał Ogólnopolskiego Konkursu Recytatorskiego w kategorii poezji śpiewanej. Jeden z nich to utwór Jacka, jeden Przemysława Gintrowskiego, a "Piosenka chorego na raka podlewającego pelargonie" to nasza własna kompozycja do wiersza Andrzeja Bursy. Czekamy na komentarze Smile

Ofiara
Kantyczka
Piosenka chorego na raka podlewającego pelargonie

..::Zdravim::..
Tarko
Tarko napisał(a):Ofiara
The requested URL /mp3/07.mp3 was not found on this server.
Tarko napisał(a):Piosenka chorego na raka podlewającego pelargonie
The requested URL /mp3/pelargonie.mp3 was not found on this server.
"Ofiary" i "Piosenki..." mi nie pobiera...
Not Found
The requested URL /mp3/07.mp3 was not found on this server.
pkosela napisał(a):The requested URL /mp3/pelargonie.mp3 was not found on this server.
Chyba poprawione Smile Wrzuciłem na serwer wrzuty. Z tego co pamietam, trzeba po ściągnięciu zmodyfikować nazwę dopisują .mp3 na koniec, ale powinno chodzić.

I to co Jaśko pisze poniżej poprawione Wink
Dzięki, ale Kantyczka chyba nie jest Jacka. Smile
Muzycznie bardzo fajnie. Czuć ducha Wink tych piosenek.
Są emocje, jest gradacja, dawkowanie napięcia. To, co dla mnie najważniejsze.

Niestety - "Ofiara" jest utworem, który traci na wiarygodności w wykonaniu kobiety.
Jest to jedna z pioesnek, które - moim zdaniem - MUSI wykonywać facet.
Zgadzam się z Simonem i gratuluję Smile
"Piosenka chorego na raka podlewającego pelargonie" oraz "Kantyczka" zostały docenione przez Jury i tym samym Adam dostał się do finału Ogólnopolskiego Konkursu Recytatorskiego. Proszę trzymać za nas kciuki 19 czerwca Smile

..::Zdravim::..
Tarko
Tarko napisał(a):"Piosenka chorego na raka podlewającego pelargonie" oraz "Kantyczka" zostały docenione przez Jury i tym samym Adam dostał się do finału Ogólnopolskiego Konkursu Recytatorskiego. Proszę trzymać za nas kciuki 19 czerwca
OKR to bardzo zacna impreza - przynajmniej taką była jeszcze kilka lat temu. Jedną z nagród był udział w OPP "Śpiewajmy Poezję" w Olsztynie. Zatem należy trzymać kciuki za sukces na OKR a potem - w Olsztynie.
Nie diałają mi linki. Tzn, link działa, ale nie moę sciągnąć Kantyczki.
Torrentius napisał(a):Nie diałają mi linki. Tzn, link działa, ale nie moę sciągnąć Kantyczki.
To się słabo starasz Tongue
(SOA#1: U mnie działa)

Pozdrawiam
Zeratul
Zeratul napisał(a):SOA#1
hę?
jodynka napisał(a):
Zeratul napisał(a):SOA#1
hę?
W tej sytuacji - SOA#8 Tongue
( <!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Standardowa_Odpowied">http://pl.wikipedia.org/wiki/Standardowa_Odpowied</a><!-- m -->ź_Administratora - zresztą kiedyś to już wyjaśniałem na forum)
Ale nie śmiećmy już Wink

Pozdrawiam
Zeratul