05-04-2008, 06:57 PM
Jak zakładanie kont na nk osobom, które istniały w rzeczywistości , choć głupie, ma jakiś tam sens, tak konta np takich osób przestaje juz być nawet śmieszne.
tmach napisał(a):tak konta np takich osób przestaje juz być nawet śmieszneTzn. co? Bo mnie sie nic nie pokazuje.
Jaśko napisał(a):Petrvs ma bloga?to nie Petrvs go prowadzi. To blog dziewczyn młodych, które lubią Petrvsa.
Cytat:Zna pan piosenkę Jacka Kaczmarskiego "Nasza klasa"?
- Oczywiście. Od niej wzięła się nazwa naszego portalu. Byłem bardzo dumny, kiedy wpadłem na ten pomysł. Piosenki Kaczmarskiego są bardzo popularne w moim pokoleniu.
Adiemus napisał(a):A oprócz kont postaci literackich czy filmowych są też założone psom czy kotom -to jest dopiero "kwadratowe jajo"Najlepsze jest to jak na przykład na takim profilu powiedzmy Maryli Rodowicz czy innej Kasi Kowalskiej, zapisani użytkownicy w swoich komentarzach, piszą tak: "dziękuję pani Marylo za przyjęcie mojego zaproszenia", albo: "jestem zaszczycony i jednocześnie dumny, że taka artystka jak Pani, zgodziła się przyjąć zaproszenie od mojej skromnej osoby"! Przecież to są zazwyczaj konta założone przez fankluby tychże artystek, albo wręcz konta utworzone przez wytwórnie płytowe, mające na celu promowanie artysty bądź jego najnowszych produkcji. Cóż, każdy sposób na skuteczny PR jest dobry. Inna rzecz, że ludzie widzą, to co chcą widzieć.
Zbrozło napisał(a):"Ród Mędrzyckich", "Ród Konopackich" etc.Zestawienie nazwisk, jak rozumiem zupełnie przypadkowe?
Cytat:Po miesiącu działania portalu zaczęliśmy żyć z reklam.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zestawienie nazwisk, jak rozumiem zupełnie przypadkowe?To pewnie jest zboczenie forumowe.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zestawienie nazwisk, jak rozumiem zupełnie przypadkowe?Jak się dłużej czyta forum, to automatycznie jest to pierwsze skojarzenie nazwiskowe.
Zbrozło napisał(a):Reszta to konta mające na celu przywabianie, promowanie (o czym wspomniał wyżej Kuba) lub po prostu powstają z nudów.Czyli rozumiem, że 6 milionów kont ma na celu promowanie i reklamę?? Chyba przesadziłeś o rząd wielkości...
Zbrozło napisał(a):Podsumowując: Ludzie przekształcili tą fajną stronę w zbiorowisko kont utrudniających odnalezienie prawdziwych ludzi/kolegów z lat szkolnych.A w czym masz problem?? Wpisujesz imię nazwisko i szukasz, jakieś komplikacje dodatkowe są?? Jak znajomy podał dane, to nie ma żadnych trudności w odnalezieniu.
Duch77 napisał(a):Jak juz powiedzialem wczesniej,to ta" Nasza Klasa"(mowie o tym portalu)-to jedno wielkie nieporozumienie.Moja opinie wyrazilem dosc dosadnie-niestety moja wypowiedz zostala przeniesiona do Hyde ParkWidocznie bzdury pisałeś, to i przeniesiono. Jakie nieporozumienie widzisz w możliwości łatwego odszukania znajomych z którymi urwał się kontakt??
Przemek napisał(a):A w czym masz problem?? Wpisujesz imię nazwisko i szukasz, jakieś komplikacje dodatkowe są?? Jak znajomy podał dane, to nie ma żadnych trudności w odnalezieniu.W tym mam problem, że gdy wpisuje niedokładne dane (samo imię i nazwisko) to wyskakuje mi 10 kont bez zdjęcia i miejscowości.
Zbrozło napisał(a):W tym mam problem, że gdy wpisuje niedokładne dane (samo imię i nazwisko) to wyskakuje mi 10 kont bez zdjęcia i miejscowości.Ale to nie wina portalu, tylko użytkowników i być może Twoich znajomych, którzy myślą, że mają unikalne imię i nazwisko... Ale trudno stawiać wymóg dołączenia zdjęcia.
Przemek napisał(a):Ale to nie wina portalu,Oczywiście. Przecież cały czas piszę, że to wina ludzi, którzy zakładają po 10 kont, z czego używają jedno.
Zbrozło napisał(a):Oczywiście. Przecież cały czas piszę, że to wina ludzi, którzy zakładają po 10 kont, z czego używają jedno.Owszem ale wyczuwam w tym lekkie oskarżenie portalu...
Zbrozło napisał(a):Przecież cały czas piszę, że to wina ludzi, którzy zakładają po 10 kont, z czego używają jedno.Ale przecież tak bywa, że jest wiele osób o tym samym imieniu i nazwisku, miejscowość też mogła się zmienić przez lata... Ja sprawdzam wtedy wiek i ukończone szkoły.
Przemek napisał(a):Owszem ale wyczuwam w tym lekkie oskarżenie portalu...Do portalu mam tylko jedno zastrzeżenie. Prezenty. Na c***a nam wysyłanie do siebie wirtualnych prezentów za 10 zł? :O
Zbrozło napisał(a):Na c***a nam wysyłanie do siebie wirtualnych prezentów za 10 zł?Tobie to nie jest potrzebne, mi też, ale widocznie są tacy, którzy z tej opcji korzystają i dzięki temu portal również zarabia. Więc - czemu nie, niech takie opcje sobie będą.
Zbrozło napisał(a):Nie sądzę, by była to powszechna praktyka - jest po prostu sporo ludzi o tych samych nazwiskach...Przemek napisał(a):Ale to nie wina portalu,Oczywiście. Przecież cały czas piszę, że to wina ludzi, którzy zakładają po 10 kont, z czego używają jedno.
Zbrozło napisał(a):W tym mam problem, że gdy wpisuje niedokładne dane (samo imię i nazwisko) to wyskakuje mi 10 kont bez zdjęcia i miejscowości.
Zbrozło napisał(a):Na c***a nam wysyłanie do siebie wirtualnych prezentów za 10 zł?Zbrozło, czasem jak Cię czytam, to mam wrażenie, że nie masz 14 lat tylko przynajmniej 41 i przechodzisz jakiś kryzys (to tak odnośnie Twojego marudzenia )
ann napisał(a):Zbrozło, czasem jak Cię czytam, to mam wrażenie, że nie masz 14 lat tylko przynajmniej 41 i przechodzisz jakiś kryzys (to tak odnośnie Twojego marudzenia )To prawda. Jestem dzieckiem z problemami
Duch77 napisał(a):ze nie dosc,ze zerzneli bezczelnie pomysl od JackaA to ci dopiero...