05-04-2008, 06:57 PM
Jak zakładanie kont na nk osobom, które istniały w rzeczywistości , choć głupie, ma jakiś tam sens, tak konta np takich osób przestaje juz być nawet śmieszne.
tmach napisał(a):tak konta np takich osób przestaje juz być nawet śmieszneTzn. co? Bo mnie sie nic nie pokazuje.
Jaśko napisał(a):Petrvs ma bloga?to nie Petrvs go prowadzi. To blog dziewczyn młodych, które lubią Petrvsa.
Cytat:Zna pan piosenkę Jacka Kaczmarskiego "Nasza klasa"?
- Oczywiście. Od niej wzięła się nazwa naszego portalu. Byłem bardzo dumny, kiedy wpadłem na ten pomysł. Piosenki Kaczmarskiego są bardzo popularne w moim pokoleniu.
Adiemus napisał(a):A oprócz kont postaci literackich czy filmowych są też założone psom czy kotom -to jest dopiero "kwadratowe jajo"Najlepsze jest to jak na przykład na takim profilu powiedzmy Maryli Rodowicz czy innej Kasi Kowalskiej, zapisani użytkownicy w swoich komentarzach, piszą tak: "dziękuję pani Marylo za przyjęcie mojego zaproszenia", albo: "jestem zaszczycony i jednocześnie dumny, że taka artystka jak Pani, zgodziła się przyjąć zaproszenie od mojej skromnej osoby"!
Zbrozło napisał(a):"Ród Mędrzyckich", "Ród Konopackich" etc.Zestawienie nazwisk, jak rozumiem zupełnie przypadkowe?
Cytat:Po miesiącu działania portalu zaczęliśmy żyć z reklam.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zestawienie nazwisk, jak rozumiem zupełnie przypadkowe?To pewnie jest zboczenie forumowe.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zestawienie nazwisk, jak rozumiem zupełnie przypadkowe?Jak się dłużej czyta forum, to automatycznie jest to pierwsze skojarzenie nazwiskowe.
Zbrozło napisał(a):Reszta to konta mające na celu przywabianie, promowanie (o czym wspomniał wyżej Kuba) lub po prostu powstają z nudów.Czyli rozumiem, że 6 milionów kont ma na celu promowanie i reklamę?? Chyba przesadziłeś o rząd wielkości...
Zbrozło napisał(a):Podsumowując: Ludzie przekształcili tą fajną stronę w zbiorowisko kont utrudniających odnalezienie prawdziwych ludzi/kolegów z lat szkolnych.A w czym masz problem?? Wpisujesz imię nazwisko i szukasz, jakieś komplikacje dodatkowe są?? Jak znajomy podał dane, to nie ma żadnych trudności w odnalezieniu.
Duch77 napisał(a):Jak juz powiedzialem wczesniej,to ta" Nasza Klasa"(mowie o tym portalu)-to jedno wielkie nieporozumienie.Moja opinie wyrazilem dosc dosadnie-niestety moja wypowiedz zostala przeniesiona do Hyde ParkWidocznie bzdury pisałeś, to i przeniesiono. Jakie nieporozumienie widzisz w możliwości łatwego odszukania znajomych z którymi urwał się kontakt??
Przemek napisał(a):A w czym masz problem?? Wpisujesz imię nazwisko i szukasz, jakieś komplikacje dodatkowe są?? Jak znajomy podał dane, to nie ma żadnych trudności w odnalezieniu.W tym mam problem, że gdy wpisuje niedokładne dane (samo imię i nazwisko) to wyskakuje mi 10 kont bez zdjęcia i miejscowości.
Zbrozło napisał(a):W tym mam problem, że gdy wpisuje niedokładne dane (samo imię i nazwisko) to wyskakuje mi 10 kont bez zdjęcia i miejscowości.Ale to nie wina portalu, tylko użytkowników i być może Twoich znajomych, którzy myślą, że mają unikalne imię i nazwisko... Ale trudno stawiać wymóg dołączenia zdjęcia.
Przemek napisał(a):Ale to nie wina portalu,Oczywiście. Przecież cały czas piszę, że to wina ludzi, którzy zakładają po 10 kont, z czego używają jedno.
Zbrozło napisał(a):Oczywiście. Przecież cały czas piszę, że to wina ludzi, którzy zakładają po 10 kont, z czego używają jedno.Owszem ale wyczuwam w tym lekkie oskarżenie portalu...
Zbrozło napisał(a):Przecież cały czas piszę, że to wina ludzi, którzy zakładają po 10 kont, z czego używają jedno.Ale przecież tak bywa, że jest wiele osób o tym samym imieniu i nazwisku, miejscowość też mogła się zmienić przez lata... Ja sprawdzam wtedy wiek i ukończone szkoły.
Przemek napisał(a):Owszem ale wyczuwam w tym lekkie oskarżenie portalu...Do portalu mam tylko jedno zastrzeżenie. Prezenty. Na c***a nam wysyłanie do siebie wirtualnych prezentów za 10 zł? :O
Zbrozło napisał(a):Na c***a nam wysyłanie do siebie wirtualnych prezentów za 10 zł?Tobie to nie jest potrzebne, mi też, ale widocznie są tacy, którzy z tej opcji korzystają i dzięki temu portal również zarabia. Więc - czemu nie, niech takie opcje sobie będą.
Zbrozło napisał(a):Nie sądzę, by była to powszechna praktyka - jest po prostu sporo ludzi o tych samych nazwiskach...Przemek napisał(a):Ale to nie wina portalu,Oczywiście. Przecież cały czas piszę, że to wina ludzi, którzy zakładają po 10 kont, z czego używają jedno.
Zbrozło napisał(a):W tym mam problem, że gdy wpisuje niedokładne dane (samo imię i nazwisko) to wyskakuje mi 10 kont bez zdjęcia i miejscowości.
Zbrozło napisał(a):Na c***a nam wysyłanie do siebie wirtualnych prezentów za 10 zł?Zbrozło, czasem jak Cię czytam, to mam wrażenie, że nie masz 14 lat tylko przynajmniej 41 i przechodzisz jakiś kryzys (to tak odnośnie Twojego marudzenia
ann napisał(a):Zbrozło, czasem jak Cię czytam, to mam wrażenie, że nie masz 14 lat tylko przynajmniej 41 i przechodzisz jakiś kryzys (to tak odnośnie Twojego marudzenia )To prawda. Jestem dzieckiem z problemami
Duch77 napisał(a):ze nie dosc,ze zerzneli bezczelnie pomysl od JackaA to ci dopiero...