Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: O Naszej klasie... znowu...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Jak zakładanie kont na nk osobom, które istniały w rzeczywistości , choć głupie, ma jakiś tam sens, tak konta np takich osób przestaje juz być nawet śmieszne.
tmach napisał(a):tak konta np takich osób przestaje juz być nawet śmieszne
Tzn. co? Bo mnie sie nic nie pokazuje.
[Obrazek: lolxj1.jpg]
Takich postaci są tysiące na NK.
Petrvs ma bloga?
Jaśko napisał(a):Petrvs ma bloga?
to nie Petrvs go prowadzi. To blog dziewczyn młodych, które lubią Petrvsa.
Już nawet było o tym kiedyś na naszym forum:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=4854&highlight=zazdro%B6cisz">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... dro%B6cisz</a><!-- m -->

Ale może nie wracajmy do tego... Smile
pozdrawiam!
Przyjrzałam się temu profilowi i wydaje mi się, że to dobry pomysł. Założyciel nie próbuje się podszywać pod Kaczmarskiego tylko umieścił Go w Jego klasach... W pewien sposób pomaga to zjednoczyć się entuzjastom Jego twórczości. Nie miałam pojęcia, że jest wśród nich tylu młodych ludzi... Nawet jeśli zamieszcza jakieś wypowiedzi to są to fragmenty wywiadów albo pieśni Jacka. Ogólnie jestem za, chociaż osobiście nie mam zamiaru zapisywać się do grupy "znajomych". Przy okazji znalazłam wśród nich taki profil:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://nasza-klasa.pl/profile/10260066">http://nasza-klasa.pl/profile/10260066</a><!-- m -->

Taki pomysł wydaje się bardziej na miejscu, chociaż rażą reklamy w komentarzach do profilu...

no to się rozpisałam... :wstyd:

(Jodynko Twój link nie chce mi się otworzyć :niepewny: )
Jeszcze lepszym pomysłem na "integrację fanów" byłoby założenie klasy, do której zapisywaliby się zainteresowani "uczniowie" -ma się wtedy do dyspozycji forum klasowe (a nie tylko ewentualne pw) -sam jestem "uczniem" takiej klasy łączącej fanów Tolkiena.
A oprócz kont postaci literackich czy filmowych są też założone psom czy kotom -to jest dopiero "kwadratowe jajo" :rotfl:
Wczoraj w Dużym Formacie (dodatek do GW) był wywiad z założycielem NK.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wyborcza.pl/1,75480,5222854,Milioner_z_Naszej_Klasy.html">http://wyborcza.pl/1,75480,5222854,Mili ... Klasy.html</a><!-- m -->
Cytat:Zna pan piosenkę Jacka Kaczmarskiego "Nasza klasa"?

- Oczywiście. Od niej wzięła się nazwa naszego portalu. Byłem bardzo dumny, kiedy wpadłem na ten pomysł. Piosenki Kaczmarskiego są bardzo popularne w moim pokoleniu.
Adiemus napisał(a):A oprócz kont postaci literackich czy filmowych są też założone psom czy kotom -to jest dopiero "kwadratowe jajo"
Najlepsze jest to jak na przykład na takim profilu powiedzmy Maryli Rodowicz czy innej Kasi Kowalskiej, zapisani użytkownicy w swoich komentarzach, piszą tak: "dziękuję pani Marylo za przyjęcie mojego zaproszenia", albo: "jestem zaszczycony i jednocześnie dumny, że taka artystka jak Pani, zgodziła się przyjąć zaproszenie od mojej skromnej osoby"! Big Grin Przecież to są zazwyczaj konta założone przez fankluby tychże artystek, albo wręcz konta utworzone przez wytwórnie płytowe, mające na celu promowanie artysty bądź jego najnowszych produkcji. Cóż, każdy sposób na skuteczny PR jest dobry. Inna rzecz, że ludzie widzą, to co chcą widzieć.
Nie wiem czy osoby nie mające kont na NK wiedzą:
- Na stronie głownej NK jest napisane: "Mamy 11 milionów użytkowników" - to jest jedna wielka farsa! 'Prawdziwe osoby' to ok. 3-5 miliony. Reszta to konta mające na celu przywabianie, promowanie (o czym wspomniał wyżej Kuba) lub po prostu powstają z nudów. Na przykład: Jak się zbierze więcej osób o tym samym nazwisku, to wtedy jakaś osoba zakłada drugie konto na tym samym komputerze i nazywa je np. "Ród Mędrzyckich", "Ród Konopackich" etc. Taką formę mogę przyjąć. Ale na cholerę dzieci (szczególnie nastolatki z problemami) zakładają po 100 kont o nazwie "Fanklub Maryli Rodowicz", lub "Karol Wojtyła"? Czyżby chcieli się dowartościować?
Całość tworzenia takich kont sformułowana jest na zasadzie "Ile będe miał znajomych?, im więcej tym lepiej".
Podsumowując: Ludzie przekształcili tą fajną stronę w zbiorowisko kont utrudniających odnalezienie prawdziwych ludzi/kolegów z lat szkolnych.
Po prostu Syf.
co zrobić... póki o stronie wiedział tylko Wrocław to był spokój Wink
Zbrozło napisał(a):"Ród Mędrzyckich", "Ród Konopackich" etc.
Zestawienie nazwisk, jak rozumiem zupełnie przypadkowe? Big Grin
Ciekawe...
Z jednej strony n-k nie powstała dla kasy, jednak:
Cytat:Po miesiącu działania portalu zaczęliśmy żyć z reklam.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zestawienie nazwisk, jak rozumiem zupełnie przypadkowe? Big Grin
To pewnie jest zboczenie forumowe. Wink
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zestawienie nazwisk, jak rozumiem zupełnie przypadkowe? Big Grin
Jak się dłużej czyta forum, to automatycznie jest to pierwsze skojarzenie nazwiskowe.
Jak juz powiedzialem wczesniej,to ta" Nasza Klasa"(mowie o tym portalu)-to jedno wielkie nieporozumienie.Moja opinie wyrazilem dosc dosadnie-niestety moja wypowiedz zostala przeniesiona do Hyde Park :'
Zbrozło napisał(a):Reszta to konta mające na celu przywabianie, promowanie (o czym wspomniał wyżej Kuba) lub po prostu powstają z nudów.
Czyli rozumiem, że 6 milionów kont ma na celu promowanie i reklamę?? Chyba przesadziłeś o rząd wielkości...
Zbrozło napisał(a):Podsumowując: Ludzie przekształcili tą fajną stronę w zbiorowisko kont utrudniających odnalezienie prawdziwych ludzi/kolegów z lat szkolnych.
A w czym masz problem?? Wpisujesz imię nazwisko i szukasz, jakieś komplikacje dodatkowe są?? Jak znajomy podał dane, to nie ma żadnych trudności w odnalezieniu.
Duch77 napisał(a):Jak juz powiedzialem wczesniej,to ta" Nasza Klasa"(mowie o tym portalu)-to jedno wielkie nieporozumienie.Moja opinie wyrazilem dosc dosadnie-niestety moja wypowiedz zostala przeniesiona do Hyde Park
Widocznie bzdury pisałeś, to i przeniesiono. Jakie nieporozumienie widzisz w możliwości łatwego odszukania znajomych z którymi urwał się kontakt??
Przemek napisał(a):A w czym masz problem?? Wpisujesz imię nazwisko i szukasz, jakieś komplikacje dodatkowe są?? Jak znajomy podał dane, to nie ma żadnych trudności w odnalezieniu.
W tym mam problem, że gdy wpisuje niedokładne dane (samo imię i nazwisko) to wyskakuje mi 10 kont bez zdjęcia i miejscowości.
Zbrozło napisał(a):W tym mam problem, że gdy wpisuje niedokładne dane (samo imię i nazwisko) to wyskakuje mi 10 kont bez zdjęcia i miejscowości.
Ale to nie wina portalu, tylko użytkowników i być może Twoich znajomych, którzy myślą, że mają unikalne imię i nazwisko... Ale trudno stawiać wymóg dołączenia zdjęcia.
Przemek napisał(a):Ale to nie wina portalu,
Oczywiście. Przecież cały czas piszę, że to wina ludzi, którzy zakładają po 10 kont, z czego używają jedno.
Zbrozło napisał(a):Oczywiście. Przecież cały czas piszę, że to wina ludzi, którzy zakładają po 10 kont, z czego używają jedno.
Owszem ale wyczuwam w tym lekkie oskarżenie portalu...
Zbrozło napisał(a):Przecież cały czas piszę, że to wina ludzi, którzy zakładają po 10 kont, z czego używają jedno.
Ale przecież tak bywa, że jest wiele osób o tym samym imieniu i nazwisku, miejscowość też mogła się zmienić przez lata... Ja sprawdzam wtedy wiek i ukończone szkoły. Smile
Trzeba się czasem pobawić w detektywa! Wink
Przemek napisał(a):Owszem ale wyczuwam w tym lekkie oskarżenie portalu...
Do portalu mam tylko jedno zastrzeżenie. Prezenty. Na c***a nam wysyłanie do siebie wirtualnych prezentów za 10 zł? :O
Ale takie zastrzeżenia typu "na c***j mi to" można mnożyć w nieskończoność. D77 po prostu nie może znieść tej sławy jaką zyskał portal, czy pieniędzy, które robią na nim Twórcy. Podobno portal jest warty 160mln zł. (wnoszę to po stylu w jakim pyta o artystów, którzy mają gdzieś grać, a info pojawia się na forum "Kto to ten Czyżykiewicz" etc.)
Zbrozło napisał(a):Na c***a nam wysyłanie do siebie wirtualnych prezentów za 10 zł?
Tobie to nie jest potrzebne, mi też, ale widocznie są tacy, którzy z tej opcji korzystają i dzięki temu portal również zarabia. Więc - czemu nie, niech takie opcje sobie będą. Smile
Zbrozło napisał(a):
Przemek napisał(a):Ale to nie wina portalu,
Oczywiście. Przecież cały czas piszę, że to wina ludzi, którzy zakładają po 10 kont, z czego używają jedno.
Nie sądzę, by była to powszechna praktyka - jest po prostu sporo ludzi o tych samych nazwiskach...

Pozdrawiam
Zeratul
Zbrozło napisał(a):W tym mam problem, że gdy wpisuje niedokładne dane (samo imię i nazwisko) to wyskakuje mi 10 kont bez zdjęcia i miejscowości.
Zbrozło napisał(a):Na c***a nam wysyłanie do siebie wirtualnych prezentów za 10 zł?
Zbrozło, czasem jak Cię czytam, to mam wrażenie, że nie masz 14 lat tylko przynajmniej 41 i przechodzisz jakiś kryzys (to tak odnośnie Twojego marudzenia Wink )
ann napisał(a):Zbrozło, czasem jak Cię czytam, to mam wrażenie, że nie masz 14 lat tylko przynajmniej 41 i przechodzisz jakiś kryzys (to tak odnośnie Twojego marudzenia )
To prawda. Jestem dzieckiem z problemami Smile
Nie zazdroszce im tylko dziwie sie,ze nie dosc,ze zerzneli bezczelnie pomysl od Jacka-to jeszcze tyle ludzi sie na to nabiera,czesto moi znajomi sie pytaja ,ba nawet moj starszy o dwa lata brat cioteczny:" Czy jestes na "Naszej Klasie"? -odpowiadam,a co to jest? :ups: ,lub,ze nie jestem i nie bede,gdyz nie interesuja mnie durne portale gdzie trzech cwaniaczkow nabija sobie kabze naiwnoscia,badz uczuciami innych ludzi.Tak samo jak kiedys mnie bliska kolezanka zapytala,czy wysle jej kwiaty na Walentynki-powiedzialem,ze nie wysle ,bo nie obchodze durnych" swiat" Smile)
Duch77 napisał(a):ze nie dosc,ze zerzneli bezczelnie pomysl od Jacka
A to ci dopiero...
A jakiż to pomysł zerżneli od Jacka? A może masz na mysli jakiegos innego Jacka?
Stron: 1 2 3