Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Koncert - KluboGaleria
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Hej,
zapraszam na koncert, gdzie będę sobie grał sam.
9 maj, 19:00 do 22:00
KluboGaleria, ul. Szajnochy 5, Warszawa (tuż obok Metro Plac Wilsona).
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klubogaleria.eu/">http://www.klubogaleria.eu/</a><!-- m -->
Będzie nie za głośno i z podtekstem merytorycznym Smile
Aha, jeszcze nie wiem jak to ustalą, ale jakieś płatne wejście :Smile
Ann, dodasz?
dzikakaczka napisał(a):Będzie nie za głośno i z podtekstem merytorycznym Smile
Znowu! Sad A może tym niechętnym lokatorom kupić jakieś bilety do kina? Wink
dzikakaczka napisał(a):Ann, dodasz?
A wiesz, że można to zgłosić samemu do Imprez!
Coś się Forumowicze rozleniwili! Big Grin

Dzięki za informację! Wink
dzikakaczka napisał(a):Ann, dodasz?
Dodane Smile)
gosiafar napisał(a):A wiesz, że można to zgłosić samemu do Imprez!
Samemu nie można Smile) Można jedynie przez stronę wysłać info do nas na email Smile)
To co, kto wpada? Smile

Ja muszę jutro odrobić ostatnią nieobecność w Tawernie Big Grin (żagle daleko stąd mnie zmusiły do nieobecności Sad( ).

Pozdro
Czy "19:00" oznacza, że około tej godziny zaczniesz grać, czy będzie jakiś dłuższy rozruch albo support Wink ?
T.
koncert zaczyna się o 19:00 i trwa do 22:00 Smile
dzikakaczka napisał(a):koncert zaczyna się o 19:00 i trwa do 22:00 Smile
A znasz aż tyle spokojnych utworów ? Wink
Nie musi znać, bo ten podtekst merytoryczny na pewno zajmie sporo czasu
Troszkę późno, ale już mam plan koncertu Smile
2 z 3 setów będą z podtekstem merytorycznym Wink a trzeci już na żywioł, o 10 cisza nocna, więc nie będziemy się przejmować decybelami :wredny:
Cytat:Ojciec mi po prostu opowiedział o tym obrazie, opisał, co tam jest, że leży oficer i uczy psa skakać przez szpadę i ja napisałem tę piosenkę według opowieści taty, a dopiero potem dotarłem do reprodukcji.
Wink
Teraz o koncercie. Widać było tremę przy piosenkach wykonywanych po raz pierwszy, niekiedy pomyłki w tekście. Ale ogólne wrażenie dobre. Podziękowania za utwory z Muzeum , jest to mój ulubiony program .
tmach napisał(a):Ale ogólne wrażenie dobre.
Oszukujesz! Było fatalnie!
Gdyby nie suport (support?), byłoby tragicznie!
A właśnie, trzecia część, to był suport, czy Kaczor?

[ Dodano: 10 Maj 2008, 00:09 ]
A tak poważniej, to zauważyłem, że Artur śpiewał dziś jakoś tak... nieśmiało (rzeczywiście trema?). Ale nareszcie można było usłyszeć wokal i gitarę, co w warunkach tawernianych bywa mocno utrudnione. O muzycznych aspektach pewnie wypowiedzą się inni, jak Kaczor spełni obietnicę, ja tylko zwróciłem dziś uwagę, że momentami dykcja szwankowała.
pkosela napisał(a):momentami dykcja szwankowała.
To pewnie wina tego lekarstwa na gardło! Wink

Artur był świetny, wykonał mnóstwo premierowych utworów, atmosfera była świetna!
Warto było być i posłuchać! (Niekiedy, na specjalne życzenie też pośpiewać).

Po 2 częściach merytorycznych nastąpiła część dowolna, "na życzenie", niektórym udało się nawet coś osiągnąć, co nie było łatwe - rozbieżność życzeń! Wink

Po trzeciej części nastąpiła nie mniej emocjonująca gra w "kalambury", która też dostarczyła niesamowitej zabawy!

Było suuuuper! Właśnie wróciłam do domu! Smile
Koncert super. Mnóstwo nowych (nowo opracowanych) utworów. Dla mnie absolutny hit koncertu to Upadek Ikara. Również bardzo pozytywnie się zaznaczył dla mnie Syn Marnotrawny oraz Stańczyk. Dykcja faktycznie czasem szwankowała, ale to po prostu trema z powodu nagrywania występu. Tak mi się wydaje przynajmniej.
Ale to co jest najważniejsze, to to, że teraz będzie można wybierać w tawernie z JESZCZE WIĘKSZEGO zbioru utworów Smile
Dziękujemy Arturze za koncert.

Również właśnie wróciłem Gosiu! Smile
raven87 napisał(a):z JESZCZE WIĘKSZEGO zbioru utworów Smile
Ciągle brak Jesienina! Sad( ( :rotfl: )
raven87 napisał(a):Również właśnie wróciłem Gosiu! Smile
I teraz się zastanawiam! Wyszedłeś - nie sam... tak z godzinę wcześniej...
Gratulować, czy współczuć?! :rotfl:
gosiafar napisał(a):
raven87 napisał(a):Również właśnie wróciłem Gosiu! Smile
I teraz się zastanawiam! Wyszedłeś - nie sam... tak z godzinę wcześniej...
Gratulować, czy współczuć?! :rotfl:
:rotfl: Nie rób to offtopa Big Grin zresztą myślę że odpowiedź doskonale znasz Wink Ciekawe zresztą czy koleżanka się na forum pojawi, bo bardzo zaangażowana w temat, tak swoja drogą Smile
raven87 napisał(a)::rotfl: Nie rób to offtopa
No, dobra, cichosza! Smile Niech sie pojawi! Wink
pkosela napisał(a):A właśnie, trzecia część, to był suport, czy Kaczor?
Byłeś i nie wiesz kto kiedy śpiewał??? Kolejność była taka : support, Artur, support. Big Grin
i już po Smile
bardzo dziękuję wszystkim za obecność i wsparcie, faktycznie gram tremy był :wow:
Jak akustyk obrobi :lol: to będą nagrania.
Do zobaczenia w Bydgoszczy i dzień później w Tavernie.
dzikakaczka napisał(a):to będą nagrania.
Bardzo jestem ciekawa tych nagrań .Nigdy nie słyszałam Twojego koncertu. A co do tremy -postaraj sie, żeby pracowała dla Ciebie - ta odrobina ?? adrenaliny ma Tobie sil dodawać. Myślę, ze wiesz o co mi chodzi. Przed wejściem na scenę poć sie i trzęś ze strachu, ale potem to już tylko jesteś TY i gitara.

pozdrawiam
ela Smile
No właśnie, też nigdy nie miałem okazji słyszeć Twojego występu a czytałem wiele opinii. Także czekam na nagrania.
Super koncert.

Nie spodziewalem sie, ze zagrasz epitafium dla WW ale.. wyszlo ci swietnie Wink

Gratki, czekam na nagrania i na nastepny koncert Smile
barlo napisał(a):Super koncert.
Kolejny nieujawniony forumowicz! Nieładnie! :evil:
dzikakaczka napisał(a):Jak akustyk obrobi :lol: to będą nagrania.
Oj, żeby nie "obrobił" jak niektórym... :rotfl:

Tak! Koncert był zdecydowanie udany! Składał się z części muzycznej i merytorycznej.
Część merytoryczna polegała na pokazie slajdów z obrazami, o których pisał JK, a w trakcie pokazu śpiewał o nich Artur. Do części z nich były również komentarze Sylwii.

Dlatego też gorące podziękowania dla Artura i dla Sylwii, która wzbogaciła występ.
Dzięki też dla organizatorów, którzy zmagali się ze "złośliwością przedmiotów martwych" i się - mimo wszystko - nie poddali! Smile
gosiafar napisał(a):
barlo napisał(a):Super koncert.
Kolejny nieujawniony forumowicz! Nieładnie! :evil:
Juz ujawniony Wink
barlo napisał(a):Juz ujawniony Wink
Jak, gdzie, po co, komu, dlaczego?
I - czemu ja nic o tym nie wiem? ;(
No ok, moze nie do konca ujawniony - jak znajde chwile na zmniejszenie zdjecia zeby wpasowac sie w wymagania forumowego avatara, bede ujawniony w pelni Wink Malo nas wczoraj bylo, wiec rozpoznany pewnie zostaneWink

Przepraszam za brak polskich znakow - oba alt'y na klawiaturze odmowily wspolpracy.
I co z nagraniami, miały być po tygodniu Smile

Nie żebym naciskał... po prostu przypominam Wink
raven87 napisał(a):I co z nagraniami, miały być po tygodniu Smile
Wina akustyka? Wink
tmach napisał(a):Wina akustyka? Wink
Z pewnością! Przerabia nagrania! Wink A tak swoją drogą - kiedy będą? Coś wiadomo? Smile
tmach napisał(a):Wina akustyka? Wink
Wina akustyka zostaly wypite, a nagran jak nie bylo tak nie ma Wink
Cóż, zaledwie 5 miesięcy zajęło akustykowi obrobienie nagrań, ale w końcu wymęczyliśmy Smile
Zgodnie z obietnicą, zamieszczę je dziś wieczorkiem na ftpie.
DK.
Stron: 1 2