Już teraz zapraszam na majową edycję WSJK.
Tym razem zapraszam szczególnie - gościć będziemy Mirosława Czyżykiewicza wraz z gitarą - dziełem sztuki rąk
Bogusława Teryksa :
Liczę na to, co dla mnie najatrakcyjniejsze w piosence autorskiej: autora sam na sam z gitarą, własne emocje autora wynikające z jego własnych inspiracji, klasyczny "Czyżykowy" repertuar z "Pierwszy śniegiem" na czele. Marzy mi się gitarowe wykonanie "Ave" - jednej z najważniejszych piosenek w moim życiu...
No i Brodski w wykonaniu Czyżyka... :
Rozpoczynamy ok. godz. 20.00
Bilety do nabycia w klubie ŁYKEND lub zarezerwowania pod adresem: <!-- e --><a href="mailto:bilety@o2.pl">bilety@o2.pl</a><!-- e -->
Cena biletów:
35 zł – przedsprzedaż, 40 zł – w dniu koncertu.
Zapraszam
$
:gram:
Simon napisał(a):dziełem sztuki rąk Bogusława Teryksa :
Raz trzymałem taką gitarę... i nie dość, że Teryksa produkcji to jednocześnie do pana Czyżykiewicza także należała
Instrument bosko brzmiący....
Cholera może bym się wybrał na ten Salon...
Ja zaczynam zbierać na bilet
Mam jakieś dwie płyty Czyżykiewicza i chętnie bym go posłuchała na żywo w niekaczmarowym wydaniu
A że to już po maturach, to...
)
Ktoś mi chyba zrobił prezent na urodziny
Dzięki!
Trochę drogie bilety ale...w końcu Czyżyk, więc nie ma co narzekać w sumie. Pojawię się.
Mam jedno pytanie - czy jest przewidziany jakiś support w postaci, chociażby Triady?
Mój Współlokator nieomal przeżył uniesienie na samą wieść o koncercie Błogosławionego Pana Cz. Mi też zresztą niewiele brakowało.
No dobra, ale jaki jest związek tego koncertu z JK? Jakiś być musi, bo przecież:
Cytat:Jacek Kaczmarski Strona Główna » Jacek Kaczmarski » Koncerty » WSJK - 28 maja, godz. 20.00
pkosela napisał(a):No dobra, ale jaki jest związek tego koncertu z JK? Jakiś być musi, bo przecież:
Widzę, że Waść czepliwy się zrobił po północy... :powieka:
Zatem nadam tej informacji upragniony przez Ciebie sens: najprawdopodobniej zaśpiewamy kilkanaście wierszy Jacka Kaczmarskiego. Wystarczy?
Ale jak Ci bardzo zależy - przeniesiemy temat do odpowiedniego działu, gdzie informuje się o innych wydarzeniach kulturalnych.
Simon napisał(a):Widzę, że Waść czepliwy się zrobił po północy...
To po części wrodzone, a po części nabyte.
Simon napisał(a):najprawdopodobniej zaśpiewamy kilkanaście wierszy Jacka Kaczmarskiego. Wystarczy?
Najprawdopodobniej tak.
Simon napisał(a):Ale jak Ci bardzo zależy
Chyba nikomu nie zależy, więc dlaczego mi miałoby?
Masz rację, nie powinien się czepiać.
A tak BTW, to można liczyć na piosenki Wysockiego w wykonaniu MC? W końcu powiązanie z JK oczywiste
kudłaty Misiek napisał(a):czy jest przewidziany jakiś support
Nie potwierdzam, nie zaprzeczam.
wszechmogacy napisał(a):Mój Współlokator nieomal przeżył uniesienie na samą wieść o koncercie Błogosławionego Pana Cz. Mi też zresztą niewiele brakowało.
Błogosławieni cisi
I ci, co pyszczą w porę.
fizol napisał(a):można liczyć na piosenki Wysockiego w wykonaniu MC?
Nie wiem, co artysta wybierze na ten wieczór. Każdy ma jakieś marzenia w tym względzie.
Uwaga! Bardzo ważny komunikat!
Koncert Mirosława Czyżykiewicza odbędzie się dzień później, czyli 29 maja, nie 28 - jak początkowo planowano.
Przepraszam za utrudnienia.
I zapraszam wszystkich!
A kto to jest ten Czyzykiewicz??? :/
Duch77 napisał(a):A kto to jest ten Czyzykiewicz???
Ty ignorancie...
Wklep sobie w wyszukiwarkę, wpisz na youtube, zobacz, jak się gra i śpiewa.
No, sami widzicie, ręce opadają... :rotfl:
Ja przypomnę tylko, ze bilety można rezerwować drogą mailową lub nabyć bezpośrednio w klubie.
Zapraszam. :gram:
Eeeeech nie wiem kto to, nie znam go,szkoda mojego czasu,mam teraz koncerty w Warszawie ,a nie tam jakis Czyzyk,jak bylem na Paco De Lucia w grudniu na koncercie w hali o to to tak-to zawodowiec,wirtuoz, jeden z trzech ludzi obok Aldi Meoli i jeszcze jednego,ktorzy graja na gitarze-hiszpanska klasyka-o to jest gosc,ale jakis Czyzykiewicz-nie znam i znac nie chce,nie slyszalem o nim,jak nie zarobil 100milionow dolarow na muzyce i nie gral na najwiekszych salach koncertowych na swiecie -to kim on jest?? :'
Cóż, wg tej klasyfikacji - tym samym co niejaki Jacek Kaczmarski
Duch77 napisał(a):Aldi Meoli
nawet nie potrafisz odmienić nazwiska swego ulubieńca...
Duch77 napisał(a):nie znam i znac nie chce
podtrzymuję swoją opinię o tym, że jesteś ignorantem.
Duch77 napisał(a):jak nie zarobil 100milionow dolarow na muzyce i nie gral na najwiekszych salach koncertowych na swiecie -to kim on jest??
a kim Ty jesteś?
Pewnie, po co zapoznawać się z twórczością jednego z najlepszych gitarzystów w Polsce, po co się rozwijać. Lepiej się taplać w swoim gównianym bagienku pseudokoncertowym.
Błazen.
[ Dodano: 7 Maj 2008, 17:02 ]
cholera, a mówią: nie karmić trolla... :/
Oj Jodynko. Pal licho jeszcze tego, jak mu tam, Kaczmarskiego. Nic nie osiągnął, nie zarobił grubych milionów, tylko współczuć.
Dobrze, że potencjał artystyczny, od biedy, posiadał, coś tam nawet zaśpiewać potrafił i napisać jakieś wierszydło samemu. Żal tych, którzy sklecić zdania po polsku nie potrafią.
A jeśli twórczość i gra Kaczmarskiego bądź Czyżykiewicza nie klasyfikuje ich na "kogoś", to ja nie wiem, ile kresek poniżej zera są niektóre tajemne istoty zza światoow.
kłapo napisał(a):Żal tych, którzy sklecić zdania po polsku nie potrafią.
On śpiewa tak samo jak pisze.
Jodynko - czasem nie da się wytrzymać :rotfl:
dzikakaczka napisał(a):Cóż, wg tej klasyfikacji - tym samym co niejaki Jacek Kaczmarski
Lub z drugiej strony tym samym, co jakiś tam Duch, który też 100milionów chyba nie zarobił. Strata czasu i tyle.
Torrentius napisał(a):co jakiś tam Duch, który też 100milionów chyba nie zarobił
Zalezy w jakiej walucie liczyć. Już on na pewno tak sobie wyliczy, że mu będzie pasować.
Torrentius napisał(a):jakiś tam Duch, który też 100milionów chyba nie zarobił
Nie zarobił?! Jakiś tam Duch?! A ja po jego postach wnioskowałam, że to gwiazda światowego formatu
(rozchwytywany, koncertuje, prowadzi audycje, nie wie, kim jakiś szaraczek Czyżykiewicz).
A na WSJK to bym się, oj jak ja bym się wybrała. Potrzebuje tylko kawałka najlepszej podłogi, chyba, że szybko pociąg do Gdańska złapię i odpowiedniej ilości pieniędzy (na pociąg, na koncert i na piwo.) Ale to sprawa godna odpowiedniego rozpatrzenia
!
A moim zdaniem Duch doskonale wie, kto to jest Czyżykiewicz.
Alek napisał(a):A moim zdaniem Duch doskonale wie, kto to jest Czyżykiewicz
Przeceniasz go.
Ja wiem, że wydaje się wręcz niemozliwe, by być takim........., ale to niestety prawda.
kłapo napisał(a):A na WSJK to bym się, oj jak ja bym się wybrała. Potrzebuje tylko kawałka najlepszej podłogi, chyba, że szybko pociąg do Gdańska złapię
O ile pamiętam tak koło 24:00 jest bezpośredni pospieszny do Gdyni (a przynajmniej był kiedyś)
Pozdrawiam
Zeratul
Zeratul napisał(a):O ile pamiętam tak koło 24:00 jest bezpośredni pospieszny do Gdyni (a przynajmniej był kiedyś)l
Myślisz, że wszytko się skończy po ok 3 h
? (tak żebym jeszcze na pociąg zdążyła) bo ja sądzę, że trochę dłużej posiedzimy (zdecydowane już, że jadę
)
w razie jakbym nie zdążyła i nie załapała się na najlepszą podłogę, to zawsze co jakieś 6h pociąg się znajdzie
a Wrocław, miasto piękne, wytrzymam. Poza tym ze scarlett jadę, będzie raźniej
) .
Nooo, duch już straszy własną podłogą
Spokojnie - damy radę.
Na balkonie rano siędziem,
Krzykniem: pokot ma pragnienie!
A już dwooch pod drzwiami będzie
Z odpowiednim obciążeniem!
skoro tak zacne grono zapowiada przyjazd to i mnie wypada ustawić się w kolejce po bilety
Simon napisał(a):Koncert Mirosława Czyżykiewicza odbędzie się dzień później, czyli 29 maja, nie 28 - jak początkowo planowano.
Myślę, że w tej sytuacji tytuł wątku można zmienić.
Czy jednak nie? W Weekendzie kiedy?