Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Kazik i Jacek ???
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
dzis przez przypadek znalazłem na wrzucie.pl inzynierowie z petrobudowy Staszewskiego w wykonaniu jacka....i jestem w szoku wiecej jest takich kawałków??? ktos ma jakies namiary na to albo udzieli wiecej info ??
Jest: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/dyskografia/bankiet/index.php">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/ ... /index.php</a><!-- m -->
Stanisław Staszewski - mówi to Panu coś?
Szukaj na płycie "Bankiet" lub koncercie z Monachium, zwanym "Kaczmarski inaczej" lub "Pijany poeta"
PS. SHIFT Ci wysiada...
Czytając temat wątku bardziej dziecko miało na myśli Kazika Staszewskiego Smile
Tzn, że Kazik napisał "Inżynierów..."?
Czyli był tekściarzem Kaczmarskiego?
tmach, tylko nie dziecko bo jesteś nie wiele starsza odemnie - od tego zacznijmy
a szacunek do Stanisława Staszewskiego mam taki sam jak i do Kaczmarskiego, tak wiec daruj sobie zgryźliwość, za shift przepraszam no nie zaskoczył jakims cudem
Spokojnie. Twój styl pisania może sugerować, że masz niewiele lat.
Może spróbuj jeszcze raz, bardziej po polsku zadać konkretne pytanie? Temat jest ciekawy, ale był już omawiany na forum, więc albo użyj wyszukiwarki, albo pytaj konkretnie.
clyde11 napisał(a):za shift przepraszam no nie zaskoczył jakims cudem
Wciąż chyba nie zaskakuje, co?

[ Dodano: 1 Kwiecień 2008, 22:21 ]
clyde11 napisał(a):a szacunek do Stanisława Staszewskiego mam taki sam jak i do Kaczmarskiego, tak wiec daruj sobie zgryźliwość
Chyba jednak marny z Ciebie miłośnik pana Stanisława, skoro nie wiedziałeś o Jego piosenkach w wykonaniu Jacka.
a skoro jesteśmy w tym temacie, to z kim pogadać żeby zdobyć oryginały Staszewskiego Big Grin sorry za tą bezpośredniość Wink
Z "dobrym sklepem muzycznym" Wink
pkosela napisał(a):Z "dobrym sklepem muzycznym"
Albo z tym największym... supermarketem w sieci. Wink
Kuba Mędrzycki napisał(a):Albo z tym największym... supermarketem w sieci.
Tym, co to Jezus na nim jeździł?
pkosela napisał(a):Tym, co to Jezus na nim jeździł?
Nie dość że wyrozumiały, to jeszcze inteligentny! ...yyy, Piotrek oczywiście. Big Grin
Na wszelki wypadek: pieniędzy nie pożyczam! :rotfl:
raven87, mam kilka oryginałów Staszewskiego włacznie z pewnym weselem na którym Stanisław Tanczy na stole...niestety mam to na kasecie vhs i na kasetach audio
jakośc dość kiepska, i brak pomysłu jak to zgrac np. na DVD

pkosela, dzieki znalazłem już to co chciałem Smile
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba jednak marny z Ciebie miłośnik pana Stanisława, skoro nie wiedziałeś o Jego piosenkach w wykonaniu Jacka.
yyyy ? jesli miłośnik to nie marny, a jesli marny to nie miłośnik....problem ze zrozumieniem tego co napisałem? wróc do podstawowej...albo sie cos lubi albo nie
clyde11 napisał(a):brak pomysłu jak to zgrac np. na DVD
Możesz kupić kartę telewizyjną i zrzucić nagranie na komputer, a potem nagrać na DVD albo zanieść do jakiegoś punktu przegrywania z VHS na DVD (o ile jest w Twoim mieście). W googlach jest pełno informacji na ten temat.
clyde11 napisał(a):problem ze zrozumieniem tego co napisałem? wróc do podstawowej...
Po pierwsze grzeczniej proszę, po drugie obawiam się, że to raczej Tobie koleżko malinowy przydałaby się szkoła kultury i umiejętności używania języka polskiego w piśmie. Jak jest w mowie - tego nie wiem, ale śmiem przypuszczać, że nie lepiej.
A jeszcze co do tej kultury, to zgodnie z dobrym przyjętym tutaj zwyczajem, wypadałoby się przynajmniej przywitać i przedstawić.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Po pierwsze grzeczniej proszę
wróc do 1 swojego postu...na grzecznośc to trzeba sobie zasłużyć
gredler napisał(a):Możesz kupić kartę telewizyjną i zrzucić nagranie na komputer, a potem nagrać na DVD albo zanieść do jakiegoś punktu przegrywania z VHS na DVD (o ile jest w Twoim mieście). W googlach jest pełno informacji na ten temat.
no może sie z tym ruszę i zobacze co i jak poszukam jakiegos punktu
clyde11 napisał(a):wróc do 1 swojego postu...
Kiedy zapisywałem się tutaj, forum było niejako kontynuacją listy dyskusyjnej o Jacku Kaczmarskim i tu po prostu wszyscy się stopniowo przenosili i znali nawzajem. Nie byłem także anonimowy, gdyż w przeciwieństwie do Ciebie, mój profil zawiera moje prawdziwe imię i nazwisko.
clyde11 napisał(a):na grzecznośc to trzeba sobie zasłużyć
Rozumiem, że kierujesz te słowa także do innych użytkowników? Bo jak na razie jesteś niegrzeczny nie tylko w stosunku do mnie. Szacunek do innych okazuje się(nie sądziłem, że trzeba Ci takie rzeczy wyjaśniać) także tym jak się pisze. Tutaj na szczęście większość stara się jednak pisać starannie z szacunkiem tak dla innych, jak i dla naszego języka.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba jednak marny z Ciebie miłośnik pana Stanisława, skoro nie wiedziałeś o Jego piosenkach w wykonaniu Jacka.
Clyde11 pisał o szacunku, a to nie jest koniecznie tożsame z byciem miłośnikiem. A nawet miłośnik może mieć jakąś gradację zamiłowania i wszystkiego nei znać...
Przemek napisał(a):Clyde11 pisał o szacunku, a to nie jest koniecznie tożsame z byciem miłośnikiem.
Zgadza się. Rzeczywiście, powinienem dodać tam odpowiedniego emota, ale stwierdziłem, że ostatnio ich nadużywam. Wink Widać niesłusznie.
Co się tyczy oryginalnych nagrań St. Staszewskiego, to lepiej sobie kupić legalnie, bo w sieci to trzeba drzeć razem z całą dyskografią Kultu i KazikaWink, a za pojedynczą płytkę trzeba płacić... a jak płacić, to już oficjalnie a nie złodziejom... i mieć czyste sumienieWink
Kuba Mędrzycki napisał(a):Kiedy zapisywałem się tutaj, forum było niejako kontynuacją listy dyskusyjnej o Jacku Kaczmarskim i tu po prostu wszyscy się stopniowo przenosili i znali nawzajem.
Może lekki ot, ale niech tam:
Forum nigdy nie było "niejako" kontynuacją listy dyskusyjnej. Po pierwsze, dlatego, że powstało wcześniej od listy. Po drugie, zawsze funkcjonowało obok listy, jako osobny byt, przeżyło listę i, jak widać, nic nie wskazuje, aby miało w najbliższym czasie umrzeć.
Mozna co najwyżej powiedzieć, że dla niektórych użytkowników Forum jest kontynuacją listy. Ale to jest zawsze subiektywne odczucie danej osoby względem Forum a nie obiektywna o Forum prawda.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Rozumiem, że kierujesz te słowa także do innych użytkowników? Bo jak na razie jesteś niegrzeczny nie tylko w stosunku do mnie. Szacunek do innych okazuje się(nie sądziłem, że trzeba Ci takie rzeczy wyjaśniać) także tym jak się pisze.
Oj, Kuba, uważaj, aby Tobie ktoś tych słów ktoś za parę dni nie przypomniał Big Grin
Kto, jak kto, ale akurat Ty mógłbyś sobie tego rodzaju lekcje grzeczności i kultury darować.
clyde11, grzeczniej trochę.
Paweł Konopacki napisał(a):Oj, Kuba, uważaj, aby Tobie ktoś tych słów ktoś za parę dni nie przypomniał Big Grin
Kto, jak kto, ale akurat Ty mógłbyś sobie tego rodzaju lekcje grzeczności i kultury darować.
Paweł, no i powiedz kto tu kogo prześladuje i kto tu ma obsesję, co? Sprawiasz wrażenie jakbyś tylko szukał pretekstu, aby coś mi wytknąć, pogrozić, wyciągnąć jakieś zaszłości. Ok, baw się dalej, rób kolejne OT.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Paweł, no i powiedz kto tu kogo prześladuje i kto tu ma obsesję, co? Sprawiasz wrażenie jakbyś tylko szukał pretekstu, aby coś mi wytknąć, pogrozić, wyciągnąć jakieś zaszłości. Ok, baw się dalej, rób kolejne OT.
Przepraszam Cię Kubo, ale po porstu rozsmieszyły mnie te Twoje płajanki o kuturze Smile Ja jestem cham i prostak, wiem to, zachować się nie umiem - tez to wiem - ale przynajmniej nikogo zbyt cześto nie pouczam o kulturze. I nie wymagam grzeczności wobec mnie.
Ok, koniec OT! Wink
pkosela napisał(a):Spokojnie. Twój styl pisania może sugerować, że masz niewiele lat.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Tobie koleżko malinowy przydałaby się szkoła kultury i umiejętności używania języka polskiego w piśmie. Jak jest w mowie - tego nie wiem, ale śmiem przypuszczać, że nie lepiej.
Łomatko. Biedny clyde11, ledwo co zajrzał na forum, zadał może nie do końca klarowne pytanie, a Wy już się rzucacie! Koledzy, nie róbmy z forum miejsca dostępnego tylko dla erudytów i literatów!
Paweł Konopacki napisał(a):Oj, Kuba, uważaj, aby Tobie ktoś tych słów ktoś za parę dni nie przypomniał
Kuba Mędrzycki napisał(a):Paweł, no i powiedz kto tu kogo prześladuje i kto tu ma obsesję, co? Sprawiasz wrażenie jakbyś tylko szukał pretekstu, aby coś mi wytknąć, pogrozić, wyciągnąć jakieś zaszłości. Ok, baw się dalej, rób kolejne OT.
Znowu zaczynacie? Skupcie się na jednym temacie, co? Bo niedługo nie będzie można otworzyć wątku bez natknięcia się na Wasze potyczki Wink
Ann napisał(a):clyde11, grzeczniej trochę.
A w którym miejscy był niegrzeczny ??
Przemek napisał(a):A w którym miejscy był niegrzeczny
Chyba w tym:
clyde11 napisał(a):problem ze zrozumieniem tego co napisałem? wróc do podstawowej
tyle, że akurat niegrzecznie odpowiedział na niegrzeczność.

[ Dodano: 2 Kwiecień 2008, 13:03 ]
clyde11 napisał(a):dzis przez przypadek znalazłem na wrzucie.pl inzynierowie z petrobudowy Staszewskiego w wykonaniu jacka....i jestem w szoku wiecej jest takich kawałków??? ktos ma jakies namiary na to albo udzieli wiecej info
W jednym z albumów monograficznych poświęconych Kultowi można obejrzeć zdjęcie JK z Kazikiem, jak śpiewają wspólnie piosenki ojca Kazika. Dość ciekawa ta fotka - obaj panowie przebrani są w czarno-czerwone stroje przypominające nieco batmańskie pelerynki.
Jeśli dobrze pamiętam, to wspólny występ obu panów (KS i JK) jest uwieczniony w filmie dokumentalnym o S. Staszewskim.
Stron: 1 2 3 4