Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Testament '95 - wersja dłuższa(z Suplementu)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Wlasnie zadziwil mnie brak takowego w calych google. Czy nikt nie prowadzi archiwum "rozszerzonych" wersji?

/Nie przedstawilem sie w spisie bo nagle mnie naszlo sie zarejestrowac, a nie skrotowo majaczyc po nocy, obiecuje nadrobic/

*To mialo byc osobnym tematem... (nie moge usunac)
Witaj Smile
Było już o tym na forum i ten tekst na pewno jest na stronie. Wpisz po prostu fragment w wyszukiwarce Smile)
anilatx napisał(a):To mialo byc osobnym tematem... (nie moge usunac)
Już jest Tongue
anilatx napisał(a):[Testament '95 - wersja dłuższa(z Suplementu)]Wlasnie zadziwil mnie brak takowego w calych google. Czy nikt nie prowadzi archiwum "rozszerzonych" wersji?
Testament'95 - wersja pierwotna - tego szukasz?
Wystarczyło dobrze poszukać.
Dziękuję.

Powtórzę wyjasnienie ze Spisu(można tam usunąć):
trafiałem czasem na to forum via google, bylem wiec przekonany ze jesteście indeksowalni i jeśli dana fraza tu występuje to google o tym wie... Btw: czemu google Was "nie czyta"?
anilatx napisał(a):Btw: czemu google Was "nie czyta"?
Pewnie jeszcze nie wszystko jest zindeksowane
wersja rozszerzona jest na youtube wpisz testament 95 i tam gdzie jest 10 minut to ta rosszerzona XD
kolcon50 napisał(a):wersja rozszerzona jest na youtube wpisz testament 95 i tam gdzie jest 10 minut to ta rosszerzona XD

To nie jest wersja rozszerzona. Owszem, jest ona dłuższa o dwie zwrotki, bo cztery zwrotki tej wersji w ostateczności zastąpiły dwie inne (dodatkowo została zmieniona ostatnia zwrotka), ale nowa wersja nie zawiera się w starej. Różnice między wersjami uwidocznione są tu:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=10774#p10774">viewtopic.php?p=10774#p10774</a><!-- l -->
a można gdzieś tego posłuchać ?
Zasadniczo należy kupić jedno ze zbiorowych wydań twórczości Jacka: Suplement lub Arkę Noego. Można też, pozostając w relacji towarzyskiej z kimś, kto posiada to nagranie, otrzymać je lub wypożyczyć płytę.

Pozdrawiam,
KN.
Dziękuje Luter Big Grin