Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Szkalana pułapka
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
W jednej ze "Szklanych pułapek", bodajże w trzeciej, jest taki fragment, w którym należy odmierzyć określoną ilość wody. I w związku z tym mam pytanie. Czy ma ktoś z was ten film i mógłby mi wyciąć cały ten fragment i przesłać?

słonecznie pozdrawiam Smile
Ola napisał(a):bodajże w trzeciej
Zdecydowanie w trzeciej: "$imon mówi" Big Grin
a to tak w związku z miłości do szklanych pułapek czy raczej matematyczny aspekt Cię nurtuje??
stepniarz napisał(a):z miłości do szklanych pułapek
No cóż, B.W. jest całkiem, całkiem... ;-)
stepniarz napisał(a):czy raczej matematyczny aspekt Cię nurtuje??
Smile

Jest to fajne wykorzystanie popularnej zagadki. Potrzebuję tego by pokazać, że matematyka, czy myślenie logiczne przydaje się nie tylko w szkole Smile
na TVN w niedzielne wieczory jest program "Clever" który pokazuje, że fizyka, chemia i biologia mają swoje ludzkie i użyteczne oblicze. (np jak upiec rybę w zmywarce do naczyń i dlaczego się udaje) polecam !!
zaś co do matematyki to na co dzień przydają się procenty... jakkolwiek byśmy ich nie rozumieli Wink
Ola napisał(a):Czy ma ktoś z was ten film i mógłby mi wyciąć cały ten fragment i przesłać?
Oczywiście, że ma Smile i spróbuje coś z tym zrobić. Niestety musi to trochę potrwać.