Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: 3 marca 2008 - Warszawa
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Dostałam w newsletterze z DK Śródmieście:

3 marca 2008, poniedziałek

• 19:00, Marszałkowska 19
SIŁA SŁOWA
"To moja droga..." – spektakl literacki
spotkanie poświęcone życiu i twórczości Jacka Kaczmarskiego

Innych danych brak.

Pozdrawiam,
Napisała do mnie z prośbą o pozwolenie na wykorzystanie fragmentów "Nadziei dla zaawansowanych" autorka tego wieczoru.

Cytuję fragment jej maila:
Jeśli chodzi o koncepcję wieczoru, to odbędzie się on w cyklu spotkań pt. Siła Słowa, którego jestem autorką. Wieczory dotyczą różnych tematów, prezentowana jest poezja, proza, poezja śpiewana. Na poniedziałkowym, obok przedstawienia twórczości Jacka Kaczmarskiego, zależy mi aby przekazać coś o jego życiu, a wypowiedzi o poecie bardzo dobrze posłużą termu celowi.

Pozdrawiam,
Dzięki za przypomnienie! Mam wyjątkowo dziurawą pamięć! Może uda mi się być! Smile
No, cóż, byłam, ale program mnie nie zachwycił. Właściwie żadnej myśli przewodniej, ot, tak - bez ładu i składu, odczytywanie wierszy J.K., muzyka z odtwarzacza CD, który mocno szwankował i się "zacinał". Jaśniejsza plama to chłopak grający na gitarze i śpiewający piosenki J.K., który nie usiłował naśladować, wbijać się w "nie swoją" tonację. I chyba pierwsza osoba, która zagrała i zaśpiewała "Sąd nad Goyą"!
Tyle tylko, że przesuwał słowa (bądź usuwał) w zależności od tego, jak mu było wygodniej.
Program prowadzili bardzo młodzi ludzie, mam nadzieję, że zrobią postępy i będzie lepiej!
Szkoda, że tak krótko można było zostać i pośpiewać poza programem! Ale fajnie, że można było choć trochę! Smile