Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Prezentacja maturalna.... Pomocy...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam drobny problem... ale jak widzę nie jestem pierwsza. Tematem mojej maturalnej prezentacji są:

Moje fascynacje twórczością Jacka Kaczmarskiego. Dokonaj analizy wybranych tekstów artysty.

Nie wiem które teksty byłyby odpowiednie, a mają być tylko trzy... Myślałam o "Murach" jako protestsongów, tylko nie wiem co z felietonami lub powieściami.

Doradzicie mi coś?? Z pozoru taki łatwy temat, a jednak problem z doborem odpowiednich tekstów... Sad
misia napisał(a):Moje fascynacje
misia napisał(a):Nie wiem które teksty byłyby odpowiednie
misia napisał(a):Doradzicie mi coś?
Ale to mają być Twoje "fascynacje", więc skąd ktokolwiek ma wiedzieć, co Ciebie fascynuje w twórczości JK?
misia napisał(a):a mają być tylko trzy
misia napisał(a):Moje fascynacje twórczością Jacka Kaczmarskiego.
A co Cię szczególnie w twórczości Kaczmarskiego fascynuje?

Temat, wydaje mi się, wymaga samodzielnego doboru tekstów...

PS. Im dłużej przyglądam się nowej maturze, tym bardziej się cieszę, że zdawałem starą.
Ale nie mogę dać samych utworów muzycznych... i to jest problem... Nauczycielka doradziła coś innego np. felieton... na siłe mam cos znaleźć??
misia napisał(a):Nauczycielka doradziła coś innego np. felieton... na siłe mam cos znaleźć??
Nie. Ale moze sprobuj przeczytac jakis felieton i Cie zafascynuje? Smile
misia napisał(a):Ale nie mogę dać samych utworów muzycznych
A te, do ktorych muzyki nie bylo, nie fascynuja Cie?
Czy felietony na tej stronie są w całości?? Wink Coś by sie wybrało... ale pomyślałam że powiecie mi co Wam sie podoba :Smile a nóż widelec Big Grin się zarażę :Smile
misia napisał(a):a nóż widelec Big Grin się zarażę
Moge sprobowac Cie zarazic, ale teraz wychodze z domu.Wiec potem, ewentualnie na pw.
Dobry jest artykuł: "między ustami a narzędziem grzechu". Jakbyś go zanalizowała to by było ciekawie :rotfl: