Cytat:Szanowni Państwo, Koleżanki, Koledzy,
Miło mi poinformować, że TVP nada dwie części zarejestrowanego w Studiu Koncertowym Polskiego Radia w listopadzie ubiegłego roku koncertu pt. "Premiery OPPA 2007 - Jubileuszowa Gala" 25. Międzynarodowego Festiwalu Bardów. Pierwsza część zostanie wyemitowana dnia 12 lutego (wtorek) o godz. 14:30, a druga część 23 lutego (sobota) o godzinie 10:30. Koncerty pokazane zostaną przez kanał tematyczny TVP Kultura, dostępny niestety jedynie w sieciach kablowych i satelitarnych. W koncercie wzięło udział wielu znanych bardów, którzy zaśpiewali swoje premierowe piosenki. W pierwszej części wystąpią: Michał Rogacki, Tatiana Bielanohaja, Waldemar Śmiałkowski, Bogusław Nowicki, Stanisław Klawe, Tomasz Kordeusz, Małgorzata Wojciechowska, Marek Bartkowicz, Krzysztof Nurkiewicz i Marek Majewski. W drugiej części wystąpią: Andrzej Ozga, Ewelina Marciniak, Piotr Bakal, Tomasz Olszewski, Andrzej Brzeski, Grzegorz Tomczak, Basia Stępniak-Wilk, Kuba Sienkiewicz i Tomasz Szwed. Koncert prowadzili Jacek Łapot i Piotr Skucha, czyli kabaret Długi, a akompaniował zespół pod kierownictwem Stanisława Szczycińskiego.
Serdecznie zapraszam do telewizorów i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Piotr Bakal
Będzie tam coś z twórczości JK?
raczej nie ... ale Michała Rogackiego i Gosię W. polecam
Pierwsza część zostanie wyemitowana 12 lutego ( wtorek) o godz. 14,30 :/
Super godzina. Jak zwykle.
Tak w ostatniej chwili... ale może ktoś ma możliwość nagrania częsci pierwszej ?
Ja będę miała, jeśli uda mi się urwać z pracy, co powoli zaczyna być wątpliwe. Drugą część za to nagram z całą pewnością.
Witam. Czy komuś udało się nagrać tę pierwszą część koncertu?
pozdro
P.S. Najbardziej mi zależy na piosence bodaj Małgorzaty Wojciechowsiej: "Wino na drogę".
Video - nie mam.
Audio w komplecie.
Pozdrawiam,
nadzieja napisał(a):Drugą część za to nagram z całą pewnością
Nadziejo !! udało się ??
Spaldingu, tak !!
Ale tylko drugą część, i to jeszcze w formie analogowej.
Nie chwalę się jeszcze i nie rozgłaszam, bo czeka mnie teraz proces przerobienia tego na wersję o charakterze cyfrowym. Pamiętam jednak o zainteresowaniu tym materiałem i na pewno się podzielę.
Dla tych, którzy nie widzieli . TVP Polonia 15 marca godz 21,00 Premiery OPPA 2007 - jubileuszowa gala 25 Międzynarodowego Festiwalu Bardów cz 2.
I nie doczytałam do końca. Następna powtórka 17 marca godz 15,00 TVP Polonia.
Czym mnie przekupicie żebym "zcyfrzył"? :wredny:
PS. (Trochę prywaty) Jeśli coś, kiedyś, gdzieś, komuś obiecałem i tłumaczyłem, że na razie nie działa, to informuję wszem i wobec, że na razie znowu działa, więc proszę upominać się na PW
pkosela napisał(a):Czym mnie przekupicie żebym "zcyfrzył"?
Parówki i cola?
Poscyfrzam sobie sama. Zawsze to jakaś nowa umiejętność.
Za to chętnie bym kogoś przekupiła za pierwszą część... Niestety, ani nagrać ani obejrzeć mi się nie udało.
Też chętnie przekupię za pierwszą część.
nadzieja napisał(a):Za to chętnie bym kogoś przekupiła za pierwszą część...
tmach napisał(a):Też chętnie przekupię za pierwszą część.
Co? Kiedy? Gdzie? Ile?
/ Siostra się nie wygłupia z tą colą i parówkami! Może u Was w klasztorze...
/
pkosela napisał(a):/ Siostra się nie wygłupia z tą colą i parówkami! Może u Was w klasztorze... /
pkosela w temacie Co lubicie jeść? napisał(a):Parówki z Biedronki + Cola.
U nas w klasztorze się inaczej jada.
tmach napisał(a):U nas w klasztorze się inaczej jada.
U Was w klasztorze to tylko redbull cytrynowy
No i okazuje się, że nie jesteście materialistami... Trudno.
Żeby udowodnić, że i mnie bardziej zależy na śpiewanych strofkach niż padlinie we flaku, postaram się zgrać w weekend i udostępnić całkiem dobrowolnie i bez żadnego wynagrodzenia.
Jeśli jest taka potrzeba. (Ale chyba drugą część mam bez pierwszych dwóch(?) piosenek
)
Ja mam całą, tylko scyfrzyć mi przyjdzie.
Jeszcze sprawdzę w weekend, ale na wszelki wypadek już się uśmiecham
Proszę: <!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/piotr_kosela/public/OPPA2007/OPPA1.avi">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... /OPPA1.avi</a><!-- m -->
Druga część - jeśli nic się nie pokręci - jutro.
To co? Ja już mogę nie brnąć w to scyfrzanie?
Duże piwo!
nadzieja napisał(a):To co? Ja już mogę nie brnąć w to scyfrzanie?
Nagrałosię
Pozostaje skompresować i wysłać na serwer. Jutro.
nadzieja napisał(a):Duże piwo!
To już niech będzie cola i parówki
[ Dodano: 16 Marzec 2008, 12:14 ]
Część druga: <!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/piotr_kosela/public/OPPA2007/OPPA2.avi">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... /OPPA2.avi</a><!-- m -->
[ Dodano: 16 Marzec 2008, 12:14 ]
Było by miło, gdyby ktoś dopisał cokolwiek, żeby było łatwiej zauważyć, że jest
pkosela napisał(a):To już niech będzie cola i parówki
pkosela napisał(a):Żeby udowodnić, że i mnie bardziej zależy na śpiewanych strofkach niż padlinie we flaku, postaram się zgrać w weekend i udostępnić całkiem dobrowolnie i bez żadnego wynagrodzenia.
Bez względu na to, jak w końcu z tymi parówkami i bezinteresownością jest, dziękujemy.
nadzieja napisał(a):Bez względu na to, jak w końcu z tymi parówkami i bezinteresownością jest
Ja tylko chciałem mieć wybór, skoro stawiasz piwo, to informuję, że wolę colę