zamocik_23 napisał(a):Ostatnio coraz bardziej popularna staje się strona Naszej Klasy
Tak, zabawnie spotkać tu osoby, których nie widziało się nawet 20 lat, bo tak było w przypadku mojej klasy z podstawówki. I przyznam, że dość szybko, uzbierała się nas już prawie połowa.
Choć przyznam, że śmieszy mnie trochę to, iż większość osób na tym portalu, w swoich profilach umieszcza stosy zdjęć swoich dzieci, mężów, dziewczyn i innych piesków czy chomiczków. Toż mamy tam przecież zobaczyć siebie jak wyglądamy, jak się zmieniliśmy itd. A dzieci? Cóż, jak to dzieci.

Może gdyby użytkownicy NaszejKlasy powstrzymali się trochę z hurtowym wrzucaniem zdjęć swoich pulchnych bobasów i innych mężów, tudzież fotek z wycieczki do Egiptu, serwery, nie byłyby aż tak przeciążone i dało by się ten portal swobodnie przeglądać, nie tylko między 2gą w nocy, a 5tą nad ranem.
Co do utworzenia klasy o profilu Kaczmarskim, to oczywiście pomysł jak najbardziej chybiony. Bo i po co, jak zresztą wspomniała Ann, tworzyć kolejne klony.
Karol napisał(a):Andrzeju drogi, nie przeszkadza Ci to - proszę bardzo. Ale ja na swoje nazwisko i swój wizerunek pracuję rzetelnie i życzę sobie, aby, zgodnie z prawem, pytano mnie o zgodę odnośnie ich wykorzystania.
Mimo wszystko, zgadzam się z Andrzejem - nie popadajmy w paranoję! Toż to tak naprawdę tylko zabawa. Ja tam nie mam nic przeciwko temu, że ktoś wrzucił zdjęcie mojej klasy sprzed 15,20tu lat - można powspominać, pośmiać się. No, ludzie! Z drugiej strony, koleżanka X umieszczająca nasze zdjęcia z jakiejś wycieczki w Iwszej klasie LO, miała pytać i prosić każdego z osobna (ok.25 osób), o pisemną zgodę na umieszczenie fotografii klasy I F XXII L.O. w Warszawie?

)) Paranoja! U mnie wszyscy są wdzięczni i cieszą się, że znalazło się mnóstwo zdjęć i mało tego - ja przynajmniej liczę na kolejne.
Poza tym, mogłabyś Karol, rozwinąć kwestię swojego wizerunku jaki kształtujesz, bo za bardzo nie rozumiem o co Ci chodzi i czym mógłby portal n-k Ci w jego kreowaniu zaszkodzić?