Mam ogromną prośbę do Forumowiczów
Oprócz zainteresowań muzycznych, od jakiegoś czasu znajduję ogromną frajdę w hobby, jakim jest kolekcjonowanie autografów osób szczególnie zasłużonych dla polskiej kultury, głównie scenicznej, ale nie tylko. Chodząc na różne koncerty, korzystając z pomocy przyjaciół zdobyłem do tej pory podpisy następujących osób:
- Jacek Kaczmarski;
- Przemysław Gintrowski;
- Mirosław Czyżykiewicz;
- Jacek Bończyk;
- Krzysztof Zanussi;
- Jan Kondrak;
- Marcin Wójcik (Ani Mru Mru);
- Filip Łobodziński;
- Robert Kasprzycki;
- Jan Ptaszyn Wróblewski;
- Krzysztof Gozdowski;
Jeżeli ktoś z Forumowiczów mógłby drogą prywatnych kontaktów, uczestnictwa w koncertach, imprezach z uczestnictwem znanych twórców polskiej kultury powiększyć moją kolekcję, będę ogromnie, ogromnie zobowiązany. Z każdego nowo pozyskanego autografu cieszę się jak dziecko

. W zamian oferuję piwo (Forumowe, a przy okazji także w realu

) oraz "pomógł" każdemu kto pomoże.
Ja mam autografy Patrycji Kaczmarskiej i Pawła Konopackiego. Może być?

A mojego nie chcesz?

)
Pewnie, że tak

Jak mówię, z każdego cieszę się jak dziecko

Ja sie dopiero przyczynie- chcesz autograf teraz, czy dopiero po przyczynieniu sie ?
ann napisał(a):A mojego nie chcesz? :
mając świadomość, że nie uniknę takich pytań

uściślam, że chodzi mi o osoby znane i uznane na artystycznej scenie. Np. bardzo bym był ucieszony z autografu Jacka Kowalskiego, Filipa Hadriana Tabęckiego...
A, mam listy do mnie od Stanislawa Lema, ale z podpisu Ci chyba nic ( to nie autograf), a listow nie udostepnie -byly prywatne.
Elzbieta napisał(a):A, mam listy do mnie od Stanislawa Lema, ale z podpisu Ci chyba nic
podpis, autograf, w zasadzie nie stosuję rozróżnienia. Mam w kolekcji i autografy z dedykacją i same podpisy. Jeżeli nie da się w oryginale, może nawet być skan

W oryginale sie nie da- za bliska mi ta korespondencja. Skan moge -tylko jakos musze te bardziej prywatne fragmeny zaslonic - bo dotycza tylko naszych 'rozmow'. Poczekaj troche- -podrzuce.Na razie mam urwanie glowy pracowo -prywatne. Czasu nie starcza...Ale pamietam.
spoko, wielkie dzięki

Ja mogę Ci kilka z tych co mam przepisac (ksero mi sie popsuło...).
Elzbieta napisał(a):Skan moge -tylko jakos musze te bardziej prywatne fragmeny zaslonic - bo dotycza tylko naszych 'rozmow'
A nie prościej komputerowo "wyciąć" sam podpis?
[mod]Ja p... Czy ten koleś zawsze musi być tak śmiertelnie poważny?
Simon... daj mu autograf

[/mod]
Sławek napisał(a):Oprócz zainteresowań muzycznych, od jakiegoś czasu znajduję ogromną frajdę w hobby, jakim jest kolekcjonowanie autografów osób szczególnie zasłużonych dla polskiej kultury, głównie scenicznej, ale nie tylko. Chodząc na różne koncerty, korzystając z pomocy przyjaciół zdobyłem do tej pory podpisy następujących osób:
- Jacek Kaczmarski;
- Przemysław Gintrowski;
No ale w zasadzie to jeszcze potrzebujesz tylko autografu Łapińskiego i kolekcja jest kompletna.
Naprawdę wystarczy Ci skan? To przecież nie to samo co prawdziwy...
Ale skoro może być skan, to jak się dorwę do skanera, którego nie posiadam, zeskanuję Ci wszytsko co mam, a jest tego sporo

Przemek napisał(a):potrzebujesz tylko autografu Łapińskiego i kolekcja jest kompletna.
zgadza się

, z kolei z trio Czyżykiewicz, Bończyk, Tabęcki brakuje mi tylko tego ostatniego pana.
Kazia:) napisał(a):Naprawdę wystarczy Ci skan? To przecież nie to samo co prawdziwy...
skan, z nadzieją postawienia na półce (wszystkie są w antyramkach) oryginału w przyszłości. Oczywiście bardziej chodzi mi o oryginały.
ann napisał(a):A nie prościej komputerowo "wyciąć" sam podpis
Pewnie, ze prosciej. Ja po calym dniu w pracy juz nie mysle.
Sławek napisał(a):Jeżeli nie da się w oryginale, może nawet być skan
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.autografy.malopolska.pl/index.html">http://www.autografy.malopolska.pl/index.html</a><!-- m -->
Ten ("autograf") mnie najbardziej zafrapował:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.autografy.malopolska.pl/papiez1.html">http://www.autografy.malopolska.pl/papiez1.html</a><!-- m -->
Sławek napisał(a):skan, z nadzieją postawienia na półce (wszystkie są w antyramkach) oryginału w przyszłości. Oczywiście bardziej chodzi mi o oryginały.
To znaczy Sławku, że mam iść je skanować, czy Ci nie zależy? Dla mnie żaden problem, ale nic na siłę

Oryginałów Ci nie dam, bo są z dedykacjami dla mnie i się przywiązałam
Czytałam kiedyś, że Papież miał człowieka, który się za niego podpisywał.
DayneTane napisał(a):Ten ("autograf") mnie najbardziej zafrapował:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.autografy.malopolska.pl/papiez1.html">http://www.autografy.malopolska.pl/papiez1.html</a><!-- m -->
patrząc na charakter pisma, to pewnie Kraśny I
Znam tę stronę. Powiem w ten sposób

Skany mogą być w okolicznościach wyjątkowych, a za taką uznaję podpis ś.p. Lema z prywatnej korespondencji

No to i Lema masz...
Andrzeja Ploskiego -od ilustracji 'Zodiaku' Jacka Kaczmarskiego mozesz dostac ode mnie oryginal -nawet z dedykacja dla Ciebie. Zasluzony dla kultury polonijnej i nie tylko, a dla nas ze wzgledu na Jacka Kaczmarskiego.
Elzbieta napisał(a):No to i Lema masz...
Andrzeja Ploskiego -od ilustracji 'Zodiaku' Jacka Kaczmarskiego mozesz dostac ode mnie oryginal -nawet z dedykacja dla Ciebie. Zasluzony dla kultury polonijnej i nie tylko, a dla nas ze wzgledu na Jacka Kaczmarskiego.
bardzo, bardzo dziękuję *-`-
mój adres wysyłam na priv
Jeżeli podpisy sportowców też kolekcjonujesz, to mogę Ci podesłać Roberta Korzeniowskiego. W razie czego odezwij się na PW.
SzAMaN napisał(a):Jeżeli podpisy sportowców też kolekcjonujesz, to mogę Ci podesłać Roberta Korzeniowskiego. W razie czego odezwij się na PW.
wielkie, wielkie dzięki

Na PW już napisałem.
Sławek napisał(a):zgadza się
, z kolei z trio Czyżykiewicz, Bończyk, Tabęcki brakuje mi tylko tego ostatniego pana.
A oni po co?? Ja pisałem że Kaczmarski, Gintrowski i Łąpiński to cała kolekcja i już nikt więcej nie jest potrzebny do szczęścia :]]]
Przemek napisał(a):A oni po co?? Ja pisałem że Kaczmarski, Gintrowski i Łąpiński to cała kolekcja i już nikt więcej nie jest potrzebny do szczęścia :] ]]
Po wysłuchaniu "Raju" na żywo (wprawdzie bez udziału Tabęckiego) jestem skłonny twierdzić, że autografy p. Czyżykiewicza i Bończyka również są ozdobą mojej kolekcji

Sławek napisał(a):Po wysłuchaniu "Raju" na żywo (wprawdzie bez udziału Tabęckiego) jestem skłonny twierdzić, że autografy p. Czyżykiewicza i Bończyka również są ozdobą mojej kolekcji 
A ja po wysłuchaniu z udziałem Tabęckiego, uważam że TRIO było tylko jedno.
[ Dodano: 30 Sierpień 2007, 21:12 ]
Ale jak "Raj" w wykonaniu tych panów cię tak zachwycił, to posłuchaj w wykonaniu "Pro Formy". Uznasz że to ich autografy, a nie Tabęckich będą ozdobą kolekcji
Przemek napisał(a):"Pro Formy". Uznasz że to ich autografy, a nie Tabęckich będą ozdobą kolekcji
Swego czasu, w warszawskim SDK-u, panowie z Pro Formy rozdali kilka autografów

a ja mam podpis Jacka Kaczmarskiego na "Arce" !
[ Dodano: 30 Sierpień 2007, 23:37 ]
i jestem trzykronym mistrzem świata w formule 1 (co prawda na plejaku, ale fakt jest faktem) - może chcesz mój ?
Przemek napisał(a):No ale w zasadzie to jeszcze potrzebujesz tylko autografu Łapińskiego i kolekcja jest kompletna.
W sumie takowym to ja się moge pochwalić i zaoferować skan, tylko nie wiem, czy Sławek jeszcze chce