Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: poprawki w forum
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
cześć,

nie wiem czy Wam także, ale mi na stronie głównej forum, w której są ostatnie tematy pojawiają się takie oto znaczki: "Epitafium dla JK na &quo...". Oczywiście można &quote można zamienić na " i pewnie Ann z Arturem wiedzą nawet jak Wink

Kuba
Z tego, co mi przekazał Art wynika, że mamy do wyboru:
1. Takie znaczki na stronie głównej jak pojawiają się obecnie
2. Brak polskich liter na całym forum

IMO lepsza jest jednak opcja nr 1
przecież można to zmodyfikować samemu
ja napisał(a):przecież można to zmodyfikować samemu
To zmodyfikuj Tongue
PhpBB by Przemo jest dostępne publicznie... :]

Pozdrawiam
Zeratul
nie chce mi się szukać, ale tak najszybsza metoda, to wynikowy napis przepuścić przez kilka regexpów i będzie dobrze preg_replace("&q\.\.\.$","",$napis), preg_replace("&qu\.\.\.$","",$napis) itd. Pewnie da się to załatwić jednym regexpem, ale nie chce mi się teraz wymyślać (i pewnie później też nie będzie mi się chciało, ale to nie moje forum)
ja napisał(a):i pewnie później też nie będzie mi się chciało, ale to nie moje forum
Jak to "nie Twoje", Paskudo? Big Grin
Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc tu. Czy to celowy zabieg, że zegar forum różni się od prawdziwego czasu?
MacB napisał(a):Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc tu. Czy to celowy zabieg, że zegar forum różni się od prawdziwego czasu?
Pisałem już o tym - musisz ustawić sobie w profilu strefę czasową:
Panel użytkownika -> Preferencje forum -> Moja strefa czasowa

Pozdrawiam
Z.
Chyba niekoniecznie, bo ja mam ustawioną strefę "Europa Środkowa", a i tak jest wszystko przesunięte. Teraz na przykład jest 14:08, a na forum wyświetla się 13:08.
Jaśko napisał(a):Chyba niekoniecznie, bo ja mam ustawioną strefę "Europa Środkowa", a i tak jest wszystko przesunięte. Teraz na przykład jest 14:08, a na forum wyświetla się 13:08.
A kliknąłeś na
Cytat:Uwzględniaj czas letni:

?
Zeratul napisał(a):musisz ustawić...
Zbrozło napisał(a):A kliknąłeś na"Uwzględniaj czas letni"?
Dzięki! "Czas letni" dopiero pomógł Wink
Hmmm... a gdzieś w Polsce nie uwzględnia się czasu letniego? Tzn po co właściwie ta opcja i dlaczego domyślnie jest odznaczona?
Rozumiem, ze "czas letni" należy sobie samemu wyłączyć? W takim razie ta opcja nie powinna sie nazywać "uwzględniaj czas letni" tylko np. "ustaw czas letni" albo po prostu "czas letni". "Uwzględniaj" m. zd. sugeruje, że forum samo uwzględni zmianę czasu.
Jaśko napisał(a):Rozumiem, ze "czas letni" należy sobie samemu wyłączyć? W takim razie ta opcja nie powinna sie nazywać "uwzględniaj czas letni" tylko np. "ustaw czas letni" albo po prostu "czas letni". "Uwzględniaj" m. zd. sugeruje, że forum samo uwzględni zmianę czasu.
Też tak myślałem Wink
Niestety skrypt jest, jaki jest i nic na niego nie poradzimy.

Pozdrawiam
Z.
A czemu przestałem dostawać powiadomienia e-mail o nowych wpisach w wątkach, które obserwuję? Tak się dzieje od tej ostatniej awarii, o której kilku użytkowników wspomniało na Liście. Dodam, że mnie ta "awaria" ominęła - przestałem jedynie otrzymywać te maile.
Ja także od 28.10 przestałem dostawać powiadomienia Sad
Może admin serwera wyłączył funkcję wysyłania maili z php używaną przez skrypt.
Powiadomienia o privach niby działają, ale może korzystają z innej funkcji...

Pozdrawiam
Z.
Zeratul napisał(a):Powiadomienia o privach niby działają
Niestety, ale ja ich nie dostaję, mimo, że w profilu powiadomienia są ustawione Sad