07-30-2007, 10:06 PM
Paweł Konopacki napisał(a):Z bardzo wiarygodnego żrodła, jakim jest rękopis tego wiersza wraz z poprawkami.Czyżbyś znalazł ów rękopis na babcinym strychu?
Paweł Konopacki napisał(a):Z bardzo wiarygodnego żrodła, jakim jest rękopis tego wiersza wraz z poprawkami.Czyżbyś znalazł ów rękopis na babcinym strychu?
Kuba Mędrzycki napisał(a):Czyżbyś znalazł ów rękopis na babcinym strychu?A co to za roznica gdzie? nalezy sie cieszyc, ze znalazl i sie z nami ta informacja podzielil...
Tomek_Ciesla napisał(a):A co to za roznica gdzie? nalezy sie cieszyc, ze znalazlCiekawe tylko kto tak naprawdę znalazł...
Tomek_Ciesla napisał(a):A co to za roznica gdzie?No jak to, przecież to bardzo ciekawe z punktu widzenia kaczmarofila, prawda? Miejmy nadzieję, że będziemy mogli cieszyć się także skanem rękopisu z poprawkami.
Edyta napisał(a):Miejmy nadzieję, że będziemy mogli cieszyć się także skanem rękopisu z poprawkami.Edyto, wyczuwam nutkę sarkazmu w Twojej wypowiedzi. Dzięki Pawłowi mamy okazję poznawać rarytasy związane z dziełem Mistrza, a Ty za wszelką cenę próbujesz w jakiś sposób jego starania deprecjonować, wbijając tym samym przysłowiowy kij w mrowisko.
Edyta napisał(a):to bardzo ciekawe z punktu widzenia kaczmarofila, prawda?Ty to juz wiesz najlepiej
Kuba Mędrzycki napisał(a):wbijając tym samym przysłowiowy kij w mrowisko.Jeśli o ścisłość idzie, Kubo, powiedzenie "wbijać kij w mrowisko" znaczy trochę co innego, niż sugerujesz. Edyta nie wbija kija w mrowisko.
Simon napisał(a):Pawle - nie wywołuj Ducha Świetego z lasuAbsolutnie nie mam takiego zamiaru. Po porstu chciałem w sposób obrazowy wyjaśnić Kubie, co znaczy powiedzenie "wbijać kij w mrowisko".
Paweł Konopacki napisał(a):Absolutnie nie mam takiego zamiaru.Jestem o tym przekonany.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ty za wszelką cenę próbujesz w jakiś sposób jego starania deprecjonować, wbijając tym samym przysłowiowy kij w mrowisko.Bardzo Was proszę, Kubo i Szymonie, zwróćcie swoją rozkojarzoną uwagę na fakt, że nie zapytałam: co z tą niespodzianką? Nie zapłaciłam też Kubie, żeby zrobił to za mnie. Ale na pewno niedługo znowu będzie okazja, żeby się do Edytki przypieprzyć. Pozdrawiam Was!
Krótko mówiąc - przeginasz!
Kuba Mędrzycki napisał(a):a Ty za wszelką cenę próbujeszJasne, że za wszelką d
Paweł Konopacki napisał(a):Po porstu chciałem w sposób obrazowy wyjaśnić Kubie, co znaczy powiedzenie "wbijać kij w mrowisko".
Paweł Konopacki napisał(a):Przykładowo: chrzest JK był takim kijem wbitym w mrowisko.Zauważyliśmy Pawle, zauważyliśmy że
Nowości w serwisie napisał(a):Pojawiła się w nim nowa kategoria – Prace plastyczne.(...) Pierwsze nadesłali Patrycja Kaczmarska i Paweł Konopacki. Od nich także otrzymaliśmy zdjęcia z chrztu Patrycji oraz mieszkania Jacka w Monachium.
Paweł Konopacki napisał(a):Jak wiesz, Kubo, dość szybko rozkolportowano wersję, wedle której Kaczmar chrztu nie przyjął tylko przyjęto chrzest za nieprzytomnego,Kaczmara, najpewniej wbrew lub poza wolą chorego.A co, uważasz że był przytomny ??
Przemek napisał(a):A co, uważasz że był przytomny
Elzbieta napisał(a):swojego AbsolutuTo swojego czy Absolutu? A może miało być"Swojego absolutu"?
Adam_Leszek napisał(a):A może miało być"Swojego absolutu"