W tekstach Mistrza znalazłam utwór jeden poświęcony Joannie d' Arc. Interesuje mnie czy powstała do niego muzyka i czy kiedykolwiek był wykonywany, jeżeli tak to przez kogo i gdzie go można szukać.
Niestety utwór nie posiada muzyki i nie był wykonywany przynajmniej przez Jacka...
A na innych to ja się nie wyznaje
Był wykonany na (wprawdzie dość amatorsko) wieczorku poezji JK w Staszicu (Warszawa). Niestety nie udało mi się jeszcze dojść, czy to melodia napisana przez JK, czy przez kogoś innego.
Albo improwizacja na gorąco
Nie sądzę... Wiersze z "Tunelu" recytowali... Po za tym trudność sprawiało im zaśpiewanie równo znanych melodii...
Witam
Na ten post trafiłem dopiero dzisiaj.
Mam nagranie z koncertów z końca lat 70-tych,
gdzie Jacek śpiewa Joannę d'Arc
Pozdrawiam wszystkich fanów Jacka
Uśmiechnijmy się ładnie do kolegi Mirka, to może udostępni
Oczywiście, jeśli są to nagrania nieoficjalne (no, z rozmowy wynka, że nie zostały wydane na żadnej płycie ni kasecie
)
o Joannie D'Arc.. na liście grzmi od dawna i do tej pory wciąż nie udało się pewnie ustalić (o ile uważnie prześledziłem posty na ten temat ;-) ..czy faktycznie ten utwór był kiedykolwiek zaśpiewany przez Jacka.. są niby osoby, które to słyszały.. ale jak przychodzi do dowodów rzeczowych.. to albo dawno nie widziany kolega ma.. albo coś tam
więc.. Mirku.. może Ty nas (no mnie na pewno) wybawisz z tej nie pewności
Również przyłaczam się do próśb o udostępnienie owego utworu. Było by to nagranie dość sensacyjne o ile mozna tak powiedzieć.
OK
Zastanawiam się tylko jak to zrobić.
Nagranie nie jest najlepszej jakości ( przegrywane z tasmy na taśmę)
Mam je już na CD. skonwertuję je na mp3 i może skorzystamy z usług kolegi Szamana?
W zapasie mam inne perełki (np Edykt orła, PompejaII)
Jestem tu gościem, i choć często zagladam na stronę i forum (uznanie i brawa dla twórców!!) nie znam wszystkich możliwości udostępnienia utworów.
Proszę o poradę
generalnie.. to cały koncert wydaje się być rarytasem.. więc jakbyś dał radę byłoby pięknie
..a jeśli idzie o to gdzie to wrzucić.. to jakby Szaman był niedostępny to pomogę, wrzucisz to do mnie.. a ja tu podeślę link, jak coś odezwij się po namiary.. no a teraz nic tylko zacierać ręce
Jakby co także służę pomocą i miejscem na serwerze. Mam tylko prośbę, jakby robić mp3 z nagrań to dobrze by było z jak największym bitratem, by straty na kompresji były jak najmniejsze.
Jakbyś potrzebował porady co do możliwości udostepnienia nagrań skontaktuj się ze mną mailem (<!-- e --><a href="mailto:docent@tawerna.art.pl">docent@tawerna.art.pl</a><!-- e -->) lub na gg (1275821)
Jeżeli całe przedsięwzięcie by się udało było by wspaniale!!! Tyle czasu szukałam tego utworu. Dziękuję za fatygę.
jeśli idzie o samą joannę d'arc, to przeciez wystarczy, abyś przesłał do kogoś z Listy(np.do mnie) owe nagranie
a wrzucenie na ftpa, zostaw nam
kuba
jakby co, to mój mail: <!-- e --><a href="mailto:kubadc@poczta.wp.pl">kubadc@poczta.wp.pl</a><!-- e -->
Przygotowałem plik. Wyślę go prawdopodobnie do Przemka.
Fiu, fiu, fiu! Nieźle się zapowiada
. Czy Mirek już się skontaktował z kimś, kto nie jest tylko gościem forum?
Gdyby Mirkowi odpowiadał taki układ, że prześle mi kopię tej płytki (pokrywam WSZYSTKIE związane z tym koszty), to od razu kompresuję do mp3 i wrzucam na eftep.
Mirku! Odezwij się: <!-- e --><a href="mailto:maciek@tawerna.art.pl">maciek@tawerna.art.pl</a><!-- e -->
Do Przemka? Znaczy do docenta? Super!
Przepraszam z góry za głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi. Jak można dostać się na owy ftp?
Zapisz się na Listę, reszta wyjdzie w praniu :wink:
Przemek daj moze na swój ftp tym, którzy nie chcą się zapisywać na listę
Nagranie jest pod tym adresem
<!-- m --><a class="postlink" href="http://217.98.204.162/darc/">http://217.98.204.162/darc/</a><!-- m -->
Miłego słuchania i dzięki serdeczne dla Mirka
Wielkie dzięki dobrzy ludzie
Jakbyś zgadła
Możliwoś poprawiania postów jest czasami denerwująca, odpowiedziałem na tekst który Koziejka zmieniła po chwili :]
Przepraszam, zrobiłam to gdyż jak napisałam posta to link się już pojawił
Po prostu jesteś za szybki :wink:
Z przykrością stwierdzam, ze jestem dość nowym użytkownikiem forum - dlaczego ach dlaczego, tak późno ...
, a już znalazłem tu wiele wspanialych, nigdzie niepublikowanych, unikalnych nagrań Jacka. Częśc udało mi się ściągnąc. Jednakże w tym temacie występuje link do bardzo unikalnych nagrań, niestety jest on już nieczynny. Czy jest możliwość by ktoś umieścił te utwory (m.in "Joanna d'Arc") ponownie na tym lub innym serwerze, jak to miało miejsce z innymi koncertami i utworami na tym forum ... :?: :!:
Lub czy chociażby jesli to mozliwe moglby ktos ze mna sie skontaktowac <!-- e --><a href="mailto:adam_now@poczta.onet.pl">adam_now@poczta.onet.pl</a><!-- e -->, co to ew. udostepnienia mi utworów dostepnych w tym temacie. Choc sadze ze nie tylko ja jestem zainteresowany tym, wiec rozsądniejsze byłoby wrzucenie tego na jakiś trwalszy serwer.
Bardzo prosze o odpowiedź...
adam zapisałeś się już na listę dyskusyjną?
Niedawno dokonalem operacji zapisu na liste dysk. ... ale nie zmienia to faktu, iż uważam ze skoro utwór ten był przez pewien czas na jakimś serwerze, to powinienm być on ponownie udostepniony na trwalszym serwerze (na dluzej, jak to jest i z innymi nieoficjalnymi koncertami), dla ogolnego dobra wielbicieli Kaczmarskiego :!:
W końcu zdaje się nie ma ku temu żadnych moralnych, ni prawnych przeszkod, jako ze nagranie to nie zostalo nigdy oficjalnie wydane ... :?:
Lada moment powinien zostać uruchomiony nowy serwer ftp i nagrania te powinny zostać udostępnione wszystkim członkom listy dyskusyjnej. Odrobina cierpliwości :wink: