Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Blog stworzony w celu propogowania piosenki autorskiej
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6
Prowadzony przez dwie 13-latki. I poświęcony poecie, któremu:
Cytat:Ostatnio coraz częsciej zdarza się sięgac do ostrzejszych rytmów więc jak widać nie obraca się tylko i wyłącznie w kręgu piosenki autorskiej.
Bardzo ciekawy link!
DuchX napisał(a):Bardzo ciekawy link!
a komentarze na blogu jeszcze ciekawsze Big Grin
Szczerze wątpię by autorki miały 13 lat... Wink
Artur napisał(a):Szczerze wątpię by autorki miały 13 lat... Wink
czyżbyś drogi Arturze węszył jakąś intrygę? ja lubię intrygi :wredny:
Mat napisał(a):czyżbyś drogi Arturze węszył jakąś intrygę? ja lubię intrygi
Przy tym spisku szara sieć to pikuś Wink
nie no.. kto by tego bloga nie prowadził to:
Cytat:Świetny blog moja psiapsiółko
niesądzę, żeby to ktoś fabrykował...
chociaż może...

kochane dzieci neostrady :Smile
Nie mów, że nie znasz słowa psiapsiółka :o.
Artur napisał(a):Nie mów, że nie znasz słowa psiapsiółka :o .
nie :ups: możesz mi przybliżyć etymologię tego słowa ??
Szymonie - czy wielkim pudłem jest przypisanie Ci komentarza z 14.06.2007 z godziny 17:19? Smile
Mat napisał(a):nie możesz mi przybliżyć etymologię tego słowa
Przyjaciółka kobiety / dziewczyny. Na pewno to nie wymysł dzieci neostrady bo używają tego moi dziadkowie wychowani na wileńszczyźnie, może więc jakiś rusycyzm, ale bo coś w tym guście.
Za Słownikiem Języka Polskiego:
Cytat:psiapsióła pot. «przyjaciółka»
Alek napisał(a):Szymonie - czy wielkim pudłem jest przypisanie Ci komentarza z 14.06.2007 z godziny 17:19?
Tak, jest wielkim pudłem. Ja bym się przecież podpisał.

Pozdrawiam!
Genialna biografia Smile)

[ Dodano: 14 Czerwiec 2007, 23:46 ]
Ale szkoda, że nie wpadnę na koncert w Lublinie Sad

btw:
Piotr Kajetan Matczuk zainspirowany serialem Włatcy móch napisał(a):Gorzkie żale
Pozazdrościł Czesiowi czy co? Smile
znalezione na rzeczonym blogu:
DuchX: A ja napisałem wiersz o PKM. Czy zamieścicie go na blogu plisss?
Maleństwo: do: DuchX
jeśli tak koniecznie chcesz się wybić i zazdrościsz Kajetanowi to proszę wyślij nam swoję poezję prywatnie...zobaczymy co z nią zrobić..

DuchX, zazdrościsz Kajetanowi? Też chciałbyś być artystą? Spokojnie, założymy Ci bloga Wink
Ale nie! Nie rób tego! Nie wysyłaj im swojego wiersza! Nie zdradzaj talentu u konkurencji! Najpierw założymy Ci bloga, a potem wyślemy im link. I to oni będą nam zazdrościć! Zobaczysz! Big Grin
fizol napisał(a):Pozazdrościł Czesiowi czy co?
Najwidoczniej. Nastepny utwór (czy wytwór, nazwa do wyboru) będzie miał tytuł "Armaggedon Ms. Frau" Wink
blog został stworzony przez dwie ,,fanki'' PKM. Z tego co wiem mają po 13 lat :rotfl: blog powstał bez wiedzy PKM. sam blog jest żałosny Tongue pozdro

[ Dodano: 15 Czerwiec 2007, 22:11 ]
na blogu PKM napisał
PKM napisał(a):Do ludzi z forum JK! Zapoznałem się dokładnie ze wszystkim ...
Do ludzi z forum JK! Zapoznałem się dokładnie ze wszystkim i postanowiłem się tu wpisać - jestem Piotrek K. Matczuk. Nie wierzycie – sprawdźcie po IP.

Gratuluję. Znaleźliście sobie niezłą pożywkę – dwie 13 letnie gimnazjalistki. Brawo. To po prostu niesamowite i godne naśladowania – pastwić się nad 2 młodymi dziewczynami. Nie macie odwagi? Piszcie tutaj: <!-- e --><a href="mailto:pmatczuk@fantex.pl">pmatczuk@fantex.pl</a><!-- e --> To przecież o mnie chodzi. Przecież to mnie nienawidzicie! Im dajcie spokój. One wam nic nie zrobiły. Brakuje wam odwagi? Chyba macie jakieś problemy z osobowością. Wyżywacie się na 2 młodych dziewczynach, które w swoim prywatnym gronie - dla siebie i kilku swoich koleżanek - postanowiły założyć bloga. Po prostu paranoja. Coś wam one zrobiły? Cholera, macie przecież moje namiary, moją stronę – ulżyjcie sobie. Nie robię cenzury, nie wywalam waszych wpisów – krytykujcie śmiało! Macie pełen asortyment możliwości. Macie moje e-maile, moje gg pewnie już też zdobyliście – skoro o mnie chodzi to skupcie się na mnie a im dajcie spokój. Nie mi przecież robicie krzywdę swoją głupotą, bo znacie dobrze mój stosunek do was - ale im - owszem. Więc się trochę zastanówcie. Widzicie dobrze, że blog jest w słabiutkiej kondycji, ale to nie powód do wyżywania się nad tymi 2 dziewczynami. Ja z tym blogiem nie mam nic wspólnego – wiem tylko tyle że istnieje. <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.pmatczuk.art.pl">www.pmatczuk.art.pl</a><!-- w --> - to jest moja strona, jeżeli już to tam dawajcie upust waszym emocjom. Tam się wyżywajcie. To bardziej odpowiednie miejsce. Poza tym jeszcze jedno – skoro tak bardzo nie trawicie mojej muzyki to po co jej słuchacie? Po co wchodzicie na moją stronę? Jest tyle przeróżnych gatunków muzyki – jest z czego wybierać. Ja jeżeli czegoś nie lubię to po prostu nie interesuję się tym, olewam to nie słucham i nie zajmuję się bzdetami. Co chcecie osiągnąć? Myślicie że przestanę śpiewać czy pisać? Na pewno nie przestanę. Myślicie że nie wydam następnej płyty? I tak ją wydam! Nie macie na to żadnego wpływu. Uważacie moją twórczość za żenującą i debilną wiec po co się z nią ciągle zapoznajecie? Tak was to interesuje? Ja wam już dawno dałem spokój, nie katuję was swoją osobą na żadnym z for internetowych. Miałem nadzieję, że wy też dacie mi spokój. A może tęsknicie? To do zobaczenia w Kołobrzegu.

~Petrvs, 2007-06-15 16:55
Eee... kto się wyżywa na tych dziewczynach?

Żeby nie było - mojej PKMtematycznej poezji jeszcze im - za radą Jodynki - nie wysyłałem ;].

[ Dodano: 16 Czerwiec 2007, 01:03 ]
Swoją drogą:
( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.pmatczuk.art.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=19">http://www.pmatczuk.art.pl/index.php?op ... &Itemid=19</a><!-- m --> )
Piotr Matczuk na swojej stronie napisał(a):Program oparty o płytę „Stare spróchniałe drzwi” plus piosenki, które nie weszły w skład płyty a tematycznie są powiązane z programem. Muzyka jest w 100% napisana przeze mnie. Teksty takich poetów jak: Zbigniew Herbert, Krzysztof Kamil Baczyński, Bruno Jasieński, Czesław Miłosz, Krzysztof Gozdowski (plus moje autorskie teksty). Czas trwania – około 60 minut.
"Oddział chorych na raka a la polonaise A.D. 2002" awansował na tekst autorstwa Piotra Matczuka?
DuchX napisał(a):"Oddział chorych na raka a la polonaise A.D. 2002" awansował na tekst autorstwa Piotra Matczuka?
Z tego co mi wiadomo nie został on wymieniony,gdyż PKM wyrzucił piosenke "Oddział chorych na raka a la polonaise A.D. 2002" z programu ,,Stare spróchniałe drzwi'' i nie śpiewa już jej. Taki jest powód nie wymienienia JK jako autora jakiegoś tekstu Smile))

Poza tym trzebna zaznaczyć że napisał
PKM napisał(a):Teksty takich poetów jak
a ten zwrot oznacza że nie musiał podać wszystkich poetów,którzy tam występują Smile) no chyba że PKM wśród wszystkich wymienionych stawia JK na samym końcu albo wcale nie wartego wymienienia :Smile

pozdro
radziu_88 napisał(a):Z tego co mi wiadomo nie został on wymieniony,gdyż PKM wyrzucił piosenke "Oddział chorych na raka a la polonaise A.D. 2002" z programu ,,Stare spróchniałe drzwi'' i nie śpiewa już jej.
Rozumiem. Swoją drogą to ciekawe - czy wiesz może dlaczego PM usunął tę piosenkę z programu? Zdarzało mi się słuchać jej dla przyjemności.
DuchX napisał(a):Rozumiem. Swoją drogą to ciekawe - czy wiesz może dlaczego PM usunął tę piosenkę z programu? Zdarzało mi się słuchać jej dla przyjemności.
Nie,nie wiem dlaczego
ale niech te młode 13 letnie dziewczęta słuchają Kajetana, niech się zachwycają... ja w ich wieku słuchałem New Kids On The Block, do Kaczmarskiego dorosłem dopiero parę lat później. Teraz słuchają PKM, ale może za parę lat ktoś im opowie o Grechucie, Kaczmarskim, Czyżykiewiczu. Jeżeli to etap przejściowy do naprawdę dobrej muzyki, to ja bynajmniej popieram!
Sławek napisał(a):Jeżeli to etap przejściowy do naprawdę dobrej muzyki, to ja bynajmniej popieram!
to "bynajmniej", czy popierasz? Wink
bynajmniej ja tak uważam Wink
Pytanie za sto punktów - jak pokrótce wyjaśniłbyś subtelną różnicę znaczeniową pomiędzy "bynajmniej" a "przynajmniej"?
,,przynajmniej'' jest to określenie do rzeczownika najcześciej,czyli np. ,,bede miał przynajmniej 80% z matury z historii'' Smile) Słowo ,,bynajmniej'' jest to słowem ,,potwierdzeniem'' to tak jak zwrot ,,w rzeczy samej''.

jeśli nie to to bw :rotfl:
jodynka napisał(a):to "bynajmniej", czy popierasz?
W. Młynarski napisał(a):Zwłaszcza złośliwie zaś wyszydziła
Użycie słowa "bynajmniej"
Jodynko, od takiego czepiania się, to na Forum jest Edyta. Wink
Róbmy swoje Smile
DuchX napisał(a):Pytanie za sto punktów - jak pokrótce wyjaśniłbyś subtelną różnicę znaczeniową pomiędzy "bynajmniej" a "przynajmniej"?
ja nie wiem, zapytaj Kajetana, to z niego ten cytat Smile
jodynka napisał(a):to "bynajmniej", czy popierasz? Wink
"Bynajmniej" ma wydźwięk negatywny. Gdyby było "bynajmniej nie ..." to wszystko O.K.
A "przynajmniej" to inaczej: "chociaż tyle".
"Bynajmniej" jest zdecydowanie ostatnio nadużywane przez wiele osób.
Bynajmniej na tym forum.
Stron: 1 2 3 4 5 6