Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Przepraszam, może powtarzam czyjąś prośbę..
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Joasia

Ale mam internet od niedawna, a więc i tu, na forum jestem nowa.
Szukam piosenki "Ja pierdolę" :roll: Czy ktoś może mi podać link lub przysłać ten kawałek?
Z góry dziękuję i wszystkich pozdrawiam. :*
Tytuł tej piosenki brzmi raczej: "Blues o pustym stole".

KN.

Joasia

Dzięki, a czy istnieje jakaś strona, z której mozna to ściągnąć?
Nie wiem, ale zarejestruj się, przejrzyj serwis poczytaj watki na forum, a może znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie...
:rotfl: :lol: Rewelacyjne dictum Smile Sapienti sat
na stronie jest link do serweru na ktorym znajduje sie album pijany poeta... tam jest na pewno
To jest ten link do serweru o którym pisał Mat :
<!-- m --><a class="postlink" href="http://tarnobrzeg.org/~szaman/Pijany%20poeta.rar">http://tarnobrzeg.org/~szaman/Pijany%20poeta.rar</a><!-- m -->
znaidziesz tam piosenkę o którą Ci chodzi.
O ile dobrze pamiętam to z tego serwera można bylo pobierać tylko przez mieciąc i czas już chyba miną. A poza tym na Pijanym poecie nie ma tej piosenki Smile
"Ja pierdolę" bardzo reprezentatywnie świadczy o twórczości Jacka Kaczmarskiego.
Faktycznie pod adresem, który wcześniej podałam nie ma utworu, którego szukasz :oops: . Ale już się poprawiam. Jest pod tym adresem: <!-- m --><a class="postlink" href="http://tarnobrzeg.org/~szaman/Kaczmarski.rar">http://tarnobrzeg.org/~szaman/Kaczmarski.rar</a><!-- m --> . Jeżeli chodzi o aktualność to na dzień dzisiejszy można jeszcze ściągać. Jeszcze raz przepraszam.
Jesli chodzi o aktualnosc, to te piosenki jeszcze sobie beda lezec troche czasu na serwerze, bo na razie nie musze ich stamtad usuwac.
POszukuje tekstu do dwóch piosenek mianowicie: "Blues o pustym stole" i "Monachium Blues" Wydaje mi sie że nie ma ich na stronie głównej, a i na forum też szukałem.
Za bardzo twórczego i przemyślanego tekstu te piosenki raczej nie mają :lol:
Ale Lubie je śpiewać sobie... :wink:
Ja też lubię... Ale akurat nie takie... Tongue
Petrvs napisał(a):Za bardzo twórczego i przemyślanego tekstu te piosenki raczej nie mają :lol:
A czemu wszystkie mają mieć? Każdy musi sobie dać troche luzu, nie? Tongue
no pewnie Smile ja też lubię sobie śpiewać , dając trochę luzu Smile ostatnio moim ulubionym tematem jest :

"Na wojnę w sobotę wyruszył pies z kotem
Bo wojny to u nich rzecz święta
Przyczyny szukać stu mędrców już chciało
Początków jej nikt nie pamięta

Hau, hau, hau, hau (śpiewane basem)
Miau, miau, miau, miau (śpiewane sopranem (albo czymś podobnym Wink)
Początków jej nikt nie pamięta

Jak mówią niektórzy z zazdrości się wzięła
Na kły i pazury wojenka
Bo koty za słaby głosik miały
A psy ciągły gracji brak nękał

Hau, hau, hau, hau (śpiewane basem)
Miau, miau, miau, miau (śpiewane sopranem)
A psy ciągły gracji brak nękał

I trwać będzie wiecznie i już się nie skończy
jak rzekłby znudzoną nią tretyk
Dopóki różnicy w obydwu gatunkach
Nie zatrze ambitny genetyk

Hau, hau, hau, hau (śpiewane sopranem)
Miau, miau, miau, miau (śpiewane basem)
Nie zatrze ambitny genetyk

żeby się krzyk nie podniósł to przeniose na inna częśc forum, sorki za zamieszanie :oops:

tak sobie kliknalem , nei zauwzylem nawet jaki dzial i o co chodzi , nie wieszajcie juz tego wiecej nei zrobie... sam sobie dam :ot:
Od Monachium Blues i owego wspaniałego pustego stołu może i lepsze :lol:
Pozdrawiam
mam jeszcze kilka lepszych kawalkow Smile ale nie bede przytaczal, bo leca w radio i telewizji :rotfl:
Nie ma bo na stronie są te wydane oficjalnie (jest tylko parę wyjątków).
Elrond napisał(a):
Petrvs napisał(a):za bardzo twórczego i przemyślanego tekstu te piosenki raczej nie mają
A czemu wszystkie mają mieć? Każdy musi sobie dać troche luzu, nie?
Oczywiście, bluesy Jacka to imprezowe improwizacje, układane w trakcie śpiewania. Nawiązywały swą treścią do aktualnej imprezy (koncertu) i jej uczestników, są żartobliwe, frywolne i szczere Smile Ich zwrotki to są często majstersztyki (hiphopki i (po)ziomki nazywają to freestyle bodajże) Smile