Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: [Projekt] Plakaty
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Kolejny, pewnie z setny telefon zmotywował mnie do zrobienia czegoś orginalnego, bo nigdzie się z tym nie spotkałem. Ale do rzeczy...
Co jakiś czas organizatorzy koncertów piszą bądź dzwonią do mnie z pytaniem o zdjęcie w dużej rozdzielczości na plakat. Odpowiadam, że mam tylko w dość małej a i tak nie dostaną bo najpierw trzeba mieć zgodę autora itd... Wszystko to trwa i nie zawsze kończy się pomyślnie, bo nie do każdego mam szybko kontakt przecież.
Stąd mój pomysł by zrobić na stronie miejsce gdzie udostępniło by się zdjęcia w wielkich rozdzielczościach przeznaczonych na plakaty. Zrobilibyśmy mały regulamin o korzystaniu z nich (podanie na plakacie informacji o autorze, miejscu pobrania, warunkach użycia) i gotowe.

√ Zdjęcia musiały by być spore. Nie takie miniaturki 500x300 px.
√ Na zdjęciu widoczny tylko Jacek.
√ Wasza zgoda na publikacje w formie plakatów.
Można by też zbierać na stronie same plakaty z róznych imprez (o ile jeszcze tego nie robicie).
Dobry pomysł, taki katalog plakatów pomógł by się zorientować jakie zdjęcia są w obiegu.
jakby ktoś nie wiedział, to wydrukowanie plakatu tak do A1 (4+0) da sie zrobić od ręki i kosztuje w detalu (w hurcie nie znam cen) jakieś 25-30 pln/m2 (czyli A1 kosztuje max 15 pln)
przynajmniej takie są ceny warszawskie Wink
a jeśli ktoś ma namiary na tańszych to niech da. zawsze wiedza się przyda
Cennika dawać raczej nie ma co, bo co miasto to inne, ale galerie plakatów też zrobić można przy okazji, to nie problem. A co sądzicie o samym pomyśle?
Artur napisał(a):galerie plakatów też zrobić można przy okazji, to nie problem. A co sądzicie o samym pomyśle?
Ten pomysł jest genialny.

Twój zresztą też niezły.

ps
:Smile
Mi się obydwa pomysły podobają Smile