Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Zbadaj funkcje motywów historycznych...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
"Zbadaj funkcje motywów historycznych w poezji Jacka Kaczmarskiego"
Oto mój temat na prezentacje maturalną z polskiego.

Jakie Wy widzicie funkcje tych motywów w poezji Jacka Kaczmarskiego? Prosiłbym odpowiedzi poprzeć przykładami. Za każdy przejaw pomocy z góry dziękuję.
A jakie TY masz propozycje? Masz temat, samodzielnie wybrany, od ponad pół roku, jakie do tej pory poczyniłeś szkice do jego realizacji? Pomysły kompozycyjne, bibliografia, materiały pomocnicze?
No ale to my mamy napisać tę prezentację? Smile)
:lol: :lol: :lol:

To mój temat Big Grin

[ Dodano: 1 Kwiecień 2007, 18:46 ]
M.Katon napisał(a):Prosiłbym odpowiedzi poprzeć przykładami.
Prosiłbym o HTC Hermes
M.Katon napisał(a):Za każdy przejaw pomocy z góry dziękuję.
dSmile
Korci mnie czasem, żeby jakieś głupoty napisać - oczywiście tak, by brzmiało naukowo - ale by się ktoś zdziwił na maturze :wredny:
Dzisiaj jeszcze się powstrzymam, ale jak zobaczę jeszcze kogoś z takim podejściem, to kto wie... :'

Pozdrawiam
Zeratul
Zeratul napisał(a):Dzisiaj jeszcze się powstrzymam, ale jak zobaczę jeszcze kogoś z takim podejściem, to kto wie...
Czekamy z niecierpliwością, ale czy warto się tak silić?
fizol napisał(a):Czekamy z niecierpliwością, ale czy warto się tak silić?
To jest jedyne, co mnie powstrzymuje, ale czasem mi się zdarza popełniać jakieś dłuższe formy - może akurat ktoś trafi w odpowiedni nastrój Wink

Pozdrawiam
Zeratul
Zeratul napisał(a):
fizol napisał(a):Czekamy z niecierpliwością, ale czy warto się tak silić?
To jest jedyne, co mnie powstrzymuje, ale czasem mi się zdarza popełniać jakieś dłuższe formy - może akurat ktoś trafi w odpowiedni nastrój Wink

Pozdrawiam
Zeratul
Mógłbyś chociaż napisać że funkcje to zazwyczaj widzisz tak a jak się wysilisz i popatrzysz na inną to ją widzisz tak

dSmile

Ja nie wiem jak wy, ale ja funkcje widzę właśnie w ten sposób
Zeratul napisał(a):Dzisiaj jeszcze się powstrzymam, ale jak zobaczę jeszcze kogoś z takim podejściem, to kto wie...
Już nie zdążysz chyba bo do środy trza oddać bibliografię. Chyba że ktoś we wtorek napisze: to jest mój temat, pomocy! szybko!!! Wink
heh ja na maturze ustnej z j. polskiego miałem temat: "Walory ideowe i artystyczne w utworach J. Kaczmarskiego" zamiast standardowych 25minut na prezentacje tematu i pytania "jury" trzymali mnie prawie 40... Heh trafiłem na wdzięcznych słuchaczy orientujących się w temacie.
zadałem proste pytanie, aby się dowiedzieć co o tym myślicie, czy koniecznie musze pisać co już zrobiłem? widze że już kilku krytyków się podpaliło i zaczęło się zastanawiać nad moim podejściem do tej pracy, muszę ich zwartwić bo prezentację mam już gotową...

koniec tematu...

fizol--> LO XII Big Grin ??
M.Katon napisał(a):fizol--> LO XII
:hahaha:

A jakby inaczej Big Grin Big Grin
Która klasa?

dSmile

[ Dodano: 1 Kwiecień 2007, 22:19 ]
A chodzi o to że zalew takich pytań jest tu nieco denerwujący (choć znajdują się i perełki <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=4002&highlight=zmienna">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... ht=zmienna</a><!-- m --> )