Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: i jeszcze teledyski...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
W kwietniu 2004 roku, kiedy w mediach było dość głośno o JK (niestety) jedna ze stacji TV pokazała krótki fragment filmu, który wyglądał jak teledysk do "Obławy". Kawałek był krótki i nie wiem czy dokładnie pamiętam, ale była tam chyba scena, w której JK z PG szli przez jakąś łąkę (chyba) i grając na gitarach śpiewali "obławę". Nigdy więcej tego nie widziałem, w internecie też nie znalazłem.

Wiecie coś o tym?

Ukłony
Paweł C napisał(a):była tam chyba scena, w której JK z PG szli przez jakąś łąkę (chyba) i grając na gitarach śpiewali "obławę"
Ten sam fragment był wykorzystany ostatnio, bodaj, w Wiadomościach.
Paweł C napisał(a):Wiecie coś o tym?
Właśnie Smile
OK Smile

ale czy wiesz może coś więcej o tym dziele sztuki filmowej?

Smile
Niestety nie, ale chętnie bym się dowiedział.
To podobno pierwszy teledysk z udziałem JK. Tak słyszałem.
Nie wiem wprawdzie, czy były jeszcze jakieś inne :wstyd:
PMC napisał(a):Nie wiem wprawdzie, czy były jeszcze jakieś inne
O ile można je nazwać teledyskami, to było w tym czasie nagranych jeszcze kilka piosenek. Między innymi, Krajobraz po uczcie. Tyle, że już nie na łące. Wink
Kuba Mędrzycki napisał(a):O ile można je nazwać teledyskami
W tym wypadku teledysk to nazwa umowna Wink
Nie pamiętam, czy już o to pytałem, ale sbróbuję Wink
Jak powstał kanał Kino Polska, był tam plebiscyt, w którym widzowie wybierali swoje ulubione fragmenty filmów, piosenek itp. Przez jakiś czas w pierwszej dziesiątce bywało czarno-białe nagranie młodziutkiego JK, śpiewającego "Obławę". 90% czasu, to było zbliżenie twarzy. Przynajmniej tak to zapamiętałem.
Trzy pytania:
1. Z którego roku pochodziło nagranie?
2. Z jakiej okazji powstało? (byłby to fragment większej całości?)
3. Czy ktoś ma i chciałby się podzielić? Smile