Witajcie!
Zapewne wśród Was jest wielu, którzy nie tylko uwielbiają twórczość Jacka Kaczmarskiego ale też grają i śpiewają jego utwory. Od dłuższego czasu myślałam o tym, żeby spróbować zorganizować w moim mieście spotkanie miłośników muzyki Kaczmarskiego. Myślę o tym w kontekście niezbyt sformalizowanej imprezy, czegoś na kształt amatorskiego koncertu, podczas którego chętni, którzy wykonują utwory Jacka mogliby zagrać i zaśpiewać swoje ulubione piosenki. A takich z pewnością jest wielu! Jest w Gliwicach bardzo sympatyczna knajpka, w której odbywają się koncerty folkowe, szantowe, wieczorki poetyckie a także wszelkie amatorskie muzykowanie jest tam mile widziane. lokal dysponuje sprzętem nagłośnieniowym. Co Wy na to?
pozdrawiam
Firey
Fajowo!
Jeśli Agatka zrobi przy okazji imprezę to nie ma się co zastanawiać

Ja jestem za, ale chyba nic dla dobra ogółu nie zaśpiewam. A co do samych Gliwic to po wczorajszym wieczorze to sam nie wiem czy tam nie byłem...
Występować może średnio, ale wpaść i posłuchać na pewno byłbym rad.
A jaki termin wchodzi w rachubę?
Doskonały pomysł!
Nieszczęśni, którzy słyszeli mój śpiew mogą potwierdzić, że moje występowanie byłoby złym pomysłem. Ale obecność na widowni już teraz zapowiadam niemalże niezależnie od ewentualnej daty (proszę, nie w długi weekend majowy).
DuchX napisał(a):proszę, nie w długi weekend majowy
a 4 V może być

?
Też nie może być

Ja dopiero 5 maja wracam do Polski

A chętnie bym się wybrał

stopawel napisał(a):DuchX napisał(a):proszę, nie w długi weekend majowy
a 4 V może być
?
Bluźnisz waćpan

toż przecież długi weekend jak nic.
A tydzień później, w sobotę?
Agatka mówi, ze żadnej imprezy nie zrobi, bo nie ma czasu i prosi termin czerwcowy i pyta się w dodatku o jakiej knajpie myśli organizator.
Agatka Pozdrawia

Nowhere Woman napisał(a):Bluźnisz waćpan toż przecież długi weekend jak nic.
droga waćpanno długi jak dla kogo :'
stopawel napisał(a):droga waćpanno długi jak dla kogo :'
Rozumiem, że zdajesz wtedy polski

?
Nowhere Woman napisał(a):Rozumiem, że zdajesz wtedy polski
no myślę że zdaję

Witam
Chętnie właczę się w projekt i mogę dać głos w miarę swoich mozliwośc wokalno-instrumentalnych. Czekam na szczegóły. ( próbki w dziale z twórczością własną).
Pozdrawiam.
Cześć!

Jak najbardziej postarałabym się być, ale rada bym była żeby nie w dni matur moich się to odbyło

Masz na myśli Latarnię? Tavernę? czy które?:>

Naturalnie z braku talentów muzycznych śpiewać nie dam rady, że o graniu nie wspomnę, ale pomysł bardzo mi się podoba

Również czekam na dane

Pozdrawiam, Kasia
[ Dodano: 17 Marzec 2007, 23:12 ]
A może zamiast a maj a czerwiec to zrobić w kwietniu?

Kazia:) napisał(a):A może zamiast a maj a czerwiec to zrobić w kwietniu?
A może raczej w czerwcu?
Kazia:) napisał(a):Masz na myśli Latarnię? Tavernę? czy które?
Podobno Latarnię mają na myśli.
Pozdro666

Filip P. napisał(a):Kazia:) napisał(a):A może zamiast a maj a czerwiec to zrobić w kwietniu?
A może raczej w czerwcu?
To może w kwietniu, a później powtórka w czerwcu? Swoją drogą, jak na kwestię daty zapatruje się Autorka tematu?
Jeśli faktycznie Latarania, to pomysł podoba mi się jeszcze bardziej

(taki sentyment do latarni i mleczarni we mnie tkwi

)
Ale czekamy na potwierdzenie
Właśnie, dwa razy też byłoby fajnie

I też pytam, jaką datę proponuje Organizator Główny? :>
[ Dodano: 18 Marzec 2007, 20:12 ]
Coś czuję, że datę ustali ilość wykonawców, jak sie znajdą, to będzie

Witam na Waszym forum, czytam je od dawna....
Pomysł z koncertem w Gliwicach rewelacyjny !!!
Zapewniam conajmniej 5 osób. Co do terminu im szybciej tym lepiej.
pozdrawiam
Przem
Ja proszę o piątek wieczorem... żebym dojechać zdążyła

bo w soboty wieczorem ciężkie są powroty....
A do terminu jakoś się może dostosuję

E tam piątek. Dajcie szansę tym, którzy mieliby z jakichś Krakówków dojeżdżać

Gliwice, Bytom... w zasadzie rzut beretem

byłoby świetnie, jeśli ziszczą się obydwa koncerty i się jakąś grupkę sympatyków stworzy. Możnaby stworzyć śląskie stowarzyszenie sympatyków twórczości Barda

i oczywiście twórczości autorskiej. Dlatego chętnie zaangażuje się w ten wieczorek w Gliwicach w miarę możności, wraz ze swoim zespołem może?

Firey napisał(a):Co Wy na to?
Wiesz już Pani, co my na to. Konie osiodłane, zbroje naoliwione, w ostrzach mieczy słońce świeci - cóż dalej? *-`-
Informacja jest zbyt błaha żeby tworzyć nowy temat, a ponieważ dotyczy koncerciku w klubie "Latarnia" w Gliwicach to piszę tutaj

Otóż 29.03.2007 (jutro

) ) o godz. 20:00 we wspomnianym klubie odbędzie się koncert mojego kumpla ze studiów Krzysztofa Famulickiego wraz z kapelą (oprócz Krzyśka na scenie na pewno wystąpi jeden gitarzysta, a czy ktoś jeszcze? - tego nie wiem :' ). Krzychu zajmuje się muzykowaniem pół-profesjonalnie. Kiedyś śpiewał we własnym zespole, teraz od czasu do czasu organizuje występy takie jak ten. Świetnie śpiewa i gra na gitarze. Pisze też własne teksty.
Z tego co wiem to repertuar będzie utrzymany w klimacie rockowo-bluesowo-poetyckim. Można się spodziewać kilku autorskich kompozycji, ale przeważać będą covery. Pojawią się dwie piosenki Jacka Kaczmarskiego: "Bob Dylan" i "Syn marnotrawny". Za wykonanie "Syna marnotrawnego" Krzysiek zdobył jakiś czas temu wyróżnienie na czymś w rodzaju festiwalu piosenki poetyckiej (bliższych informacji na ten temat nie posiadam). Wstęp jest oczywiście darmowy. Gorąco zachęcam więc wszystkich do odwiedzenia jutro Latarni w Gliwicach
[ Dodano: 28 Marzec 2007, 23:26 ]
Gdyby to jednak kogoś interesowało to z przykrością zawiadamiam, że koncert został odwołany z powodu awarii sprzętu nagłaśniającego ;(