Pojawiły się sugestie by włączyć ignorowanie określonych użytkowników.
Opcja takowa faktycznie istnieje ale wolałbym jej nie włączać - bardzo obciąża serwer, nie wiem czy nie zwolniło by przez to samo forum. Nie wiem czy jest to warte tych pojedyńczych przypadków prowokatorów. Ile osób chciało by w ogóle z tego korzystać tak naprawdę?
Na moje oko to głosy na temat ignorowania użytkowników służyły tylko wyrażeniu swojej dezaprobaty. Podejrzewam, że nikt lub prawie nikt nie korzystałby z tej opcji, bo po co pozbawiać się najciekawszych kawałków? Chyba że używanie tej opcji byłoby jawne, czyli każdy by mógl widzieć kto kogo ignoruje. Wtedy owszem - niektórzy ignorowaliby się nawzajem, tyle że wyszłaby z tego jeszcze większa dziecinada.
Ja mam mieszane uczucia, po dzisiejszym poście Kuby. Bo , z jeden strony, jest to bardzo kusząca propozycja. Nie trzeba ignorować całego tematu, zanim nie przeniesiecie go do HP, a z drugiej strony , moja naiwna wiara w ludzi, daje nadzieję, ze być moze nie będzie juz tak źle.
A mnie taka opcja nie jest potrzebna. I tak bym pewnie nikogo nie ignorował. Nie jestem aż tak zapracowany, żeby nie mieć czasu przejrzeć całego forum albo interesujących mnie wątków i samemu wyłowić to co uważam za istotne. A i osoba "ignorowana" nie można wykluczać napisze coś co mnie bardzo zainteresuje
I tu się zgodzę i z Lutrem, i z Teresą. Zresztą powiedzmy sobie szczerze: jeśli nie chcemy czytać postów pewnych osób, możemy je omijać. A nawet ktoś, za kim nie przepadamy, może napisać coś ciekawego i odkrywczego. Przecież - mimo różnicy zdań w pewnych kwestiach - mamy być pewną "forumową społecznością". Więc jestem za tym, by nie obciążać dodatkowo biednego serwera i Artura.
[ Dodano: 29 Styczeń 2007, 23:12 ]
Ha, zbyt długo pisałam! Z Olim też się zgadzam!
poniewaz temat w ktorym chialem odpisac zostal zamkniety, odpowiadam z pelna odpowiedzialnoscia tutaj na post Lutra pt "Admiralicjo opamietaj sie!"
Zgadzam sie ze znakomitą większością powyższego posta. Nie śledzę wszystkich pseudodyskusji na forum natomiast wydaje mi się, że jego Patron mógłby być wzorem wyrozumiałości i otwartości dla wielu z nas (ze mną włącznie)
pozdrawiam!
tomek
IMHO ta opcja nie jest potrzebna.