Filip P. napisał(a):Jeśli chcesz nazywać Polakami osoby, które są powiązane z światową żydofinansjerą i wspieraja ją z całych sił, to zgoda!
Jasne- wspierają aż cała IV RP trzeszczy w posadach! Żeby tylko się za szybko nie przewróciła, bo biedne Żydki nie będą miały na kim żerować...
Filip P. napisał(a):W takim razie przez kogo? Przez głodujących emerytów? Powiedz proszę kto przejada te pieniądze!
Mój Drogi- o ile mi wiadomo, to pieniądze z UE są. Tylko że nasza porąbana biurokracja- czyli tysiące niepotrzebnych urzędniczych papierków czeka na podpisy, a że każdy jakoś chce zostawić sobie jak najwięcej- to kasa się ulatnia... Do tego nie trzba reprezentować "żydofinansjery"... Wystarczy raz usiąść na kasie- potem to już wchodzi w nawyk...
Filip P. napisał(a):wiarę żydowską, a nie powiazania finansowo-polityczne
A tam kręci każdy- nie wiem tylko dlaczego na plan pierwszy wysuwa się jakieś żydowskie powiązania, które tylko godzą w światowy obraz Żydów... Jak raz już jakiś stereotyp uczepi się jak metka do towaru, już się go niczym nie odklei...
Czyżby ktoś wyglądał nowego wcielenia Streichera...?
piotrek napisał(a):Coś was słabo teraz szkolą naszego języka, chyba zbyt pewnie się czujecie w naszym kraju.
Jeżeli chodzi o błędy językowe- to przepraszam... Nie mam za bardzo czasu, toteż piszę szybko nie bardzo patrząc na budowę formułowanych zwrotów.. Postaram się poprawić :
A mógłbyś pokrótce przytoczyć wypowiedź tego arcybiskupa? Do tej pory jakoś się z nią nie spotkałam...
[ Dodano: 30 Styczeń 2007, 19:56 ]
Filip P. napisał(a):No to gdzie mamy ją mieszać? W moim podręczniku do polskiego napisali, że w sprawach religijnych, czy tam patriotycznych moralność odgrywa dużą rolę!
Mój Drogii... Moralności nie nauczysz się z podręcznika do polskiego- naprawdę... Proponuje więc najpwier wyjść i pogadać z ludźmi (proponuję takich Żydów

), a dopiero później oceniać...
Szymon napisał(a):A nie byłoby? Poza JK poniekąd ratuje to, że potrafił, bądź co bądź, zdobyć się krytyczne podejście do swoich pobratymców.
A JK wspominał kiedykolwiek, że wstydzi się swopjego pochodzenia?
Po drugie Ktoś na tym forum już powiedział, że dyskusja toczy się o jakieś finansowe powiązania, a nie o cały naród Żydowski, który w tym momencie jest niewinną ofiarą pomówień, zresztą fałszywych.
Myślę, że ono nie determinuje tego, jakim człowiek będzie w przyszłości... Wychowanie- owszem, ale nie pochodzenie. Do tego przecież Kaczmarski sam wspominał:
"napletek posiadam"- więc takim do końca Żydem to On nie jest. Ja też nie spotkałam się, żeby w jakimś utworze głosił przekonania antysemickie...
Co do UE... Kto nią rządzi chyba nie jest tajemnicą- Unia to wspólnota gospodarcza wszystkich krajów członkowskich... Nie steruje nią jedna osoba, ani tym badziej jakaś demoniczna organizacja o pseudożydowskich korzeniach. To już jest jakiś absurd- nie sądzicie? Którko mówiąc to jest dobry motyw na szpiegowski film- coś w stylu- James Blond na tropie globalnego spisku żydofinansjery... :rotfl: Litości