Salonowy koncert z 13 listopada, pod hasłem: "Wydarzenie w knajpie".
Wiersz Jacka Kaczmarskiego, kompozycja $imona.
Śpiew - Ola Żurowska, gitara - $imon.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/WSJK/Nokturn%20z%20niespodzianka.mp3">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... zianka.mp3</a><!-- m -->
Muszę potwierdzać to, co pisze pkosela?
Muzyka bardzo mi się podoba.
Wykonawczyni ma chyba problem z dykcją, trochę nie nadąża, i nie wiem jak to się nazywa fachowo, ale to co robi z ostatnim słowem... Help?
Chciałabym to usłyszeć w wykonaniu Tria.
Edyta napisał(a):nie wiem jak to się nazywa fachowo, ale to co robi z ostatnim słowem... Help?
Ja też nie wiem, ale ładne to to nie jest...
Edyta napisał(a):Chciałabym to usłyszeć w wykonaniu Tria.
a ja nie
facet śpiewający "owłosione ręce" toż to za normalne
partycja napisał(a):Ja też nie wiem, ale ładne to to nie jest...
a jakie jest za długie, za krótkie , nie w tonacji, nie studyjne , nie męskie
, nie idzie w wysokie tony , a może w niskie . Jestem szerze ciekaw, gdyż mi się podoba (zakladajac koncertowe wykonanie)
Jak dla mnie ogólnie bomba
choć w pierwszej chwili ... za krótko
w drugiej wrażenie, jakby tak msusiało być
pzdrw
Spalding
spalding napisał(a):krótko
Stanowczo... Za każdym razem to słyszymy.
spalding napisał(a):tak msusiało być
No, musiało - wiersz ma ledwie kilkanaście wersów...
spalding napisał(a):a jakie jest za długie, za krótkie , nie w tonacji, nie studyjne , nie męskie , nie idzie w wysokie tony , a może w niskie . Jestem szerze ciekaw, gdyż mi się podoba (zakladajac koncertowe wykonanie)
Pani mi brzydko zrobiła w uszka moje wrażliwe.
a myślałem, że to ja mam wrażliwy słuch... widać nie dość wrażliwy, żeby znaleźć tam błędy i fałszywe nuty. a może po prostu ich tam nie ma tylko ktoś się zwyczajnie czepia...
stepniarz napisał(a):a myślałem, że to ja mam wrażliwy słuch... widać nie dość wrażliwy, żeby znaleźć tam błędy i fałszywe nuty. a może po prostu ich tam nie ma tylko ktoś się zwyczajnie czepia...
Jesteś z wykształcenia muzykiem? O, przepraszam, uczysz się na muzyka? Bo jeśli nie, to moje zdanie warte tyle Twoje. I możemy się wypowiedzieć osobno, a nie przygadywać sobie nawzajem.
Czy ja się czepiam na przykład Simona, że nagradza tych, którym się podoba i jeszcze tych, którzy krytykują tych, którym się nie podoba? Nie czepiam się tylko dowiaduję, że umieścił te nagrania nie dla poznania opinii innych (o co zazwyczaj się prosi) ale dla zebrania pochwał. I ja to rozumiem.
Edyta napisał(a):umieścił te nagrania nie dla poznania opinii innych (o co zazwyczaj się prosi) ale dla zebrania pochwał.
Bynajmniej. Nie mam wpływu na to, co kto napisze. Nie wiem "zawczasu", że użytkownik stepniarz się zachwyci, a użytkownik Edyta wyśmieje. Gdybym chciał zebrać same pochwały, to bym usuwał "niewygodne" posty, jak robi to np. pewien artycha z północnej Polski na swojej stronie - przechowuje tylko te, które go dowartościowują.
Korzystam natomiast z niezbywalnego prawa stawiania piwa według własnego widzimisię. Robię tak w tym temacie, robię tak w dziesiątkach innych tematów w pozostałych działach, także w każdym z tematów, gdzie dzieliłem się swoją muzyką w ramach "Własnej twórczości".
I tyle.
stepniarz napisał(a):a myślałem, że to ja mam wrażliwy słuch...
pomyśl jak ciężko żyje się tym, którzy mają słuch absolutny
stepniarz napisał(a):widać nie dość wrażliwy, żeby znaleźć tam błędy i fałszywe nuty. a może po prostu ich tam nie ma tylko ktoś się zwyczajnie czepia...
Hmm... Jak to jest? Czy piosenka MUSI zawierać "błędy i fałszywe nuty" żeby mogła się komuś nie podobać, a pan stepniarz nie nazwał tego czepianiem się?
Skoro nie mam już szans na piwo od Simona w tym wątku, mogę napisać, że muzyka (jako kompozycja do tego wiersza) też mi się nie podoba.
partycja napisał(a):nie mam już szans na piwo od Simona
Spokojnie - na pewno dostaniesz od kogoś innego.
A żeby nikomu nie było przykro, to każdy dostał po piwie ode mnie
fizol napisał(a):żeby nikomu nie było przykro
A to komuś jest przykro?
Trzeba było tak od razu - postawiłbym w sześciopakach! :piwko:
Simon napisał(a):A to komuś jest przykro?
Trzeba było tak od razu - postawiłbym w sześciopakach!
mmm to mi jest przykro ;( i to baaardzo :wstyd:
Simon brawo! Brawo! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Zapewne też nie zostanę nagrodzony ( :rotfl: - zresztą "nagradzający" wie co o tym sądzę), ale pierwotne -Simonowe wykonanie podobało mi się znacznie bardziej
Pozdrawiam
Zeratul