Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Z cyklu: "Kuba wie lepiej..."
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
PMC napisał(a):A piosenkę Źródło, którą za chwilę zaśpiewa Trio, chciałabym zadedykować Patrycji Kaczmarskiej,
Chyba Patrycji Volny ?
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba Patrycji Volny ?
Chyba nie, Panie Redaktorze Big Grin
Paweł Konopacki napisał(a):Chyba nie, Panie Redaktorze
Ciekawe czy gdyby Jacek nazywał się Volny, a pani Ewa Kaczmarska, to czy zasada wachlowania nazwiskami tez miała by miejsce. Smile
Chyba też SE zmienię nazwisko, moja mam jest z domu Brzezińska - to chyba bardziej marketingowo będzie brzmiało. Tongue
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba też SE zmienię nazwisko, moja mam jest z domu Brzezińska - to chyba bardziej marketingowo będzie brzmiało.
nie ma zakazu, więc możesz zmieniac.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba też SE zmienię nazwisko, moja mam jest z domu Brzezińska
no, na pewno łatwiej Ci to przyjdzie, niż zmiana zawodu Big Grin

[ Dodano: 3 Grudzień 2006, 12:05 ]
Kuba Mędrzycki napisał(a):moja mam jest z domu Brzezińska - to chyba bardziej marketingowo będzie brzmiało
I będzie można na Ciebie wołać Brzezik
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba Patrycji Volny ?
Nie, Panie Redaktorze. Dedykacja z ust Elżbiety Adamiak padła pod adresem Patrycji Kaczmarskiej !!
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ciekawe czy gdyby Jacek nazywał się Volny
Nie wiem, czy Pan, Redaktorze wie, że Jacek, przebywając za granicą, często pisząc np. felietony, podpisywał się jako Jacek Volny? O ile mnie pamięć nie myli, to chyba podczas pobytu w Australii.
No cóż, dla anglojęzycznych typów, nazwisko Volny było łatwiejsze do wymówienia i zapamietania..., a Pacia bez względu na nazwisko i tak będzie zawsze Kaczmarska (i Volny zarazem).
Czy nie znudziło Wam się ? Volny, Kaczmarska. Co to za różnica? Wiadomo o kogo chodzi. Patrycja ma prawo używac nazwiska Kaczmarska. I nikomu nic do tego. I błagam, Kuba , zanim jeszcze raz napiszesz coś o nazwisku Patrycji, zastanów sie. Bo, chyba, nikogo oprócz Ciebie nie dziwi. A swoją drogą, nie znudziło Ci sie tak przypieprzać sie do niej. Bo mnie sie juz znudziło czytać, a za duzo tematów, przez Ciebie, ignoruję.
Pozdrawiam
tmach napisał(a):Czy nie znudziło Wam się ? Volny, Kaczmarska. Co to za różnica? Wiadomo o kogo chodzi. Patrycja ma prawo używac nazwiska Kaczmarska. I nikomu nic do tego. I błagam, Kuba , zanim jeszcze raz napiszesz coś o nazwisku Patrycji, zastanów sie. Bo, chyba, nikogo oprócz Ciebie nie dziwi. A swoją drogą, nie znudziło Ci sie tak przypieprzać sie do niej. Bo mnie sie juz znudziło czytać, a za duzo tematów, przez Ciebie, ignoruję.
Pozdrawiam
Mogę tylko postawić piwo Szanownej Pani. Z największą przyjemnością.
Brawo!
Kuba Mędrzycki napisał(a):
PMC napisał(a):A piosenkę Źródło, którą za chwilę zaśpiewa Trio, chciałabym zadedykować Patrycji Kaczmarskiej,
Chyba Patrycji Volny ?
Tym razem Kubo przeszedłeś sam siebie :mlotek:
Zdajesz sobie sprawę, że właśnie negujesz fakt zaistnienia dedykacji Elżbiety Adamiak w takiej a nie innej postaci :o (i nie ma tu znaczenia "urzędowe" nazwisko Patrycji)
To może jeszcze napiszesz do E. Adamiak, że popełniła błąd w dedykacji Tongue

Masz już chyba większą obsesję niż Szymonek z Michnikiem - a to już bardzo źle :glupek:

Pozdrawiam
Zeratul
:rotfl: :rotfl: :rotfl: "to już nie groteska, to katastrofa" :o :rotfl:
Paweł Konopacki napisał(a):I będzie można na Ciebie wołać Brzezik
Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
Paweł Konopacki napisał(a):I będzie można na Ciebie wołać Brzezik
Wolę Brzezik niż Konop.

[ Dodano: 4 Grudzień 2006, 00:14 ]
Zeratul napisał(a):Masz już chyba większą obsesję niż Szymonek z Michnikiem - a to już bardzo źle
Pozwól, że sam ocenię - źle to czy dobrze.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Wolę Brzezik niż Konop.
Słusznie! Od nazwiska Brzezińska trudno wyprowadzić pieszczotliwe zdrobnienie Konop. To już lepiej zdrobnienie Męda od nazwiska Mędrzycki Smile
Paweł Konopacki napisał(a):Od nazwiska Brzezińska trudno wyprowadzić pieszczotliwe zdrobnienie Konop.
Mi tam pieszczot nie brakuje.
Tobie, widać muszą wystarczyć te w nazwisku. Big Grin
Kuba Mędrzycki napisał(a):Mi tam pieszczot nie brakuje.
Nie mów tego głośno, bo się dowie Marta i to będzie ostatni Twój wyjazd do Paryża.Smile
Paweł Konopacki napisał(a):i to będzie ostatni Twój wyjazd do Paryża.Smile
Wiosną gramy tam koncert, więc może nie będzie tak źle. Smile
Kuba Mędrzycki napisał(a):Wiosną gramy tam koncert, więc może nie będzie tak źle.
uuuu, do wiosny to jeszcze ponad 5 miesięcy....to się wiele może zmienić w tym czasie...
Paweł Konopacki napisał(a):uuuu, do wiosny to jeszcze ponad 5 miesięcy....to się wiele może zmienić w tym czasie...
No właśnie. :rotfl:
Kuba Mędrzycki napisał(a):Wiosną gramy tam koncert, więc może nie będzie tak źle. Smile
A nie słyszał Pan przypadkiem, Redaktorze, że i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu? Wink
PMC napisał(a):A nie słyszał Pan przypadkiem, Redaktorze, że i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu?
To zależy co Pan ma na myśli.
Kuba Mędrzycki napisał(a):To zależy co Pan ma na myśli.
Więcej domyślności Redaktorze Wink