Forum o Jacku Kaczmarskim

Pełna wersja: Warszawski Salon JK - konkretyzacja
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2

Krasny

Moi drodzy!
Byłem dzisiaj w pubie "Piwnica przy Hożej 50". Jest tam klimatyczna i odizolowana salka, w sam raz na spotkania kaczmarowe. Pani kierowniczka powiedziała że nie ma żadnego problemu, głośnik w tejże salce wiszący się odłączy, muzyczka nie będzie się sączyć, grać i śpiewać można. Jak już wspomniałem, odizolowanie gwarantuje pewną intymność. Wyłuszczyłem całą naszą koncepcję, pani nie przewiduje jakichkolwiek problemów, trzeba będzie się jedynie ze sporym wyprzedzniem decydować na terminy tak aby dokonać rezerwacji tej salki. Jeśli nam się spodoba to będziemy się więc mogli tam spotykać regularnie.

Właśnie, co do terminów. Mówiliśmy tu o weekendowych, ale rozumiem że w gruncie rzeczy wybór jest tylko między wieczorem piątkowym a sobotnim - do tego wniosku skłania obserwacja tempa w jakim wszyscy się zerwali po zakończeniu koncertu Artura w niedzielę tydzień temu; zresztą nie ma się co dziwić, w poniedziałek trzeba przecież wstać i iść do kamieniłomu przerzucać kamienie.

A więc piątki lub soboty. Z tych dwóch w tej knajpie wchodzą w grę tylko soboty, w piątki bowiem jest tam muzyka na żywo czy coś tam, w każdym bądź razie nie ma opcji. IMHO sobota to dobry termin.

Kiedy pierwsze spotkanie? To jest zagadnienie do rozstrzygnięcia. Ponieważ soboty 9ego i 16ego grudnia są już zajęte, to jedyne dwa możliwe terminy grudniowe to soboty 23 i 30. Jeśli nie - będziemy się mogli spotkać dopiero w styczniu. 30ty odpada, bo wiele osób na pewno wyjedzie z okazji sylwestra. Rozumiem że 23ci się mozę wydawać a priori dziwny, tymniemniej jednak chciałbym zapostulować aby właśnie w wigilię Wigilii zainaugurować nasze spotkania. Mam nadzieję że opcja konserwatywno-tradycjonalistyczna nie jest na tyle rozbudowana aby przeważyła niechęć do tego terminu.

Szczegóły: ogromnym plusem tej knajpy jest położenie, idzie się 6-7 minut ze stacji metra Centrum. "Piwnica przy Hożej 50", adres (jak się łatwo domyśleć) - Hoża 50, to jest w zasadzie na rogu (NW) Hożej i Marszałkowskiej. Ceny: pół litra Żywca - 7 złotych, pół litra Warki Strong - 7 złotych, kieliszek gorzkiej żołądkowej (jest!) - osiem złotych (oraz innych wódek też), soki i napoje gazowane po pięć, paluszki orzeski etc - sześć złotych.

Moim zdaniem to jest bardzo, bardzo dobry pomysł.

I teraz sprawa do omówienia - jeżeli chcemy się spotkać za trzy tygodnie (chcemy, chcemy!), to musimy się w ciągu kilku dni zdecydować. W tym tygodniu jeszcze muszę bowiem zadzwonić aby powiedzieć czy chcemy zarezerwować tę salkę czy nie.

A więc - do dzieła, decydujmy!

Ps. Generalnie, musi przyjść jakieś 10-12 osób aby ta salka się na tyle wypełniła żeby to miało sens, ale to chyba nie jest problem
Krasny napisał(a):Byłem dzisiaj w pubie "Piwnica przy Hożej 50"
To była kiedys piwnica prawicowa Smile Graliśmy tam kilka razy z LC Smile Giertych, Reszczyński, te sprawy... Tongue

No, ale to w sumie blisko JK... Smile
Ja się piszę na 23-go. Moglibyśmy zrobić sobie opłatek. Godzina już nie gra roli, bo mam wolne, ale chyba wczesnowieczorne byłyby najlepsze.
Jeśli o mnie chodzi to tak jak tmach: wczesnowieczornie.

Sprawdzimy na ile można polegać na "Salonie" Smile
Dzięki Ci Kraśny!
Tylko termin 23 grudnia jakiś taki... przedświąteczny. Za bardzo przedświąteczny... Przynajmniej dla mnie. Ale postaram się przybyć Smile
O ile się nie mylę to wyjeżdżam dopiero w Wigilię, więc w wigilię Wigilii mogę przybyć. Zwłaszcza, że już bliżej chyba spotkania mi nie zorganizuje niktSmile Byłem w tej piwnicy parę razy, moja koleżanka swego czasu grywała tam na gitarze. Mi miejsce pasuje, a i data 23.12 też.
pozdrawiam

dzięki Kraśny
Niewykluczone, że też się pojawimy. Przy czym warto zauważyć, że niedogodność terminu 23 grudnia może być zbliżona do niedogodności 30 grudnia. Niektórzy mogą np. też wyjeżdżać na Wigilię poza Warszawę tak samo, jak na Sylwestra.
Jeżeli chodzi o 23.12 to myśle, że nie powinno być problemu. Jeśli nic mi nie wyskoczy to się pojawię Smile

Krasny

Ponieważ, jak wspomniałem, do końca biueżącego tygodnia miałem dokonać ewentualnej rezerwacji, to pozwolę sobie stwierdzić że z braku chętnych należy wnosić o tym że nie spotykamy się 23 gruydnia. Dobrze rozumiem?

Krasny

Cześć!
Widzę że idea ogólnie umiera, ale tak czy siak, zapytam się jeszcze pro forma. To chcemy się jakoś w ogóle spotkać (spotykać) czy nie? 23 grudnia jak rozumiem odpada, jaki jest więc status tego 15ego? Spotykamy się, tak nie?

Z pozdrowieniami
Krasny napisał(a):z braku chętnych należy wnosić o tym że nie spotykamy się 23 gruydnia
Jeśli dobrze liczę, to 4 osoby są zdecydowane, a kolejne 3 prawdopodobnie przyjdą...
No i zapewne będziesz Ty, Kraśny.
Chciałem zauważyć, że są odpowiednie wątyki dotyczące jednego i drugiego terminu. Po co kolejny?
Kraśny, dobrze wiesz, że nie należy mnożyć bytów ponad potrzebę.

Krasny

pkosela napisał(a):Po co kolejny?
Bo w pozostałych dyskusja jakoś wygasła!
partycja napisał(a):dobrze wiesz, że nie należy mnożyć bytów ponad potrzebę.
Co do bytów - dyskusyjne, ciągle trwają spory
Lecz tematów - na pewno! Zwłaszcza na tym forum.
Krasny napisał(a):Bo w pozostałych dyskusja jakoś wygasła!
Wystarczy, że dołożyłeś nowy post i się ożywi...
A z tego co mi wiadomo, to Warszawiaków (i okolicznych Wink ) można będzie spotkać:
1. W tą niedzielę w Hybrydach;
2. W tą niedzielę w DKŚ
3. W przyszły piątek na Chłodnej
4. W piątek za dwa tygodnie na Hożej
5. W niedzielę, 17. w Tawernie

Coś pominąłem?

Krasny

Tak, i to jest właśnie problem. Spotkań dużo więc idea się rozwodni. Mówiąc inaczej: chodzi o to że był ten pomysł Salonu, w którym chodziło o to żeby to jakoś ukonstytuować. Jak na razie widzę to cienko.
Bo to jest właśnie to, o co miałam pretensję, być moze za słabo sformułowane, w innym wątku. Nie wiadomo , co , jak , gdzie, kiedy. Najpewniejszym terminem dotyczącym Salonu jest 15 grudnia. I właściwie nie wiadomo co z tym 23 ? Spotykamy się ? Obłęd. :/
Patrząc na zaangażowanie i stałą obecność, chociażby na tym forum, priorytet powinna mieć propozycja Kraśnego.
Ale, tak naprawdę, co nam szkodzi spotkać się również 15?
Z czasem zapewne pojawi się stałe miejsce i stały termin spotkań (oprócz ostatnich niedziel Wink )...
Ja jakoś nie widzę tego problemu, napisałem, że 23 pasuje, wątek ten poparło też kilka osób. Jak dla mnie spotkanie 23.12 na Hożej powinno się odbyć. Ja będę także na koncercie w Tavernie i tam zapewne jak ostatnio pojawi się sporo osób, więc rozmowy pewnie jakieś się odbędą. Zapewne będę też w Hybrydach w tę niedzielę. Jednak o co Ci Karaśny chodzi z tym konstytuowaniem? Bo ja nieco nie rozumiem problemu, chcesz spisać warunki spotkań ich formułę czy jak? Ustalić częstotliwość?
Kraśny - ja jestem człowiekiem cierpliwym, ale nawet moja cierpliwość ma swoje granice - jeśli dalej będziesz duplikował wątki "warszawskie" - dostaniesz warna :/
pkosela napisał(a):Chciałem zauważyć, że są odpowiednie wątyki dotyczące jednego i drugiego terminu. Po co kolejny?
Dzięki pkosela :]

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Wątki oczywiście scaliłem.
To jeśli poparliśmy termin 23-go, to po co 15? Nie to, zebym miała coś przeciwko spotkaniom, ale takie dublowanie , nazwijmy to, tematów spotkań jest bezsensowne. Omawiane było na forum i nie tylko spotkanie na Hożej, Kraśny miał się dowiedzieć i to zrobił. Wolny termin to 23-ci, po czym nagle wyskakuje Tomek i spotkanie 15-go. Bezsens całkowity.
tmach napisał(a):To jeśli poparliśmy termin 23-go, to po co 15? Nie to, zebym miała coś przeciwko spotkaniom, ale takie dublowanie , nazwijmy to, tematów spotkań jest bezsensowne. Omawiane było na forum i nie tylko spotkanie na Hożej, Kraśny miał się dowiedzieć i to zrobił. Wolny termin to 23-ci, po czym nagle wyskakuje Tomek i spotkanie 15-go. Bezsens całkowity.
Kurcze gdize jest o tym spotkaniu 15-tego, bo ja go nie widzę i jakoś nie przyswoiłem i stąd chyba mój absolutny brak wątpliwości i brak złożoności tematu. Bo dla mnie wygląda to tak:
w niedzielę najbliższą - dwa koncerty - kto chce idzie do Hybryd, kto chce do DKŚ, inni robią co innego.
Potem koncert Artuta w Tavernie - też kto chce ten idzie.
W piątek 23.12 spotkanie dotyczące Salonu na Hożej (organizowane przez Kraśnego)...
czyż nie?
OLI napisał(a):Kurcze gdize jest o tym spotkaniu 15-tego
W Hyde Parku poszukaj
ann napisał(a):
OLI napisał(a):Kurcze gdize jest o tym spotkaniu 15-tego
W Hyde Parku poszukaj
Chyba nie mogę za bardzo...zresztą to mnie chyba przerastaSmile
OLI napisał(a):Chyba nie mogę za bardzo...
Tomek_Ciesla napisał(a):Wszystkich ktorzy chcieliby wziac udział w salonie zapraszam na spotkanie organizacyjne w piątek 15 grudnia do "Chłodnej 25" na warszawskiej Woli!

Pozdrawiam
Tomek
Dziękuję Ann. Masz u mnie piwko Smile

No to faktycznie się robi chaos z tymi spotkaniami.

Krasny

Tak, zrobił się burdel i nie wiadomo w ogóle co i jak. Ponieważ ten temat ma w nazwie słowo "konkretyzacja", proponuję tutaj ostatecznie ustalić co i jak. Problem z tym 23cim jest taki że ja tam muszę zadzwonić bardzo niedługo jeżeli chcemy mieć szansę aby ta salka była jeszcze dostępna do rezerwacji. I, druga sprawa, powinno się więcej niż 5 osób zebrać. Może zrobimy jakąś listę czy coś?

Jeżeli o mnie chodzi, to planuję również przyjść w niedzielę do Hybryd, więc jeśli tam ktoś jeszcze będzie to będzie można pogadać o sprawie w realu.
Ja się zapisuję na listę na 23.12

1. Kraśny
2. Oli
3. ...

A co do Hybryd to też się wybieram, więc pogadać będzie można.
1. Kraśny
2. Oli
3. tmach

Krasny

Trójka to tłum, ale w kontekście damsko-męskim, a nie spotkania kaczmarowego. Czekamy więc na dalsze zgłoszenia.
Stron: 1 2